2.28

534 7 0
                                    

25 December 2012

"Dank u.", zeg ik tegen de taxichauffeur als ik betaald heb. Ik had geen zin om met de trein te gaan en heb ik maar de taxi genomen. Ik sta in de straat waar ik jaren heb gewoond. Ik vind het jammer dat ik niet goed kan ruiken want dan zou ik weten of de stad stinkt of niet. Moordrecht is een stad maar mijn ouders wonen aan de de rand van de stad dus niet midden in de stad.

Met mijn koffer loop ik naar de voordeur. Als ik de deur open heb gemaakt, roep ik door heel het huis: "Ik ben er."

Snel stuur ik een sms'je naar Niall.

'Lieverd, Ik ben veilig aangekomen. Ik hou van je en voordat je het weet ben ik weer bij je. XXX Blair.'

Als ik de sms heb verzonden en ik weet dat het twee uur is, loop ik de woonkamer binnen. Ze begroeten mij. Ik begroet ze terug en feliciteer ze omdat mijn vader vandaag jarig is.

"Gefeliciteerd papa, hier heb jij je cadeau."

"Dank je wel.", glimlacht hij als hij het heeft uitgepakt. Het is een boek van heel veel bladzijden en ook nog in het Engels geschreven. Plus een presentexemplaar van mijn boek.

De dag is gezellig, heel de familie blijft eten. Ik praat met mijn nichten. De avond nadert en ik besluit om even naar buiten te gaan.

"Ik ben even een rondje lopen ben zo weer terug."

Ze knikken. Ik loop naar buiten en rook even gauw een sigaret. Met mijn mobiel loop ik naar een bankje die bij de winkels staat. Ik scroll door de nummers en ik bel Niall.

"Hey schat.", zegt hij.

Ik smelt weg bij zijn stem. We praten even over de dag en andere dingen. Het begint schemerig te worden en voordat ik naar binnen wil lopen, hangen we op.

29 december 2012

De avond nadert en over een uur zou de taxi hier staan om mij weer naar Schiphol te brengen. De dagen waren gezellig met mijn vrienden en familie. De meeste vrienden zijn speciaal naar mij toe gekomen, ook al hun familieleden was er. Sommige bleven kort en sommige iets langer. Ze beseffen dat ze mij niet zo gauw meer zien de komende jaar omdat ik het druk krijg met mijn werk. Ik ben blij dat ze mij steunen en dat ze nog steeds om mij geven. Ik heb ze laten weten dat als er iets is dat ik gelijk terug kom. De taxi staat er. Ik neem afscheid van mijn ouders en broertje en met de taxi rij ik naar Schiphol. Klaar om straks het nieuwe jaar in te gaan.

Decision - One direction [ Afgelopen ]Donde viven las historias. Descúbrelo ahora