7 - Carta al Cel

30 4 5
                                    

I tinc un diari, molt ben guardat. Ningú sap on s'amaga ni tan sols el que hi escric.

Des del dia que vas marxar hi he escrit unes quantes vegades. Gairebé totes parlen de tu.

Dia 1 de l'any 1

Et trobarem molt a faltar, l'any no podia començar pitjor. Descansa en pau amic, allà on siguis. Sé que tu ens protegiràs. Una nova estrella brilla al cel i ens acompanyarà fins l'eternitat.

Dia 2

Avui ha sigut l'enterrament. Tinc un buit al cor. Un dia molt trist, el teu poble està de dol. La teva estrella ens il·luminarà el camí, però ens costarà tornar a aixecar el cap. Has marxat i aquesta vegada és per sempre, aquesta vegada no tornaràs. Et prometo, i és una promesa de les que es compleixen, que et duré al meu cor perquè tu vas entrar dins d'aquest en el moment que estàvem sopant en aquell bar i ella et va presentar com el seu nòvio. Poc després ja formaves part de la nostra família. A tu, que avui t'hem dit adéu.

Cuidarem a la teva família, el teu pare i mare, el teu germà i a ella. Cuidarem als teus amics, a tots. Cuida'ns tu a nosaltres, des del Cel. I guia'ns en aquesta nova etapa sense tu al nostre costat però amb tu dins del cor.

T'estimem. Ets etern.

Dia 3

He vist una estrella, després de tants dies amb boira. Era la teva. Et trobo a faltar.

Dia 4

Avui he passat per primer cop pel lloc on vas marxar. I no serà l'últim. Avui t'hem fet un homenatge, en record teu. El poble unit per superar el dolor de la teva pèrdua.

Dia 5

Un mes des de que vas marxar. Un mes sentint aquest buit dins meu al recordar-te... Un mes sabent que no et tornarem a veure, tot i que no ho comprenc, i que tot serà diferent. Però un mes que no oblidarem mai perquè tu ens vas canviar la vida i aquestes coses mai s'obliden.

Fa un mes des de que vas emprendre un nou camí per arribar fins a la pau eterna i absoluta.

Sempre amb TU però sense TU

Dia 6

Una data marcada al calendari, una data per recordar i hauria de ser de la manera més alegre, com abans però ara ja no. El teu aniversari.

És difícil saber que tot està superat però realment no ho estarà quan vegem que de veritat ja no et veurem més. Ets etern.

Dia 7

Comença un altre mes, i amb ell ja en són dos els que fa ja que vas marxar.

Etern, sempre etern. Igual que aquella estrella que ara il·lumina la ciutat cada dia, amb la mateixa llum que tu desprenies.

Dia 8

Sis mesos = mig any. Encara que d'aquí dos dies passin a ser set els mesos que fa que no hi ets. Traiem forces, somriem i mirem cap al Cel. A vegades fa falta una abraçada, un "el trobo a faltar", per poder continuar cap endavant.

Encara que no ho sembli, no t'hem oblidat. I tenim por de fer-ho, algun dia. D'oblidar el teu rostre, el teu somriure, el teu caminar, la teva parla, tot...

Dia 9

Cadascú passa la mort com pot. Jo miro la teva estrella, penso amb tu, et recordo, i ploro. Però tranquil, algun dia somriuré per tu.

9 mesos, amic.

Dia 10

Arriba Tot Sants.

Text estret de @Defreds (Instagram) i traduït del castellà:

PER TU QUE JA NO HI ETS

El tot. L'absolutament tot. Un enorme res des de que no hi ets. El teu record treu l'aire per un moment. Després toca seguir respirant, tot i que ja és diferent. Com tu deies "la vida continuarà" però continua una mica més trista des de que no ens abraces. Ara recordem amb carinyo les vegades que ens deies les coses pel nostre bé. Hem après de tu i de la teva estima incondicional.

Somriem. Ens agrada fer-ho encara. Cada dia. La raó és que sabem que a tu i a la teva alegria és el que us agradaria que féssim. Totes les coses bones i alegres que ens continuïn passant, en part, seran per tot el que ens vas ensenyar. I tu estaràs en algun lloc, assentint.

Descansa.

Avui dia per recordar-vos.

Ahir ple de vida, avui omples les dos mans des de que vas marxar. 10 mesos i el teu primer Tots Sants. Et recordo cada dia però avui és especial. D'aquí dos mesos farà un any.

ET BUSCARÉ A LES ESTRELLES CADA NIT

Dia 1 de l'any 2

I torna a passar. Pensava que no. Però tinc el mateix sentiment que vaig viure fa un any quan em van comunicar la teva mort.

I estic malalta. Tu em cuides des d'on siguis.

Ets a dalt, amic meu. Fa un any que brilles. I ara una altra estrella t'acompanya.

Ja ha passat l'any de les primeres vegades sense tu. Ara comença el segon. T'estimo. 

Cartes a la meva àviaWhere stories live. Discover now