48

321 7 0
                                    

Stella

"Kom, we gaan richting Leicester Square", zegt Mason. Mijn ogen gaan van de Tower Bridge naar die van hem. Het is bijna etenstijd dus ik denk dat plan is om daar ergens te gaan eten.

"Ja", zeg ik tegen hem en maak nog een foto van de Tower Bridge om daarna Mason zijn hand vast te pakken.

"Vind je het niet saai dat je hier nu alweer bent?", vraag ik tegen hem als we naar het dichtsbijzijnde metro station lopen. Hij schud zijn hoofd en kijkt me aan. "Met jou is alles leuker", glimlacht hij en knijpt even kort in mijn hand. Ik druk een kusje op zijn hand en we lopen de trappen af om naar de metro te gaan.

'Leicester Square Station', galmt door de metro dus we stappen uit en een paar minuten later staan we op een groot plein met allemaal billboards, theaters en restaurants. "Wow", zeg ik en kijk om me heen om alles op te nemen. "Kom we gaan eten", zegt Mason en hij trekt me mee naar een Italiaan in een straatje met allemaal restaurants.

"En? Lekker?", vraagt Mason als ik een hap neem van mijn pasta. Ik knik en slik de hap door. "Heel lekker", glimlach ik en kijk om me heen naar alle terrassen. "We kunnen zo wel een rondje doen hier", zegt Mason en hij seint naar het grote plein. Ik knik enthousiast en neem weer een hap van mijn pasta.

"Hier wil ik heen", zeg ik tegen Mason en ik pak zijn hand vast. Ik trek hem de M&M winkel op en kijk naar Mason zijn gezicht. Zijn gezichtsuitdrukking verandert en hij haalt zijn neus op.

"Bah, het stinkt hier", zegt hij. Ik begin te lachen en knik. "Eens", zeg ik tegen hem en trek hem mee naar de muren vol met M&M's. "Wil je wat?", vraag ik aan hem en hij knikt. Samen kiezen we een zakje uit met de leukste kleuren.

"Ik betaal", zeg ik als we bij de kassa staan. "Nee", zegt Mason en hij schud zijn hoofd. "Niks daarvan", zegt hij en hij heeft een ondeugende glimlach op zijn gezicht.

"Mase, je hebt deze reis betaald en het eten de afgelopen dagen. Ik wil ook betalen maar je laat het niet toe", zeg ik tegen hem.

"Ik wil betalen, ik woon nog thuis en heb behalve autokosten geen kosten, jij daarentegen hebt je appartement die je moet betalen", zegt hij en we schuiven op in de rij.

"Ik heb Mase, ik wil niet dat je alles betaald", piep ik.

"Next"

Wel lopen kibbelend naar de medewerker en ik leg het zakje op de balie. Hij weegt hem en stopt het zakje in een geelkleurig tasje. "6 pounds please", zegt hij en slaat het aan op de kassa.

Ik hou mijn pinpas omhoog en Mason legt een briefje van 10 pond op de kassa. De medeweker kijkt van mij naar Mason en trekt zijn wenkbrauwen omhoog.

"Oh, she is just stubborn. Keep the spare change", zegt Mason en hij pakt het tasje van de balie en hij loopt voor me uit. Ik glimlach ongemakkelijk naar de medeweker en snel achter Mason aan die een overwinnelijk lachje op zijn gezicht heeft.

"Nee Mase, ik wil het niet hebben", zeg ik tegen hem en zucht. Als we buiten zijn stopt hij met lopen dus ik bots zachtjes tegen hem aan.

"Stel, ik doe het graag. Maak je niet druk", zegt hij en overhandigd het tasje aan mij. "Pff, nou bedankt", zeg ik en besluit om er niet verder op in te gaan. Ik druk een kusje op zijn lippen en samen slenteren we verder over Leicester Square.

It all started in the bookshop (Nederlands)Where stories live. Discover now