40

335 8 0
                                    

Mason

"Als je overal heen zou kunnen gaan op de wereld, waar zou je dan heen gaan?", vraagt Stella en haar twinkelde groene ogen kijken naar mij. Samen slenteren we door de buurt van Stella.

Ik denk even na en kijk weer naar Stella. "De Malediven", zeg ik tegen haar en ze knikt goedkeurend. "Jij?", vraag ik aan haar. "Naar Londen", zegt ze en haar ogen dromen weg. Ik ben verbaasd eigenlijk. Naar alle plaatsen en Stella kiest voor Londen.

"Je lijkt verbaasd", zegt ze en stopt met lopen.

"Nee, aangenaam verrast eigenlijk. Ik dacht dat je Curaçao of iets in die richting zou zeggen"

"Ik ben maar een paar keer op vakantie geweest vroeger, en dat was in eigen land. En ik zie altijd foto's voor bij komen en het lijkt er zo mooi", zegt ze en droomt weg bij het denken aan Londen.

"Het is er mooi", zeg ik tegen haar. Haar ogen gaan naar die van mij. "Ben je er geweest?", vraagt ze vol ongeloof. Ik knik en begin weer met lopen.

"Ja, een paar keer. Een jaar geleden voor het laatst, In mijn eentje", zeg ik tegen haar. "Hoe lang?", vraagt ze en haar hand glijd in die van mij.

"Niet lang, een weekje maar"

"Misschien ga ik er wel wonen, ben wel een beetje klaar met Amsterdam na 19 jaar", zegt ze na een korte stilte. Bij het horen van die zin draai ik snel mijn hoofd om naar haar.

"Niet nu natuurlijk, als school klaar is", zegt ze en schenkt me een korte glimlach. "School is over een jaar klaar", zeg ik tegen haar. "Precies, nog heel lang dus", krijg ik terug. Als je dat maar laat, denk ik bij mezelf.

Ik scroll wat op mijn computer naar een geschikt hotel in de buurt van het centrum. Het gesprek van vannmiddag laat ik niet los en ben nu een reisje naar Londen aan het boeken. Niet lang, gewoon voor 4 dagen. Stella is bijna jarig en ik vond dat wel een geschikt verjaardagscadeau die we in deze meivakantie nog konden uitvoeren.

It all started in the bookshop (Nederlands)Where stories live. Discover now