3

442 8 0
                                    

Mason

"Ik ben onder de indruk, vanavond mail ik je cijfer", zegt mijn Nederland docent terwijl hij mijn werkstuk doorbladerd. "Ja, hij heeft er hard zijn best op gedaan meneer", lacht Vince. Ik gun hem een boze blik maar begin daarna te lachen. Ik wordt gered door de bel dus pak mijn tas en loop snel het lokaal uit.

"Wist hij toch bijna dat je de hele avond samenvattingen hebt zitten lezen en informatie hebt overgenomen van andere verslagen", grijnst Ruby.

"Ach, beter iets dan niets", knipoog ik en loop richting mijn kluisje. "Heb je geen bio de laatste twee uren?", vraagt Pete. Ik knik en stop mijn boeken in mijn kluisje.

"Jawel, maar ik heb andere plannen. Bye guys", zeg ik terwijl ik mijn kluisje dicht gooi en mijn vrienden achter laat.

"Zorg dat je niet in de problemen komt", hoor ik Vince nog roepen maar ik gooi de hoofddeur open en loop naar buiten.

Mijn tas gooi ik op de achterbank en als ik in mijn autostoel zit start ik mijn auto en rijd het school terrein af. Ik kijk naar het boek wat op mijn bijrijdersstoel ligt en besluit om langs de boekenwinkel te rijden.

"Goedemiddag", zegt de man achter de kassa als ik de winkel binnen stap. Ik kijk hem kort aan en glimlach. Ik kijk de winkel rond en loop richting de stelling met boeken.

"Jij bent die jongen van gister, die het boek zomaar mee nam", merkt de man op en ik draai 180 graden op mijn hakken zodat ik hem aankijk. Zijn blik gaat naar het boek in mijn hand.

Nog een keer werp ik een blik in de boekenwinkel en al snel komt er een vlaag van teleurstelling over me heen als ik merk dat het meisje met de mooie groene ogen er niet is.

"Morgen kom ik hem terug brengen, dat beloof ik. Ik bedenk me nu dat ik nog iets vergeten ben", zeg ik tegen hem en trek de voordeur van de winkel open. De man kijkt me vreemd aan maar besluit me toch te laten gaan.

Wanneer ik op de stoep sta, werp ik nog een blik verder in de straat met als hoop om Stella te zien.

Na een paar seconden gooi ik het boek ik mijn auto en zelf stap ik ook in.

"Mason, ben jij dat?", hoor ik vanuit de keuken als ik de voordeur binnen stap. "Yes, maar Mason gaat nu naar boven", meld ik aan mijn moeder en loop snel de trap op.

Ik plof op mijn bed, draai het boek een paar keer rond en gooi hem in de lucht en vang hem weer. Misschien had ik hem toch moeten lezen voordat ik het verslag in ging leveren. Ik sla hem open en raak al snel verzeild in het het goede boek die ik in mijn handen heb.

It all started in the bookshop (Nederlands)Where stories live. Discover now