Zmätený Kazekage (pripravuje...

By SabakuNoTanaris

12.5K 1.1K 354

Tanaris Inuzuka sa s Gaarom stretli prvý krát ako deti. Už od prvého momentu, čo sa poznali, znamenali jeden... More

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.
28.
29.
30.
31.
32.
33.
34.
35.
36.
37.
38.
39.
40.
41.
42.
43.
44. - 45.
46.
47.
48.
49.
50.
51.
52.
53.
54.
55.
56.
57.
58.
59.
60.
61.
62.
63.
64.
65.
66.
67.
68.
69.
70.
71.
72.
73.
74.
75.
76.
77.
78.
79.
80.
81.- 82.
83.
84.
85.
86.
87.
88.
89.
90.
91.
92.
93.
94.
95.
96. - 97.
98.
99.
100.
101.
102.
103.
104.
105.

27.

102 16 1
By SabakuNoTanaris

Tanaris sedela v triede a zapisovala body z prípravného testu na maturity. Tento rok je maturantov pomerne veľa, tak sa rozdelili na dve skupiny: na skupinu A a skupinu B. Skupina A boli medici a lútkari. Základ oboch umení bol rovnaký – dokonalá manipulácia s chakrou. Skupina B boli žiaci, ktorý ovládali živly. Kameyo sa vedie skvele, už nepotrebuje tréningy od Tanaris, všetko čo potrebuje na maturity už vie. Len trénuje, aby mala techniky, čo najlepšie. Žiaci sú z Tanaris nadšení a aj ona z nich, že sú taký šikovný, no čím sú bližšie maturity, tak tým je toho vyše. Neustále sa to kopí. A čo jej ešte lezie na city? Arisu. Nepríjemná pätnásť ročná študentka s mačacími očami. Počula, ako si niečo so svojimi štyrmi spolužiačkami pošeptáva. Len prevrátila oči a venovala sa svojmu.

„Tanaris-sensei?" prihlásil sa nejaký žiak.
„Áno, Isamu?"
„Kedy pôjdeme na cvičisko?"
„Neboj sa, za chvíľu," odkašlala si, od rána sa jej zdalo, že sa jej zahlieňujú hlasivky, „ešte mám tri testy na opravenie."
Chlapec prikývol a venoval sa kamarátovi sediacemu vedľa. Bol do Tanaris „tajne" zamilovaný. Dokonca jej raz nechal kyticu kvetov po vyučovaní na stole. Milý to chlapec.

Písomky boli opravené, porozdávala ich a zahlásila, aby sa všetci presunuli na cvičisko. Skupina A mala cez víkend trénovať taijutsu a B mali zvýšiť kvalitu svojich jutsu. Deti sa postavili do veľkého kruhu, ktorého vnútro vyplňovala ich učiteľka. Tanaris sa obzerala a vyberala vhodný pár na duel. Chvíľu jej to trvalo: „Kameyo a Demo. Poďme!"

Malá Kameyo aj Demo sa postavili oproti sebe. Demo bol pomerne vysoký na svoj vek, mal čierne vlasy a používal zemné techniky. Takže boli jeden druhému primeraným protivníkom.
„Pôjdete zľahka nezabúdajte, že si nesmiete vážne ublížiť. Ide tu skôr o to, aby ste porovnali schopnosti vo svojich jutsu ako to, kto koho porazí. Nechcem vidieť úrazy, medikom pre tento duel bude Isamu," postavila sa takmer medzi duelantov, „môžete používať taijutsu, kunaie a techniky. Pripravený?"

Tanaris odskočila od maturantov a obaja sa postavili do bojového postoja. Ako prvá začala Kameyo technikou ohnivého draka, ktorú jej Demo zablokoval zemnou stenou. Obaja boli približne rovnako dobrý, takže zápas bude na dlhšiu dobu. Schválne.

V tom čase vtrhne do Gaarovej kancelárie Shikamaru: „Ahoj Gaara...mám pre teba návrh."
Tak nejako začudovane hľadel na neho: „No, povedz."
„Tanaris, je teraz na cvičisku s maturantmi, tak by si sa mohol ísť pozrieť na nich," počiatočná akčnosť sa z neho vytratila a už hovoril monotónne ako obyčajne.
Snažil sa z jeho mimiky zistiť, či ho tam volá, aby sa s Tanaris videl alebo skutočne kvôli maturantom. Gaara uprene sledoval Shikamarov výraz v tvári, nuž bez výsledku, vždy sa tváril tak skoro rovnako. Pôvodne nechcel ísť a plánoval sa vyhovoriť na veľa papierovačiek, ale potom si povedal, že čo ak ho naozaj volá kvôli žiakom. Zaujímal sa o budúcich geninnov a záležalo mu na tom, aby Suna mala, čo najlepších ninjov. Bez slova sa zdvihol a dokráčal ku dverám. Shikamaru sa stále akosi nehýbal.
„No tak ideš, či nie?" spýtal sa ho Gaara držiac kľučku.
„Áno, veď idem....idem."

