61

319 7 1
                                    

Mason

"Dankjewel", glimlacht Stella vriendelijk naar de serveester.

"Het ziet er zo lekker uit", zegt Stella en ze kijkt van haar pannekoeken naar mijn wentelteefjes. Ik knik en snijd mijn wentelteefjes aan.

"Eet smakelijk", zeg ik nog voordat ik een hap in mijn mond stop. "Eet smakelijk", zegt Stella en begint aan haar pannekoeken.

"Ik kan zo rollend naar buiten", zucht Stella en legt een hand op haar buik. "Ik zit zo vol", piep ik en neem de laatste slok van mijn drinken.

"Zullen we nog even het centrum in?", vraagt ze als we het restaurant uit lopen. We zijn nu toch al in het centrum dus ik knik.

Ze laat haar hand in die van mij glijden en ik kijk naar haar bruine haar wat over haar schouders wappert.

Man wat houd ik van dit meisje. Ja, houden van. Ik wacht op het goede moment om het haar te vertellen al zou dat niet heel lang meer duren van mijn kant.

"Zullen we hier naar binnen?", vraagt Stella en ze haalt me uit mijn gedachten. "Let's go", antwoord ik en ze laat mijn hand los om door de kledingrekken te gaan.

"Heel leuk", zegt ze bijna bij elk kledingstuk maar ze pakt niets uit de rekken.

"Als je zoveel leuk vind, waarom pas je dan niks?", vraag ik verbaasd. "Geen zin om te passen", grinnikt ze en maakt het rondje in de winkel af.

"Vrouwen en winkelen, ik begrijp er niks van", lach ik als we de winkel zonder een aankoop verlaten.

"Wil je hier naar binnen?", vraagt ze als we een paar etalages verder zijn. Het is een winkel met mannenkleding. Ik haal mijn schouders op en Stella stopt met lopen. "Ik heb niks nodig", antwoord ik en ze trekt me mee naar binnen.

Stella zoekt enthousiaster door de rekken dan ik en al snel zie ik dat ze een paar dingen over haar arm heeft geslagen.

"Ga maar passen", glimlacht Stella als we bij de lege paskamers aan zijn gekomen. "Fijn is dat, jij wil niks passen dus ik ben nu het slachtoffer", lach ik en druk een kus op Stella haar wang voordat ik de paskamer in verdwijn.

Ik bekijk wat Stella voor me heeft uitgezocht. Het zijn twee truien. Eentje is rood met horizontale strepen en de andere is helemaal zwart.

"En?", vraag ik als ik de rode trui heb aangetrokken. Het gordijn vliegt open en Stella bekijkt het kleding stuk.

"Ja, heel leuk", glimlacht ze goedkeurend. "Volgende", zegt ze en ze trekt het gordijn weer dicht.

"Ik betaal" zegt Stella en ze pakt beide truien van mij over. "Nee Stel, dat wil ik niet", zeg ik en probeer de truien weer over te pakken. "Jawel, laat me nu een keer wat betalen", zegt ze en haar groene ogen staan serieus.

Als we bij de kassa zijn sta ik tegen mijn zin toe te kijken hoe Stella de truien betaald. "Hier, cadeautje", glimlacht ze en ze overhandigt mij het papieren tasje. "Super lief Stel, had niet gehoeven", glimlach ik en druk een paar kusjes op haar lippen.

Ze slaat haar arm om mijn middel als we verder de winkelstraat in lopen. Ik krijg een idee en er vormt een grijns op mijn lippen.

"Zullen we vannacht naar het strand, dit is onze laatste dag hier en dat leek me wel leuk om deze paar dagen af te sluiten", zeg ik tegen Stella. "Oh ja, goed idee", zegt Stella enthousiast. Ze knikt en ze krijgt een glimlach op haar gezicht.

"Vond je het wel leuk?", vraagt Stella na een korte stilte.

"Ja vooral omdat jij erbij was. En jij?".

"Ik vond het ook leuk, bedankt dat ik mee mocht", zegt ze en drukt een kusje op mijn wang.

"Ik had je niet willen missen hier", glimlach ik naar haar en haar hand pakt die van mij vast. Kort knijpt ze er even in om daarna ons shopavontuur voort te zetten.

It all started in the bookshop (Nederlands)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu