10

352 8 0
                                    

Mason

Ik was gisterochtend nog in de boekenwinkel in de hoop dat ik Stella zou treffen maar haar collega was aan het werk. Ik had eigenlijk school maar was benieuwd hoe het met Stella ging dus besloot niet te gaan. Nadat mijn teleurstelling weg was ben ik maar wezen sporten en vervolgens heb ik een boek gelezen in een koffietentje dicht bij mijn huis. Het boek heb ik meegenomen uit de boekenwinkel zodat ik er over kan praten met Stella als ik hem terug breng.

"Kijk eens wie er op komt dagen. Goedemorgen Parker", lacht Ruby en ze gaat met haar handen door mijn haar. Ik grom en til haar op en leg haar op mijn schouder. "Goedemorgen", lacht Vince. Ruby en ik krijgen een rare blik toegeworpen van hem dus ik zet Ruby neer en grinnik.

"Wij gaan vast", zegt Ruby en trekt Vince mee. Ik open mijn kluisje en pak mijn boek eruit die ik het eerste uur nodig heb. Ik gooi mijn kluisje dicht en zie een meisje langs lopen die erg op Stella lijkt. Het is al zo erg dat ik het me verbeeld. Ik kijk de kant op waar het meisje heen loopt en zet al snel een stap achteruit van schrik.

Shit. Shit. Shit. Ik wou niemand vertellen over Stella en nu loopt ze hier door de gang. Ik haal een hand door mijn haar en loop snel heen en weer tussen het gangpad van de kluisjes. De bel gaat dus ik wacht tot Stella uit mijn zicht verdwenen is.

Als ik bij het lokaal aan kom zie ik dat de deur al dicht zit. "Shit", vloek ik en schop tegen de muur. Nogmaals te laat komen kan ik er nu niet bij hebben. Ik trek de deur open en kijk het klaslokaal rond. "Je hebt geluk dat ik nog niet ben begonnen meneer Parker, ga maar zitten", hoor ik de docent in de verte zeggen. Mijn ogen dwalen af naar het mooie meisje met de groene ogen die achterin het lokaal zit. Ik haal een hand door mijn haar en blijf haar aan kijken. "Hallo, Mason? Je mag ook vertrekken hoor", gromt de docent en ik wend mijn blik af. "Ja, ik ga al zitten", zeg ik met een schorre stem.

"Gaat het? ", sist Vince als ik naast hem plaats neem. "Je bent helemaal wit", zegt hij zachtjes. "Niet", grom ik en ga met mijn handen naar mijn wangen. "Hier hebben we het nog over", zegt hij en focust zich op de docent die ondertussen is begonnen.

Als de les is afgelopen draai ik me om en kijk naar Stella die haar boek in haar tas stopt. "Aha, je keek naar de nieuwe", zegt Vince als hij me ziet kijken. Ik kijk hem aan en schud mijn hoofd. "Nee, dat is het niet", antwoord ik en grijp mijn spullen van de tafel.

"Wacht Mase, heb je Stella al ontmoet?", hoor ik Romy zeggen voordat ik het lokaal uit wil lopen met Vince en Pete. "Stella Anderson", zeg ik met een kleine glimlach terwijl ik me omdraai en mijn blik vergrendel met de mooie groene ogen van haar. Ze wend haar blik af. "Mason Parker", zegt ze verlegen en begint met lopen.

"Huh, ik ben in de war", zegt Ruby die zich mengt. De bel gaat met als teken dat de les gaat beginnen. "Sorry Ruubs, we moeten naar de les", knipoog ik en loop achter Stella aan

It all started in the bookshop (Nederlands)Onde as histórias ganham vida. Descobre agora