Na konci duelu...z posledných síl hodila Kameyo kunai po Demovi. Ten sa mu vyhol len čiastočne a spôsobil mu reznú ranu na stehne.
„Yame!!!" zakričala Tanaris, „Kameyo, dosť. Boli ste obaja skvelí. Isamu, ošetri mu nohu. Ďalší kto pôjde bud-"
„Hento, že bol duel?!" ozvala sa nepríjemná Arisu a všetci sa otočili za jej ostrým hlasom.
„Arisu, prečo zasa rýpeš?" prevrátila oči Inuzuka.
„Malé škrabnutie? Vážne?" dievčina vykročila z kruhu a deti okolo napäto sledovali situáciu, „vážne skončí duel malým škrabnutím? Kde sme? V prípravnej triede?! Sme maturanti!"
„Arisu, sme v škole. Tu si nesmiete vážne ublížiť, lebo by som bola za to súdená," rozložila rukami.
„A to je nejaká škoda?" ironicky sa usmiala.


Medzitým ako prebiehala výmena názorov medzi žiakom a senseiom Gaara a Shikamaru dorazili na akadémiu. Postavili sa von na balkón, odkiaľ mali dobrý výhľad na to, čo sa dialo. Celé cvičisko bolo ohradené kamennými stenami takže bolo veľmi dobre počuť aj Tanarisin rozpačitý hlas. Keď zaznamenali dialóg dvoch kunoichi utíchli ten svoj a započúvali sa...

„Arisu...ty si neskutočná," pokrútila hlavou, „ty sa pred nikým a ničím nezastavíš, však? Je to dobrá vlastnosť, no ver, že ťa raz môže zraziť k zemi."
Nadradene sa usmievala a pridala na drzosti: „Už je mi jasné, prečo Tanaris-sensei dostala úlohu učiteľky v nemocnici a na škole," poprezerala si dav spolužiakov a tí nedočkavo čakali odpoveď. Tanaris len dvihla obočie a rozmýšľala, čo chúďatku zase prešibalo.
„Má dobrú protekciu," prehlásila a bolo vidieť, že maturanti zostali zaskočený.
Tanaris sa len zamračila: „Prepáč...ale strácam sa."
„Samozrejme, že v Sune seká tak vysoko...keď," do jej hlasu vbehla závisť a hnev, „obšťastňuje Kazekageho."

Začal šum. Tanaris spadla sánka rovnako aj Gaarovi, Shikamaru na balkóne vypleštil oči a neveril tomu, čo počuje. Toľká drzosť, povýšenosť a závisť. Maturantky si závistlivo začali niečo pošuškávať a rozprávať. Mali poväčšine od trinásť rokov do tých šestnásť maximálne, takže väčšina dievčat bola do Kazekageho zamilovaná až po uši, azda Kameyo bola výnimka. Tá akurát Gaaru obdivovala za jeho schopnosti – nič viac.

„Tak dosť!" zakričala Tanaris na plné hrdlo a všetci preľakane stíchli, „aby vám bolo jasné. Ja a Kazekage máme čisto priateľský a profesionálny vzťah. Arisu," uprela Inuzukovské oči na ňu, „keď tvrdíš, že duel Kameyo verzus Demo bol slabý odvar. Daj si duel so mnou...a do vyčerpania."
Zostala prekvapená, no hneď na to sa chopila šance a prikývla: „Fajn."


Študenti tušili, že tento duel bude potrebovať vyše miesta než ten predtým. Odstúpili, aby im uvoľnili miesto. Arisu odskočila ďalej a Tanaris si kľudne odcúvala pár krokov. Obidve schytili kunaie do rúk a študenti naokolo vrátane Kazekageho a riaditeľa akadémie ani nedýchali. Tanaris stála v bojovom postoji a bola napriahnutá, aby hodila po nej kunai, no miesto toho sa narovnala: „Arisu. Si si naozaj istá, že Kazekageho tak miluješ?"
Tej skoro vyskočilo srdce z hrudi, takto natvrdo sa jej to opýtať. Neodpovedala len prikývla.
„Dobre teda. Chceš sa o Kazekageho biť?" pobavene sa zasmiala a myslela to viac menej len zo srandy, no Arisu nie.
„Po jeho boku má stáť hrdá a silná žena Suny," narovnala sa aj ona.
„Ako chceš. Arisu, pokiaľ tento duel prehráš...nepustím ťa k maturitám."


