16

374 9 0
                                    

Mason

"Deze is mooi", zegt Stella als ze een kleine dikke kerstboom aanwijst. Ik kijk geamuseerd naar haar door haar enthousiasme voor een stel kerstbomen. "Ik wil deze", zegt ze als ze een rondje om de dikke kerstboom heeft gelopen.

Ik til de kleine kerstboom de auto in en trek de deur open voor Stella zodat ze in kan stappen. "Nu kerstballen kopen", zeg ik tegen haar en rijd naar het tuincentrum iets verderop.

"Deze", grapt ze bij het zien van okergele kerstballen. "Wauw, echt mijn kleur", zeg ik tegen haar en er komt een kleine glimlach op haar gezicht.

Even later verlaten Stella en ik het tuincentrum met twee gevulde tassen met kerstdecoratie. "Mooie decoratie hé", zegt Stella trots en ze kijkt naar de rosé kleurige kerstballen. Ik glimlach door haar enthousiasme over een paar kerstballen. "Nu nog versieren", zeg ik tegen haar en start de auto. Ze knikt en kijkt uit het raam, en ik rijd de parkeerplaats af.

"Stop, hier woon ik", zegt ze als ik de straat van de boekenwinkel in rijd. Ik parkeer mijn auto in de dichtsbijzijnde parkeerplek en schakel hem uit. Ik til de kerstboom uit de kofferbak en Stella draait haar voordeur open. Ik stap naar binnen en Stella volgt met de decoratie.

Ze loopt de trap op en ik doe hetzelfde. "Hier wil ik hem", zegt ze en ze gooit de standaard neer. Ik plaats hem in de standaard en Stella krijgt een kleine glimlach op haar gezicht. "Echt mooi", zegt ze zacht. "En hij is nog niet eens versierd", grap ik.

"Mooi huis heb je", zeg ik na een korte stilte en bewonder de woonkamer. "Je bent de eerste die mijn huis ziet", zegt ze zacht en kijkt naar de grond. "Dan is dat een eer", zeg ik en baan mijn weg naar de decoratie. "Kom, de kerstboom versiert zichzelf niet", zeg ik om haar op andere gedachten te brengen.

"Bedank voor vandaag", zegt Stella als we op de bank ploffen. "Graag gedaan, ik vond het leuk", glimlach ik en neem een slok van mijn koffie die voor me staat.

Na ongeveer 45 minuten sta ik op. "Ik ga, dan kun je nog genieten van je avond en dan zie ik je na de vakantie weer".

De gedachten dat ik Stella twee weken niet kan zien bevalt me niet dus mijn idee is om Stella uit te nodigen voor kerst bij mij thuis alleen weet ze dat zelf nog niet.

"Fijne vakantie, fijne kerst en bedankt voor vandaag", glimlacht ze naar me. Ik vouw mijn armen open en ze kijkt me aan met haar groene ogen. Ze snapt de hint en slaat haar armen voorzichtig om me heen. "Het was leuk", zeg ik tegen haar en laat haar los.

Wanneer ik buiten sta zucht ik en haal een hand door mijn haar. Stella Anderson, wat doe je met me.

It all started in the bookshop (Nederlands)Where stories live. Discover now