***Kampanya

2.7K 132 6
                                    

Merhaba arkadaşlar, kampanyadan muhtemelen haberiniz vardır. Bildiğiniz üzere son zamanlarda çok yaygınlaşan bazı temalar işlenmeye başladı kitaplarda. Fazla uzatmadan kampanyanın change.org'da yer alan açıklamasını paylaşacağım, linkini de aşağıda paylaşıyorum ama buradan kopyalama yapılamadığı için arama motorundan 'change.org' ve kampanyanın başlığının bir kısmını yazarsanız ulaşabilirsiniz.
Ben bu kampanyayı destekliyorum ve başarıya ulaşmasını istiyorum. Eğer siz de desteklemek isterseniz lütfen imza verin ve paylaşın.

"Kadına şiddetin makul görülmesine sebebiyet veren yazar ve yayıncıları farkındalığa davet ediyoruz.

Tecavüzü, ensesti, şiddeti vb. diğer unsurları sıcak bir âşk hikâyesine dönüştürerek para uğruna çok yanlış bir imaj oluşmasına sebep veren ve dolayısıyla kadına şiddetin makul görülmesine sebebiyet veren yazar ve yayıncıları farkındalığa davet ediyoruz!

Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından birinin koptuğunu savunan herkese sesleniyoruz!

Yürekten kopup gelen sımsıcak bir mısranın, tuval üzerinde dans eden ebruli motiflerin, büyülü notalardan doğan melodilerin büyük devinimler yarattığına inanan herkese sesleniyoruz!

Öz ağabeyinin tecavüzüne uğradıktan sonra şikâyetini geri çekmesi için ailesi tarafından baskı yapıldığından, tek çıkış yolunu hayatına son vermekte bulacağı kadar karanlık bugünlerin aydınlığa çıkması gerektiğini düşünenlere sesleniyoruz!

Diyoruz ki; kız yahut erkek fark etmez, bedeninin farkında olsun. Tanıdık, arkadaş, aile dostu, akraba, aile bireyi diye bir an olsun düşünmeden; kendi bedenine yapılan ihlâle sessiz kalmasın!

Diyoruz ki; bağır bağır bağırabilsin. Hayatını, hayallerini, özgüvenini yerle bir eden o iğrenç olayda elinden alınan bedensel özgürlüğünü; en azından rahat rahat şikâyetçi olurken anımsayıp kullansın. Ben, desin, ben tekrar ayakta durabilirim. Umut meşalesini tekrar harlasın, bakışlarında parıl parıl hayaller kıpraşsın...

İstiyoruz ki; kız çocuklarımız daha doğuştan toplumsal cinsiyetçiliğe kurban gitmesin. Bayan olduğundan önce bir insan, bir birey olduğunun bilincine demir yumruklarla yapışsın. Kendini sevmekten bir an olsun vazgeçmesin!

İşte... Bu yüzden yazdık.

Çocuklarımız için yazdık: Öyküler, romanlar, şiirler, şarkılar...

Yazalım ki, dedik, kelimelerimizle silelim geceleri yorganının altında çocuklarının gözyaşlarını. Depresyonda, suçluluk duygusunun yaşama ateşini sönmeye meyilli bireylere kıvılcım olalım.

Para hırsıyla gözü boyanan kimseler çıktı karşımıza. Sağ duyusuna kör kalanlar, çok yanlış düşünceleri popülerlik uğruna normalleştiren acemi yazarları desteklediler; bir kadın olmanın anlamını genç kızlarımıza kabul edilemeyecek kadar hatalı bir şekilde sunduktan sonra vicdanlarını susturup paralarını saymaya devam ettiler.

Yayıncılardan, geniş okuyucu kitlesine sahip yazarlara; iyi bir fark yaratmayı hedefleyen acemi yazarlardan, kitap kokusuna tutkun sıkı okuyuculara buradan sesleniyoruz...

Bu kampanya, koca bir devinimin sadece başlangıcı... Genç kızlarımızın akılları; tecavüz, ensest ve benzeri yanlışlarla kirletilmemeli. Raflara çıkan kitaplarda yanlış imaj yaratabilecek unsurlar varsa, derhâl müdahale edilmeli. Aileler bu konuda bilinçlendirilmeli. Yazımından basım sürecine kadar bu yanlışa dur diyecek hangi yetkililer varsa hepsine sesleniyoruz.
Bir genç kızın daha bir Özgecan, bir Aysun sonuyla karşılaşmaması için; harflerden kelimeler, kelimelerden cümleler, cümlelerden devrimler yaratabileceğimize ve iyileşebileceğimize inanıyor; sizi farkındalığa davet ediyoruz!"

https://www.change.org/p/kadına-şiddetin-makul-görülmesine-sebebiyet-veren-yazar-ve-yayıncıları-farkındalığa-davet-ediyoruz

Ek bölümde görüşmek üzere hoşçakalın :)

KUM *[Tamamlandı]Where stories live. Discover now