32

348 8 0
                                    

Mason

"Goedemorgen", hoor ik Pete zeggen en ik draai me om. "Goedemorgen, ik heb zo geen zin vandaag", zegt Ruby en ze komt bij ons staan. De bel gaat en ik slenter achter mijn vrienden aan. "Fuck. Helemaal vergeten dat we een toets hebben vandaag", zeg ik tegen mijn vrienden als we in het lokaal zitten en de docent de toetsblaadjes uit deelt. Mijn gedachte dwalen af naar Stella. Ik kijk het lokaal rond en zie dat ze er nog niet is.

"Jullie mogen beginnen", zegt mijn docent en ik begin met het lezen van de eerste vraag. Ik vind het niks voor Stella om een toets te missen. Na 10 minuten heb ik vijf vragen kunnen invullen maar mijn concentratie is weg. Ik pak mijn spul en lever de toets in. Snel krabbel ik een handtekening op het controleblaadje en loop het lokaal uit.

"Please Stel, pak op", zeg ik tegen mezelf als ik ijsberend over de gang loop. 'Met Stella Anderson, spreek een bericht in na de ...'. Fuck.

"Hebben jullie iets gehoord van Stella?", vraagt Rony als we in de kantine zitten. Ik kijk op en schud mijn hoofd. "Ik vind het niks voor haar om een toets te missen en vervolgens niks van zich te laten horen", zucht Ruby en ze haalt een hand door haar haar. "Fijn, maak me nog bezorgder", zucht ik en ik sta op.

"Fuck it, ik ga haar zoeken", zeg ik tegen mijn vrienden. "Dude, straks is ze gewoon ziek en slaapt ze en ben jij in paniek voor niks", zegt Pete. "Dan ben ik snel weer terug maar ik moet weten of ze oké is", zeg ik tegen hem. "Hou ons op de hoogte", roept Romy nog voordat ik de kantine uit loop.

Eerst rijdt ik naar naar huis. Na een paar minuten besef ik dat ze niet thuis is en ik kijk de straat in.

De boekenwinkel.

Ik versnel mijn pas en duw de deur open als ik ben aangekomen. "Is Stella hier?", vraag ik aan de man waar ik mijn eerste boek van heb geleend. "Nee sorry, als ze langs komt kan ik iets doorgeven?", vraagt hij maar ik schud mijn hoofd en loop de winkel uit.

Mijn gedachten zijn overal en nergens en ik besluit na drie keer een poging tot bellen om te wachten voor haar voordeur.

It all started in the bookshop (Nederlands)Where stories live. Discover now