43-I'm fine

626 43 10
                                    

Щеше ми се сега да се събуждам. Вместо това цяла нощ не можах да мигна, да заспя или пък да се наместя, заради болката от всичките рани и синини. Силно се надявах на две неща. Или да умра по-скоро от кръвозагуба или пък да спра да чувствам.

Часовете през нощта ми се струваха като дни, дори седмици бих казала. Най-ужасната нощ в живота ми. По скалата от едно до десет бих дала поне четиредесет и три. Беше по-гадна дори и от тази, в която загубих родителите си.

Но стига се оплаквах. Имаше и една положителна страна. Имах страшно много време, за да измисля някакъв план и да се измъкна от тази дупка.

Имах доста идеи в главата си, но трябваше да ги осъвършенствам, преди да осъществя някоя от тях. Най-много два-три дни. Щях да издържа още толкова. Нали?

Явно Хари се беше събудил, защото чувах приближаващите му към стаята стъпки. Стомаха ми се преобърна само при мисълта за него. Кълбо от страх и нерви се заформи в мен.

Няма ли най-накрая да ме остави за малко? Защо трябва да се появява постоянно?

-Роуз? Тук ли си?-извика, малко след като влезе при мен

Не му отговорих. Направих се, че спя, надявайки се да не ме докосне отново. Трябваше да ме остави поне сега.

-Роуз?-попита той леко разтревожено, след което усетих как застава над мен-О, боже...Р-Роуз.

Явно не му пукаше дали спя или не. Побутна ме леко по рамото, при което настръхнах от студенината на ръката му. Върху горещата ми кожа беше точно като кубче лед. Смразяващо студен.

Без да исках се размърдах, издавайки му, че съм вече будна. Мразех, когато се провалях и в най-малките преструвки. Трябваха ми уроци по актьорско майсторство.

-Аз...ъмм, какво се е случило? Търсих те навсякъде.-проговори той.

При казаното от него, пердето ми падна. Цяла нощ преживявах в ума си отново и отново това, което ми причини, а той сега се преструваше, че не знае какво се е случило.

-Ти сериозно ли?-засмях се горчиво, след което се опитах да се изправя в седнало положение, въпреки болката.

Отне му малко време, докато измисли следващата лъжа, която да ми каже. Изглеждаше объркан, но на него му се получаваше да бъде актьор. Това е правел цял живот, макар и не под това наименование.

I'm The Next "You"Where stories live. Discover now