💜AŞKMAF/17💜

25K 840 103
                                    


Annemle beraber gelinlik dergisine bakarken artık gözlerim acıyordu. Hiç bir şeyi beğenmiyor bana soruyor ben beğenmediğimde bana kızıyor, beğendiğime de laf yapıyor. E ben ne yapayım. Beğensem ayrı dert beğenmesem ayrı.

Önümde ki dergiyi kapattım ve anneme uykulu bir bakış atıp

"Anne saat gece bir buçuk. Yeter artık yarında bakarız. Hem daha çok var. Yorma kendini de yat uyu" dedim ikna çabalarımdan 637278 olan cümlem ile. Annem bir bana bir önümdeki dergiye baktı ve

"Bir şey beğendin mi?" Diye sordu dediğimi takmayarak. Beğenmemiştim ama ikna olur diye

"Evet beğendim" dedim. Annem gözlerini kocaman yaptı ve bana sanki hata yapmışım gibi bakıp

"Zevksiz sen ne beğeneceksin. Gelinliğini ben seçerim" dedi azarlayarak. Sok sok yerin dibine de sok. Daha neyi beğendiğimi göstermedim ben.

"Madem sen seçeceksin niye beni burada tutuyorsun bırak uyuyayım" dedim bıkkınlık ile. Annem güldü ve gece gece bu gülüş hiç hoşuma gitmedi.

"Yalnız kalmayayım diye. Çok konuşuyorsun ses çıkar en azından dedim" dedi. Ya anne ya. Sırf bu yüzden uykusuz mu bırakıyorsun sen kızını. Aşk olsun. Omuzlarımı düşürerek ona baktım ve elimle televizyonu gösterdim.

"Neden?" Diye sordum aynı zaman da dram sahnesi yaratarak. Annem bu sahneyi bozup kafama vurdu ve

"Git yat uyu hadi zaten benim de uykum var" deyip esnedi. Onun esnemesi beni de esnetirken gözlerim yaşla doldu. Ellerimle gözümü silip hızla ayağa kalktım ve merdivenlere ilerledim. Sonunda. İki saattir ızdırap çekiyordum resmen. Ne zor işmiş gelinlik beğenmek. Hele annem zaten!! Ayrıca ben çok konuşmuyordum.

Sadece sıkıldığım için 5 dakika boyunca rekor kırarak anneme dert yanmış olabilirim. Ve o sadece kafasını sallamakla yetindi. Hatta ağzımdan Rüzgar'la öpüştüğümü bile kaçırdım ama kadının tepkisi 'hııı' oldu.

Dergiden kafasını kaldırıp dinleseydi beni. Gerçi dinleseydi lime lime ederdi hiç gerek yok böyle iyi olmuş.

Odama girip kapıyı kapattım ve karanlıkta yatağı bulmaya çalıştım. Ayağım yatağa değdiğinde kendimi yatağa atıp gözlerimi kapattım. Yorgundum zaten hemen uyuyacağımı biliyorum. Bugün yaşadıklarımızı düşünerek uyudum bende.

...

Gözlerimi annemin sesi ile açmaya çalıştım ama nafile. Hiç üstülemeden tekrar uyuyacak iken annemin

"Ezgi" diye bağırması ile yerimde zıplayarak tek gözümü açtım. Çattığı kaşları gevşerken elinde ki gelinlik dergisini gözümün önüne tutup

"Nasıl?" Diye sordu kocaman gülerek. Ben gelinliğin daha ne olduğunu ayırt etmeye çalışırken annem

"Bak gözlerini alamadın gelinlikten. Sence de bu olmalı değil mi?" Diye sordu tekrar. Anneme bakıp diğer gözümü de açtım ve

"Hı hı" deyip tekrar gözlerimi kapattım. Sabah sabah ne gelinliği ya? Bir rahat verin uyuyayım biraz. Zaten gece yattım. Hayır anlamadım bu kadında ki gelinlik merakı nedir? Seçeriz birini olur biter. Ne gerek var sabah akşam bakmaya. Hem gelinlikten önce kına elbisesi lazım. Aman onu da seçeriz biter. Zor değil ya?

Odamın kapısı kapanınca annemin gittiğini anlarken soluma dönüp diğer yastığı aldım ve bacaklarımın arasına sıkıştırdım. Kollarımla da sarılırken bu yatışı bir kere daha çok sevdiğimi anladım. Cidden hem rahat hem de rahattı işte. Güzeldi. Uykumun gitmeyen ağırlığı ile tekrar uyuma kararı aldım ve vücudumu gevşettim.

İLK AŞK - TELEFON SAPIĞIM (2016)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin