4.6

2.5K 60 0
                                    

Alisons perspektiv.
"Det ska du inte behöva göra Alison" säger Jennifer allvarligt.
"Men jag vill" säger jag bestämt.
"Som du vill, men jag vill att du ska veta att du har varit en utav de bästa anställda jag har haft" säger hon och jag nickar försiktigt som svar.
"Tack, jag uppskattar det verkligen" svarar jag.
"Det är jag som borde tacka dig för tiden du varit här" ler hon.

Tankarna snurrar för fullt i bilen påväg hem. Vad ska jag göra med mitt liv nu? Ska jag börja ett nytt kapitel och lämna det som hänt bakom mig och börja om från början? Eller ska jag fortsätta som det är nu? Om jag ska börja om måste jag hitta ett nytt ställe att bo på och skaffa ett nytt jobb. Lönehöjningen var rejäl, och eftersom jag har bott hos Harry har jag sparat mycket pengar. Dessutom skulle jag få lönen för den här månaden. Först måste jag hitta ett jobb och en lägenhet, så jag plockar fram min dator och börjar kika runt efter både jobb och lägenhet när jag kommit hem, eller ja, hem till Harry för snart bor jag inte här längre. Efter en stunds letande har jag hittat två lägenheter och tre jobb, lagom stora och en bra början så jag bestämmer mig för att titta på de redan nu. För andra gången sätter jag mig i Harrys bil och knappar in adressen på min mobil. Jag borde ringa Harry och berätta vad som händer. Han förtjänar att veta så medan jag kör mot första lägenheten ringer jag honom. Han svarar direkt så antagligen hade han telefonen i närheten.
"Jag har pratat med Jennifer" börjar jag och försöker lista ut hur jag ska säga det.
"Vad sa hon?" Frågar han osäkert.
"Om jag ville bryta kontraktet var jag tvungen att säga upp mig"
"Snälla säg inte att du förlora ditt jobb" börjar han men sig stoppar honom.
"Jag sa upp mig, frivilligt, och jag är påväg för att titta på nytt jobb och en lägenhet" säger jag snabbt och sen blir det helt tyst.
"Alison, jag är så ledsen, kan jag få hjälpa dig med att betala eller något?" Frågar han och jag hör hur ledsen och nedstämd han låter.
"Nej Harry, jag vill inte att du ska betala mina saker för jag är inte ute efter dina pengar, jag ska starta ett nytt liv och jag vill försöka glömma allt som har hänt och lägga det bakom mig, sen får vi se vad som händer" säger jag och känner hur en tår rinner ner för min kind. Det är så jobbigt att göra detta.
"Kan jag få träffa dig innan jag försvinner ur ditt liv totalt?" Frågar han och det låter som att det inte bara är jag som gråter.
"Harry, jag måste verkligen försöka släppa det nu, det kommer bara bli värre om du kommer hit, om lägenheten passar så flyttar jag dit med en gång" suckar jag och stryker bort tårarna.
"Jag älskar dig" viskar han och lägger på. Jag låter tårarna rinna ända tills jag är framme vid första adressen. Jag fattar inte att jag gjort det här. Om det var jobbigt innan vet jag inte hur det kommer bli nu. Jag har ingen famn jag kan trösta mig hos, ingen som säger att allt kommer bli bra igen, ingen som berättar hur vacker jag är. Jag tittar mig i backspegeln och stryker bort sminket som runnit och försöker fixa till det med sminket jag hade i min handväska. Med tunga steg går jag ur bilen och möter upp mäklaren som skulle visa lägenheten för mig. Området runt om är inget jag är särkilt förtjust i, och när jag kommer in i lägenheten lockar det mig inte heller särkilt mycket, men det borde duga eftersom det bara är jag som kommer bo här i så fall. Jag bestämmer mig för att titta på den andra lägenheten innan jag bestämmer mig och det var tur, för den andra var mycket fräschare, lika stor men den kändes ändå mycket bättre och dessutom så är ett utav jobben som jag skulle titta på i närheten. Ett par timmar senare bestämde jag mig för att ta jobbet som låg nära den andra lägenheten. Det är i en liten klädbutik och jag tror det kommer vara ett bra sätt att börja mitt nya liv. Det enda som är kvar nu är att åka tillbaka till Harrys hus och packa mina grejer. Det om något kommer vara svårt, att lämna allt bakom mig, att lämna Harry och försöka glömma, glömma allt som har hänt och glömma honom.

kiss me | h.sDär berättelser lever. Upptäck nu