Wat wil je zijn als jij niet genoeg is

182 26 6
                                    

Maar wat wil je zijn, als jij niet genoeg is. Als het universum in jouw brein niet ontdekkingswaardig is en jouw woorden niet gesproken worden, of gehoord.  Wat wil je zijn als de zon ondergaat in je lichaam en de sterren niet te zien zijn door de wolken van iemand
die jouw planeten niet genoeg vindt.
Wat wil je zijn als jij de maan bent en men de zon wilt. Wat wil je zijn als ik ben de maan, als ik was de maan, maar elke planeet meerdere manen heeft. Wat wil je zijn als je geen optie bent, als jij bent de maan, maar zijn atomen houden niet van maan.
Maar wat wil je zijn als de wereld niet van manen houdt, want vandaag zijn we in het donker op de koude grond van de aarde en de maan biedt geen licht. Wat wil je zijn als je drinkt en drinkt, want het biedt een uitweg en geen oplossing, maar dat hoeft ook niet van vannacht.
Ik was de maan en reflecteerde zijn licht, maar nu ben ik de zon en ik heb een eigen vlam en dat was niet genoeg. Ik zette mijn longen in brand en huilde de sterren, maar alles wat ik kon was niet genoeg, want hoe hard ik probeerde, ik was altijd ik en ik was niet genoeg.
Wat kun je zijn als jij niet genoeg is, maar zij is wel genoeg en jij bent niet zij. Wat kun je zijn als haar nacht wel sterren heeft en jouw nacht geen woorden. Wat kun je zijn als jij was maan in de nacht en zij was de zon, dus bij haar is het geen nacht. En hij koos voor dag, want hij hield van licht omdat hij het zelf biedt, en jij koos voor nacht, want jij bent nacht, dus voor jou, gelukkig, is jij genoeg.
Wat kun je zijn als jij niet genoeg is? Jij. Want jij is genoeg voor jou, en dat is, uiteindelijk, waar de nacht voor valt.

// Wat kun je zijn als jij niet genoeg is en jij alles is dat je kunt

Ik was de maanWhere stories live. Discover now