14

367 8 0
                                    

Mason

"Wat gaan jullie doen met kerst?" vraagt Romy nieuwsgierig. We zijn nu 1,5 week verder en over twee dagen is het kerstvakantie. Ik zie Stella zich langzaam meer open stellen. Ook mengt ze zich al wat vaker in onze gesprekken en dat doet me goed. "Ik ben met familie", zegt Vince en hij neemt een slok van zijn water. "En jullie?", vraagt Romy verder. "Ik ook", zeg ik tegen haar en pluk aan mijn brood. Ik wend mijn blik af naar Stella en zie haar slikken.

"Kom je mee Stella, we moeten nog naar de docent, weet je nog", zeg ik tegen haar en ze kijkt me dankbaar aan. "Ohja, helemaal vergeten", zegt ze met een schorre stem en ze staat snel op.

"Dankje", zegt ze zacht als we de kantine uit lopen. Ik glimlach kort en haal mijn hand door mijn haar. "Ik vier geen kerst", zegt ze zacht en haar blik gaat naar de grond. "Ik dacht al zo iets te zien aan je" zeg ik en haar groene ogen kijken me aan.

"Ik denk dat ik het je wil vertellen", zegt Stella zacht en wend haar blik af. Ik steek mijn hand uit en niet veel later legt ze haar kleine hand in die van mij. Samen lopen we de school uit en nemen we plaats op een bankje dicht bij het school terrein.

"Ik vier geen kerst omdat ik mijn moeder al twee jaar niet heb gezien", slikt Stella. Ik wrijf met mijn duim over de bovenkant van haar hand. "Mijn vader overleefd toen ik 15 was, hij was ziek", snikt Stella en vervolgens rolt er een traan over haar wang. "Mag ik een arm om je heen slaan?", vraag ik aan haar en ze knikt. Ik ga dichter bij haar zitten en sla mijn arm om haar heen. Na een korte stilte vervolgd ze haar uitleg.

"Mijn moeder kon de pijn niet meer aan en ging drinken, ik heb het twee jaar volgehouden met haar alleen. Ik heb het huishouden draaiende gehouden elke dag en op gegeven moment, toen ik 17 werd, heb ik mijn spullen gepakt", snikt Stella en ik hou haar nog wat steviger vast.

"Tot op de dag van vandaag heb ik nog steeds niks van haar gehoord", zegt ze voordat ze zucht en ze veegt haar tranen weg. "Wat vind ik dit erg voor je", zeg ik zachtjes en ik kijk haar aan.

1 Puzzelstukje in de puzzel genaamd Stella is gelegd.

It all started in the bookshop (Nederlands)Where stories live. Discover now