Vol 2. C A P I T O L U L XXVII - Blonda mea

5K 508 100
                                    

Imediat după cină, ne așezăm cu toții în fața televizorului, iar Richard pune un CD care conține un film romantic de Crăciun, lucru care-l face pe Blaise să protesteze minute în șir

Oops! Această imagine nu respectă Ghidul de Conținut. Pentru a continua publicarea, te rugăm să înlături imaginea sau să încarci o altă imagine.

Imediat după cină, ne așezăm cu toții în fața televizorului, iar Richard pune un CD care conține un film romantic de Crăciun, lucru care-l face pe Blaise să protesteze minute în șir.

― Așa face mereu, își dă Lillien ochii peste cap. Se plânge că este penibil, că nu are chef, că se simte de parcă s-ar scălda în fucurile iadului, dar niciodată nu refuză cu adevărat să-l vadă. Este tradiția noastră, iar Blaise o adoră, dar face pe durul.

Surâd și îl privesc pe cel de lângă mine. La rândul lui, își dă ochii peste cap și nu pare deloc de acord cu sora lui.

― Nu înțeleg cine naiba a fost cu ideea de a face tradiție din așa ceva, continuă el să se plângă.
.
― Tradiția asta este încă dinainte de a va naște voi, le explică Richard. Nici focurile iadului în care se chinuie Blaise în timpul tradiției nu o poate face să se rupă.

Acum izbucnim cu toții în râs. Îmi place familia asta. Este de treabă și amuzantă și mă simt relaxată când vin în casa lor. Nu mă fac deloc să mă simt în plus. În schimb, ce s-a întâmplat în baie mă rușinează puțin, chiar dacă nimeni nu a dat de înțeles că ar bănui ceva.

A fost ceva ce nu credeam că voi face vreodată, nu când părinții lui se afla în casă, nu în Ajunul Crăciunului, dar se pare că Blaise poate să scoată din mine atât ce este mai bun, cât și ce este mai rău. Sau mai obraznic. Încă nu știu în ce categorie să includ ieșirea scurtă de acum câteva zeci de minute.

― Am adus fursecuri și ciocolată caldă, apare și Alyson și pune pe măsuță cele menționate, făcându-mă să înghit în sec de poftă.

Blaise se apleacă și pescuiește două, oferindu-mi și mie unul în formă de căsuță. Îl iau și mușc din el cu poftă, oftând de plăcere. Mă prinde de mână și simt cum mă arde acel loc. O arsură plăcută care pare să pornească de acolo până în inimă, făcând-o să bată mai repede decât acum câteva momente.

― Despre ce vorbeați? se interesează frumoasa lor mamă, privind atingerea noastră cu un zâmbet discret.

Mă apucă rușinea și vreau să îmi eliberez mâna, însă Blaise doar sporește strânsoarea, obligându-mă să o las sa se odihnească pe piciorul lui.

Mă uit uimită la el. Îmi face cu ochiul și am impresia bizară că se gândește la chestia din baie. Apoi rânjește și știu că și-a dat seama că și eu tot acolo mă gândesc. Este ca un mic secret pe care îl știam doar noi, un secret care mă face să roșesc de fiecare dată când își face loc în mintea mea.

Lillien și Richard îi explică și ei despre ce este vorba, atât de comic încât îmi este imposibil să nu râd.

― Bun, haideți să vedem filmul ăsta, apoi să împodobim bradul, ne îndeamnă Alyson. Până atunci se întoarce și Kami.

Îmi presez buzele una de alta când îi aud numele. Este atât de multă liniște de când a plecat să se întâlnească cu niște prietene, încât pe moment uitasem și de existența ei. Toată încordarea dispăruse și mă integrasem oarecum în toată atmosfera sărbătorilor.

Dragoste tăcută 𝐏𝐔𝐁𝐋𝐈𝐂𝐀𝐓Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum