17

354 8 0
                                    

Stella

De bel gaat dus ik zucht en bekijk mezelf in de spiegel. Niet dat ik er representatief uit zie maar het is vandaag eerste kerstdag dus het zou wel niet heel bijzonder zijn.

"Merry christmas", hoor ik een bekende stem zeggen als ik de voordeur open trek. Ik kijk in de twinkelende ogen van Mason.

"Wat doe jij hier?", vraag ik verbaasd en zet een stap op zij zodat hij naar binnen kan. "Ik kom je gezelschap houden", zegt hij met een kleine glimlach en hij loopt achter me aan de trap op.

"En je familie dan?", vraag ik aan hem. "Als je het leuk vind mag je straks kerst bij ons komen vieren", zegt Mason lichtelijk verlegen. "Maar ik wil jullie niet storen op eerste kerstdag", zeg ik bedenkelijk en plof op de bank. "Geloof me, mijn moeder maakt eten voor 30 man dus 1 persoon extra moet lukken, en hoe meer personen hoe gezelliger", zegt hij en ook hij ploft neer op de bank.

Ik denk even na maar knik dan toch, hoe eng ik het ook vind om zijn ouders te ontmoeten. Er verschijnt een glimlach op Mason zijn gezicht. "Kom op, ga je klaar maken", zegt hij en hij haalt zijn telefoon uit zijn zak.

Eenmaal in mijn slaapkamer trek ik mijn kast open en ik haal er een zwart jurkje uit. "Kan dit of is het niet goed? Ik weet niet wat ik aan moet", zeg ik en ik trek de slaapkamerdeur open. Mason draait zijn hoofd om en hij kijkt naar het jurkje in mijn hand. "Het is een mooi jurkje Stella, niet te druk over maken", zegt hij en hij glimlacht. Ik zucht en Mason staat op.

Mason vouwt zijn armen open en ik glimlach kort. Ik neem hem in een knuffel en zucht. "Komt goed, mijn familie gaat je aardig vinden, echt waar. En als je weg wilt gaan we", zegt Mason en hij houd me nog wat steviger vast. Ik kijk hem en hij glimlacht. "Ik ga me nu echt klaar maken", grinnik ik en maak me los uit zijn greep.

"Tot zo", zegt Mason nog voordat ik de badkamer in verdwijn.

It all started in the bookshop (Nederlands)Onde as histórias ganham vida. Descobre agora