30-Should I trust him?

892 47 27
                                    

-Е, качвай се-каза ми Сам, който вече беше върху мотора

Аз колебливо седнах зад него. Беше ми странно. И то много. Досега се бях качвала само на кола и много малко на колело. А това...е нещо напълно ново за мен. И все пак повече ме притеснява фактът, че той каза, че ще кара бързо.

Сам изведе мотора отвън. За момент се стреснах, но беше кратко, преди да спре. Натисна някакво копче на чипа и вратата на гаража бавно се затвори.

-Дръж се здраво Роуз.

Чу се силно бръмчене, идващо от мотора, преди да тръгне. В началото вървеше сравнително бавно, давайки ми време да се огледам и да се стегна, защото се държах като бебе.

Пътят до тази сграда беше чист и гладък, а отстраните му беше осеяно с борчета.

Нямах достатъчно време да разгледам, защото Сам усили скоростта. Прегърнах го през кръста и се вкопчих в него, защото той не просто не намаляваше, а и усилваше. Притиснах главата си към гърба му, забравяйки за каската, която пречи да го допра. Стиснах очите си и реших да седя така, докато спре.

-Спокойно, Роуз. В безопасност си-каза ми той, явно усетил страха и притеснението ми-Отвори очи, отпусни се- говореше спокойно

Послушах го. Първо отпуснах клепачите си, след което ги отворих. После се успокоих, когато видях, че няма нищо страшно. Даже ми хареса.

Отлепих се от Сам, но поставих ръцете си върху раменете му. Усещах как косата ми се вее, а част от нея се удряше в гърба ми, заради каската.

Почти се беше стъмнило. Небето беше тъмно и обсипано с облаци. Целият град светеше ту от уличното осветление, ту от светещите апартаменти на високите сгради, ту от фаровете на колите по улицата или пък от някои барове и клубове.

Спряхме се на един светофар и бяхме между две коли. Точно бяхме хванали червеното.

-Харесва ли ти?-попита ме белокосият

-Да...Много.

-Радвам се.

След тези му думи той рязко натисна газта и моторът избърза напред. Надявам се, че минахме на зелено.

***

-Ще те убия!-извиках му аз-Как можа да минаваш покрай колите с тази скорост?

-Спокойно, правил съм го милиарди пъти.

-Ужас. Ти си побъркан. Можеше да се блъснем в някоя от тях. Ще се прибера с автобус. Не ми пука кой ще ме види-вече се лигавех, но гледах да съм сериозна

I'm The Next "You"Where stories live. Discover now