44

341 9 0
                                    

Stella

'Mind the gap between the train and the platform' galmt door het metrostation en ik kijk mijn ogen uit.

"Dit is alleen nog maar het metrostation", grapt Mason en we wachten op de metro die dicht bij ons hotel uit komt. Ik kijk hem aan en hij heeft een twinkeling in zijn ogen.

Ik voel de wind door mijn haren blazen en kijk in het zwarte gat om vervolgens grote lampen te zien. De metro komt tot stilstand en er stappen allemaal mensen uit verschillende deuren. "Kom", zegt Mason en hij pakt mijn hand om me de metro in te trekken.

De deur van de metro gaat dicht en al snel begint hij te rijden. Ik val bijna om en zie Mason in mijn ooghoek lachen. "Ohja, ik zou je wel vasthouden als ik jou was", lacht hij en ik kijk naar zijn hand die hij in de beugel boven hem heeft hangen.

"Goede tip", zeg ik en ik draai met mijn ogen. Er galt weer een stem door de metro en we stoppen bij het volgende station.

"Hier moeten we er uit", zegt Mason en hij pakt zijn koffer vast. De deuren gaan open en ik lees Knightsbridge op de grote witten muren. De wind blaast om ons heen en ik grijp mijn haar vast.

"Kom, hier naar boven", zegt Mason en hij pakt mijn koffer over om vervolgens achter de menigte de trap op te lopen. Ik volg hem en zie hem glimlachen boven aan de trap.

Ik kijk voor me en zie een lange gang. "Ik dacht dat we er al waren", zucht ik tegen hem en hij glimlacht kort. "We zitten diep onder de grond, eerst deze gang door, daarna een lift", zegt hij en samen vervolgen we onze weg naar boven.

Eindelijk lopen we het metrostation uit en ik kijk enthousiast om me heen. Wauw.

"Welcome to London baby", hoor ik Mason zeggen en ik glimlach naar hem. "Kom, we gaan naar ons hotel, opfrissen en dan verkennen", zegt hij en ik knik goedkeurend.

"Is het ver lopen?", vraag ik tegen hem en pak mijn koffertje van hem over. "Nee, nog geen vijf minuten", krijg ik terug.

Ik kijk naar de rode telefooncel waar we op af lopen. "Niet open doen, het stinkt er naar pis. Waarschijnlijk gebruiken zwervers het als WC", zegt Mason en hij haalt zijn neus op.

Ik grinnik en kijk er nog even naar voordat we doorlopen naar ons hotel.

It all started in the bookshop (Nederlands)Where stories live. Discover now