45

329 8 0
                                    

Stella

"Let's go", glimlach ik en pak Mason zijn hand vast. Vandaag is onze eerste volle dag in Londen en heb er nu al zin in.

"Wat wil je eerst doen?", vraagt Mason en ik ontwaak uit mijn gedachten. We staan buiten voor ons hotel die aan Hyde Park grenst.

"Verras me", zeg ik tegen hem en hij pakt mijn hand vast om me mee te nemen naar het zelfde metrostation waar we gisteren zijn uitgestapt.

"Wij zijn de blauwe lijn, we stappen over op de grijze, een paar stops blijven zitten en dan zijn we er", zegt hij alsof het niks is. Ik begrijp er niks van maar knik alsof ik het begrijp. Blijkbaar leest Mason het van mijn gezicht af.

"Je snapt er niks van hé", lacht hij en hij drukt een kus in mijn haar. We stappen in de aankomende metro en ik begin te lachen. "Nee, jij bent de reisleider deze dagen", antwoord ik en kijk naar de verschillende soorten mensen in de metro.

"Welkom bij de Londen Eye", zegt Mason als we voor het enorme reuzenrad staan. Mijn mond valt open en ik staar voor me uit.

"Wat groot", zeg ik tegen hem en mijn blik gaat naar Mason. "Durf je er in?", vraagt hij en er komt een grijns op zijn gezicht. "J ... jawel", zeg ik na een tijdje. "Gelukkig want ik had de kaartjes al gekocht", lacht Mason en ik druk een kus op zijn wang voordat we dichter naar het reuzenrad lopen.

Door onze kaartjes zijn we snel aan de beurt en zijn we nog met wat andere mensen boven aan het rad. "Niet bang?", vraagt Mason en ik voel zijn adem in mijn nek. Hij slaat zijn armen om mijn middel. "Nee, jij ook niet?", vraag ik aan hem. Ik voel hem zijn hoofd schudden en draai me om naar hem.

Zijn armen leunen tegen het glas van zijn bakje. Ik druk mijn lippen op die van hem en draai me daarna weer om om naar het uitzicht te kijken.

"Nu daar heen", zeg ik en ik wijs naar de Big Ben die op loopafstand van de Londen Eye zit. "Hij staat alleen wel in de steigers", zegt Mason en zijn hand pakt die van mij.

"Wat hoog", zeg ik als we op de brug staan tegen over de grote klokkentoren. "Jammer van de steigers", hoor ik Mason zeggen en ik knik. Samen kijken we nog een tijdje naar de Londen Eye, de Big Ben en de Theems die onder ons door loopt.

It all started in the bookshop (Nederlands)Where stories live. Discover now