bourgeoisie

52 7 0
                                    

Onze maatschappij is makkelijk. Alles wat je hoeft te zijn is wit. Je moet mascara eten voor het ontbijt. Hersencellen bezitten die harder werken dan het schoolsysteem, je moet alles een stap voor zijn. Als je het niet kunt bijbenen ben je af, maar als je te snel loopt wordt je gediskwalificeerd. Het is makkelijk. Alles wat je hoeft te zijn is rijk. Dat is makkelijk te krijgen. Alles wat je hoeft te doen is geboren worden op de juiste plek. Simpel, niet?

Onze maatschappij is makkelijk. Alles wat je hoeft te zijn is een man en zonder emoties, maar niet emotieloos. Rijk maar niet te beroemd. Intelligent maar niet slimmer dan de regering. Laat je ribben zien maar heb ook vrouwelijke vormen. Het is makkelijk: als je maar geboren wordt op de goede plek. Het is nog makkelijker dan het klinkt. 

Onze maatschappij is makkelijk.  Alles wat je hoeft te zijn is aantrekkelijk. Je moet een goede familienaam hebben. Je gehele lichaam moet goed werken want ze helpen je niet als er iets mis is. Alles wat je hoeft te zijn is klein, maar niet te klein, want dan vergeten ze dat je bestaat. Doen ze toch wel. Heb een gezond brein, want mentale ziekten worden niet serieus genomen. Wees geen gevaar voor jezelf, maar bedreig anderen. Dat is hoe je het maakt in de wereld. Niet te moeilijk.

Onze maatschappij is makkelijk. Alles wat je hoeft te zijn is gemiddeld maar niet te gemiddeld want dan vergeten ze dat je bestaat. Zorg ervoor dat je een autopiloot wordt. Huil om iemand die erover heen is. Stik als iemand 'liefde' zegt, want iedereen breekt elkaar. En als je iemand vindt met een mooi uiterlijk, neem ze. Want dat is hoe het gaat. Tegenwoordig neem je mensen. Als iemand je ten huwelijk vraagt, heb dan een jacht, want dat wordt verwacht. Wees gehoorzaam aan de autoriteiten. Wees geen minderheid. 

Onze maatschappij is makkelijk. Tenzij je niet bent geboren in de juiste familie op de juiste plek met de juiste huidskleur en de juiste kenmerken en de juiste bankbiljetten. Maar daar moet je dan gewoon voor zorgen. Dat heeft Donald Trump ook gedaan. 

Ik was de maanWhere stories live. Discover now