41

332 8 0
                                    

Stella

"Goedemorgen mevrouw Anderson", hoor ik door de winkel. Ik kijk op van mijn boek en zie Mason binnen komen. Ik kijk op mijn horloge en zie dat het tien over negen is.

"Wat ben jij vroeg", zeg ik tegen hem en hij verdwijnt een gangpad in met een geheimzinnige glimlach op zijn gezicht.

"Mag ik deze?", vraagt hij en hij houd een boekje omhoog. Ik kan niet zien wat het is dus ik sta op en loop naar de toonbank.

Hij gooit het boekje neer en ik draai het op. Wat te doen in Londen lees ik. Ik trek mijn wenkbrauwen en scan hem.

Hij rekent hem af zonder iets te zeggen en mijn blik gaat van hem naar het boekje.

"Het is een cadeautje", zegt hij met een glimlach. Ik trek mijn wenkbrauwen op maar besluit het boekje toch in te pakken.

"Ja, en pak nu maar weer uit", zegt Mason en zijn luide lach vult de boekenwinkel.

"Huh?", zeg ik tegen hem en zijn ogen twinkelen. "We gaan naar Londen, over twee dagen, dat leekt me wel een geschikt verjaardagscadeautje", zegt hij en voordat hij klaar is met praten vlieg ik hem om zijn hals.

"Niet?", roep ik enthousiast en ik voel hem knikken. Ik sla mijn benen om zijn middel en druk een kus in zijn nek.

"Je bent gek", zeg ik tegen hem en hij laat me los. "Op jou? Ja", antwoord hij en ik druk een kus op zijn lippen maar stap snel achteruit omdat de bel van de deur gaat.

"Dat zag ik jongens", hoor ik een bekende stem zeggen. Ik kijk naar de deur en zie mevrouw Martin binnen komen. Ik krijg een glimlach op mijn gezicht en geef haar een knuffel.

"Is dat je vriendje?", vraagt ze zachtjes en ze trekt een ondeugend gezicht. "Zo iets", antwoord ik en glimlach naar haar.

"Jou heb ik hier al eens gezien, ik weet alleen je naam niet meer", zegt ze en ze richt zich op Mason. "Mason", glimlacht hij.

"Oh leuk Stella, heel leuk. Knap is hij ook", grinnikt mevrouw Martin en ze trekt de deur weer open. "Doe voorzichtig met haar", zegt ze tegen Mason en haar gezicht staat serieus maar daarna laat ze haar glimlach weer zien. "Komt goed", zegt Mason beleefd.

"Ik ga koffie drinken met mijn vriendin, fijne donderdag", glimlacht ze nog voordat ze de winkel uit loopt.

"Maar Londen dus, je mag alleen handbagage mee", zegt hij. "En mijn werk dan?", vraag ik aan hem.

"Ik heb op Facebook gekeken, toen kwam ik er achter dat de eigenaar Thierry heet, toen heb ik hem een bericht gestuurd en vrij gevraagd", antwoord Mason simpel en hij haalt zijn schouders op.

"Je bent ongelofelijk", lach ik en hij tuit zijn lippen. Snel druk ik er een kusje op voordat ik weer op de bank plof.

"Heb je plannen vanavond?", vraagt hij en kijkt naar het boek die ik ondertussen weer in mijn handen heb. Ik schud mijn hoofd.

"Mag ik naar jou toe komen vanavond?", vraagt hij. Ik knik en sla mijn boek open.

"Oké, tot vanavond", hoor ik hem zeggen en de voordeur gaat open.

Ik druk een kus op mijn hand en blaast hem in zijn richting. De mooie glimlach van hem komt tevoorschijn en een paar seconden later verdwijnt hij uit de winkel.

It all started in the bookshop (Nederlands)Where stories live. Discover now