12

365 7 0
                                    

Mason

"Goedemorgen", zegt Stella zacht als ik het lokaal in loop. "Goedemorgen, mag ik?" vraag ik en wijs naast de plek naast haar. Ze denkt even na maar knikt toch. Het is vandaag donderdag, dat betekent bijna weekend.

"Welkom bij dit uur maatschappijleer, we hebben het de afgelopen lessen gehad over huiselijk geweld. Vandaag kijken we hier een documentaire over om daar vervolgens een discussie over te voeren", zegt de docent als ze binnen loopt. Ze vervolgt haar weg naar haar laptop.

Ik kijk naar Stella en haar ademhaling wordt sneller. Haar knokkels zijn wit van het knijpen in haar trui. "Gaat het?", vraag ik. Ze knikt en ze wuift het weg.

Bij de eerste reconstructie scene hoor ik een stoel naar achter schuiven en ik zie Stella wit wegtrekken. Ze grijpt haar tas en rent het lokaal uit. "Mag ik?", hoor ik Romy zeggen. De docent knikt. "Nee, ik ga", roep ik bot en pak mijn spullen.

Ik snel het lokaal uit en zie Stella de wc in rennen. Ik ren er heen en maak de deur voorzichtig open zodat ze niet schrikt. "Ga weg Mason", roept ze in paniek als ze me met een betraand gezicht aankijkt. Ik kijk haar aan en zie de tranen over haar wangen rollen. Haar gezichtsuitdrukking staat gebroken. "Nee, ik blijf bij je", zeg ik en leun tegen de muur tegenover haar.

Ze knijpt haar ogen dicht en begint nog harder te snikken, haar ademhaling wordt zwaar. Ik ga door mijn knieën en vouw mijn armen open. "Mag ik?", vraag ik aan haar en kijkt me met grote ogen aan. Zacht knikt ze en ik neem haar in een knuffel. Ze slaat haar kleine armen om me heen. Ik houd haar stevig vast en wrijf zacht met mijn hand over haar rug. "Ssst", zeg ik tegen haar en ze snikt nog harder.

Na een tijdje laat ik haar los en vouw mijn hand uit. "Pak mijn hand", zeg ik tegen haar en ze aarzelt even maar doet wat ik zeg. Ik ga met haar op de grond zitten en hou haar hand vast. "Adem in door je neus en uit door je mond", zeg ik tegen haar. Ze doet wat ik zeg en knijpt stevig in mijn hand. Ik wrijf met mijn duim over haar hand en al snel wordt haar grip minder. Ze kijkt me aan en ik merk dat ze rustiger is geworden.

"Ik ga nu je tranen weg vegen", zeg ik tegen het gebroken meisje naast mij en ik ga voorzichtig met mijn duimen over haar wangen. Ze knijpt haar ogen dicht en zucht. "Praat met me", zeg ik tegen haar en haar grote groene ogen kijken me aan.

It all started in the bookshop (Nederlands)Where stories live. Discover now