2

438 11 0
                                    

Mason

"Meneer parker, ik verwacht nog een verslag van jou", zegt mijn docent als ik neer plof op de stoel die vooraan in het lokaal staat. Ik knik en kijk verveeld voor me uit. "Als u me nu laat gaan, kan ik naar de boekenwinkel om een boek te gaan kiezen", grijns ik naar mijn docent. Hij zucht en wijst naar de deur. "Morgen, 17:00, het verslag in mijn postvak", bromt hij dus ik sta op en pak mijn tas. "Yes sir", grijns ik en ik loop het lokaal uit.

"Allemaal weg hier, dit is mijn auto", grinnik ik al ik zie al mijn vriendengroep zich heeft verzameld bij mijn auto. "Mason, we moesten toch even kijken of je al van school getrapt was", zegt Pete terwijl hij zijn ogen tot spleetjes knijpt. Ik gun hem een dodelijk blik en duw hem van mijn motorkap.

"Ik ga de goede leerling uithangen, tot morgen" grap ik naar mijn vrienden dit verveelt op de parkeerplaats staan. "Fijn dat je het zelf geloofd", kaatst Romy terug. Ik steek mijn middelvinger op en neem plaats in mijn auto. Echt niet dat ik dat verslag ga maken. Ik rij het school terrein af en vervolg mijn weg richting mijn huis. Mijn ogen gaan naar de afslag om naar de boekenwinkel ze gaan. Ik tik met mijn vingers op het stuur en kijk naar het stoplicht die op groen springt. Ik kijk in mijn spiegels en draai aan het stuur. Vervolgens geef ik gas en rijd toch richting de boekenwinkel.

Wanneer ik binnen stap heb ik spijt dus ik wil me omdraaien tot ik word begroet door een man van rond de 45. "Goedemiddag" glimlacht hij vrolijk en hij kijkt me aan. Ik trek mijn wenkbrauw op en glimlach zwak. Waarom ben ik hier heen gekomen?

"Stella, je mag naar huis hoor", hoor ik de man grinniken. Ik loop een gangpad in en naar de boeken in de stelling. "Stella, deze uren krijg je niet betaald hoor", hoor ik de man verderop zeggen. "Huh? Oh, is het al zo laat?", hoor ik een meisjes stem zeggen. Ik ben benieuwd bij wie de naam Stella hoort dus ik loop verder en stop in het gangpad waar ik net boven de boeken uit kan kijken.

Het meisje staat op en loopt langs het gangpad waar ik sta. Ik pak snel een boek en doe alsof ik hem aan het bekijken ben. Vervolgens zie ik weer wat bewegen in mijn ooghoek en mijn blik kruist met het meisje die blijkbaar Stella heet. Haar naam past perfect bij haar lange bruine haar en haar groene ogen.

Ik zie dat Stella verdwijnt achter een deur die ze open trekt dus ik pak snel een boek wat me nog enigzins interessant lijkt dus ik loop naar de balie waar de man achter staat. "Kopen of huren?", vraagt hij. "Weet ik veel", zeg ik terwijl in mijn schouders op haal. Hij begint met zijn uitleg maar ik kap hem af. "Huren", zeg ik tegen hem en hij pakt een formulier. "Naam is Mason Parker, 06-45328973", zeg ik tegen hem als ik de deur open zie gaan en een pluk van Stella's bruine haar zie wapperen. "Morgen breng ik hem terug", zeg ik en ik grijp het boek van de toonbank en loop de winkel uit. Snel stap ik in mijn auto en zucht.

In de verte hoor ik de bel van de winkel dus ik kijk naar de ingang en zie Stella naar buiten lopen. Ze zet haar beanie op en steekt haar handen in haar jaszakken, vervolgens loopt ze verder de straat in. Haar bruine haar wappert door de koude winterwind. Ze kijkt om zich heen voordat ze stopt bij een deur en even later vertrekt het mooiste meisje dat ik ooit heb gezien naar binnen.

It all started in the bookshop (Nederlands)Where stories live. Discover now