Dievča vypúlilo oči a ostala premknutá strachom, nechcela byť o jeden rok pozadu od ostatných. Pri tejto myšlienke jej skoro roztrhalo hrdosť, lebo začala uvažovať nad tým, že by ju, podľa nej zelenáč z Konohy, porazil. Ale predsa išlo o krásneho Kazekageho. Rozmýšľanie jej trvalo pridlho a Tanaris vedela, že vnútri Arisu začína pochybovať.
„No čo? Nehodláš riskovať? Zrejme Kazekageho nemiluješ tak moc, ako si namýšľaš," prekrížila ruky na prsiach a nevedomky sa postavila do klasického postoja, ktorý máva Gaara.
„Nenamýšľam!" vyštekla na celé cvičisko.
„Tak pokračuj," začala sa víťazne usmievať.
Arisu zaťala päste a škrípala zubami, nechcela sa pred Tanaris pokoriť. Poškodila by si svoju povesť medzi spolužiakmi. Stále len ticho stála.
„Nechceš pokračovať? Tak ho asi nemiluješ. Ja..." prerušila vetu, za malý moment si v hlave prehrala všetko, čo sa pár týždňov dozadu udialo medzi ňou a Gaarom.
Chcela niečo povedať, no hlas by sa jej určite zlomil alebo by sa veľmi triasol. Sama nechápala ako, schladila si hlavu a nabrala odhodlanie. Majestátne vyhlásila: „Ja by som za Kazekageho obetovala aj svoj život!"


Arisu videla na Tanaris, že to nehovorí len tak, vbehla do nej zlosť. Nechcela mať sokyňu, pritom si neuvedomovala, že koľko iných dievčat ide po ňom a nevidí ani to, aká je naivná v tom, že by si ju Gaara všimol. Veď ho ani tak často nevída. Gaara sa po slovách jeho priateľky otočil chrbtom k cvičisku a zošuchnul sa zem s tvárou v dlaniach.


„Gaara, čo sa deje?" spýtal sa Shikamaru neprekvapený z toho, čo povedala Tanaris.
„Nič."
„Ohohóó...ja som tak tupý, že to nevidím," sadol si na zem vedľa neho, „no tak."
„Ona..." odkryl si tvár, slzy tam neboli, teda takmer. Ona by toľko toho obetovala kvôli mne," hovoril to s neskutočne obrovskou ťažobou v hlase.
„Mne je už dávno jasné, že by pre teba bola schopná aj harakiri."
Gaara zaťal päste: „Shikamaru, ja a Tanaris sme sa dali dohromady, no deň na to som ju nechal ísť."
Nara ostal pozerať pred seba s vyrazeným dychom. Toto by nečakal. Teda ani nevedel v tej rýchlosti posúdiť, či je prekvapený skôr z toho, že sa dali dohromady alebo či ho zarazilo, že ju Gaara nechal tak.
„Gaara, prečo si to spravil?"
„Chcem ju chrániť...pred Deidarom. No, ona o tom nesmie vedieť."
Shikamaru si len povzdychol na problematickosťou tejto situácie. Potom len vstal, podal Gaarovi ruku, aby sa učinil ako on sám. Kazekage zaprosil o návrat do kancelárie a jeho spoločník mu vyhovel.

Na cvičisku Suny sa už schyľovalo k boju medzi učiteľkou a študentom. Arisu zostala mimoriadne znepokojená tým, čo Tanaris vyhlásila. Ona by svoje bytie na svete neobetovala pre neho. No, ako si vedela, že už nemôže cúvnuť.
„Si si tým istá, Arisu? Chceš poriadny duel. Si až tak hrdá, že obetuješ rok štúdia na akadémii? Varujem ťa...nebudem sa s tebou hrať."

Arisu prebodol hnev a rozbehla sa oproti Tanaris s kunaiom v ruke...

Continue Reading

You'll Also Like

10.9K 104 40
56.7K 1.8K 37
Bella Richards, 16 ročná futbalistka. Práve je zimná olympiáda. Futbalový slovenský tím ktorý vyhral letnú olympiádu, pôjdu do Pekingu, a budú dávať...
1.4K 113 15
Jedna noc bude pre nich oboch prelomová. Bude to mať dočasné alebo trvalé následky? Emilia Manitra, prezývaná Harpúna si nikdy pred ústa nekládla se...
3.5K 35 57