49

312 8 0
                                    

Mason

Stella en ik zijn een paar dagen geleden terug gekomen uit Londen. Vandaag is de laatste dag van de meivakantie en mijn ouders komen terug van vakantie.

"Hi", glimlacht Stella en ik laat haar binnen. Ze drukt haar lippen op die van mij en drukt er een paar kusjes op. Dit is de eerste keer dat ik haar weer zie na onze reis want Stella moest werken en gister was ze met de meiden.

"Ik heb je gemist", zegt ze en ik druk nog een kusje op haar lippen voordat ik de woonkamer in loop. "Wie had er nu een drukke planning?", knipoog ik naar haar. "Ik heb je ook gemist", zeg ik en plof op de bank.

De hond snelt op Stella af en Stella begroet hem uitbundig. "Dat we nu samen zijn betekend niet dat we geen eigen leven meer hebben. Vrienden en werk is ook belangrijk", zegt ze en drukt een kusje op de kop van mijn hond.

Na een gesprek over onze eigen levens hoor ik de voordeur open gaan.

Ik sta op en loop de gang in. Ik zie mijn moeder binnen komen en kijk naar haar gebruinde gezicht.

"Hi Mase, ik wist niet dat je thuis was", zegt ze en geeft me een knuffel. "Stella is er ook", zeg ik tegen haar en ook mijn vader komt nu binnen met de koffers.

"Hi Stella", zegt mijn moeder als ze Stella op de bank ziet zitten samen met de hond. Mijn vader trekt de koffers achter zich aan en loopt daarna ook de woonkamer in.

"Hi, goede vakantie gehad?", vraagt ze en ze aait mijn hond die met zijn kop op haar schoot ligt. "Oh het was heerlijk", zegt mijn moeder en er verschijnt een glimlach op haar gezicht. De hond kijkt op en springt van de bank af om mijn ouders te begroeten.

"Hebben jullie je ook vermaakt?", vraagt ze en haar blik gaat van mij naar Stella. "Ja, we zijn naar Londen geweest", zeg ik tegen mijn moeder en haar ogen worden groot.

"Wanneer heb je dat geregeld?", vraagt ze en ze begint te lachen als mijn vader zijn hoofd schud.

"Het was spontaan, het verjaardagscadeau van Stella", antwoord ik en kijk naar mijn vriendin die geïnteresseerd naar mijn moeder kijkt. Die twee hebben straks een betere relatie dan ik met Stella.

"Was het wel leuk?", vraagt mijn moeder en ze richt zich op Stella. "Het was super leuk, we hebben zo veel gedaan", zegt Stella en ze licht op als ze er over praat. "Wauw, leuk zeg", zeg mijn moeder en ik zie een oprechte glimlach op haar gezicht.

"Waar heb je de hond gelaten?" vraagt mijn vader en zijn blik staat strak. "Bij oma", zeg ik tegen hem en zijn blik ontspant.

Ik plof naast Stella en druk een kus op haar slaap. Mijn ouders kijken ons aan en mijn moeders ogen lichten op.

"Ja, we zijn samen", zeg ik voordat ze iets kunnen vragen.

"Ik zei het toch Hans", zegt mijn moeder en ze grijnst naar mijn vader.

"Leuk hoor, gefeliciteerd. Welkom in de familie", zegt mijn vader en hij kijkt naar Stella. Ik kijk snel naar Stella en ik dacht dat het haar zou raken maar ze glimlacht en haar groene ogen glinsteren. "Dankjewel", zegt ze en legt haar hand op mijn bovenbeen.

"Champagne. Om het te vieren", roept mijn moeder en ze loopt naar de keuken. "Oh my god mam", zucht ik en draai met mijn ogen. Ik schaam me dood. Stella begint te lachen en loopt vervolgens achter mijn moeder aan, naar de keuken om haar te helpen.

It all started in the bookshop (Nederlands)Where stories live. Discover now