0.3

5K 103 1
                                    

Harrys perspektiv.

Jag drar snabbt på mig en jacka och ett par skor och försvinner ut i mörkret. Man känner att det håller på att bli sommar, även fast det fortfarande blir mörkt rätt tidigt. Jag styr stegen mot en närmsta krog och får genast massa blickar på mig, men ärligt talar bryr jag mig inte längre, jag är van nu, även fast jag trodde att jag aldrig skulle bli det. Jag beställer samma sak som personen före vad det var har jag ingen aning om, men vem bryr sig. Jag häver snabbt i mig glaset och beställer ett till. Det kväver ångesten. Jag sitter på en barstol tills klockan börjar bli lite för mycket och börjar då dra mig hemåt igen på stappliga ben. När jag kliver in genom dörren hör jag hur det skramlar lite i köket. Jag klampar in med skor och jacka och får syn på Alison som dricker ett glas vatten. När hon får syn på mig undrar hon vart jag varit.

- Ska väl du skita i, fräser jag och snubblar över första trappsteget. 

- Fan, mumlar jag irriterat. Alison kommer fram och lägger en arm under min och drar upp mig.

- Du borde gå och lägga dig, säger hon bestämt, jag blir förvånad, inte visste jag att hon kunde vara bestämd. Hennes bruna ögon tittar på mig med en bestämd blick och hennes långa blonda hår är uppsatt i en bulle mitt på huvudet. 

- Du med, säger jag och drar åt mig min arm. Hon släpper taget och går förbi och uppför trappan. Jag följer sakta men säkert efter för att inte snubbla, hon har långa ben och en lagom kurvig midja, egentligen är hon rätt snygg, men vad gör det när hon är hur tråkig som helst. Hon försvinner in på sitt rum och jag till mitt. Jag sparkar slarvigt av mig skorna som jag struntade i att ta av i hallen och slänger jackan på golvet. Sen tar jag av mig mina jeans och t shirten och kryper ner i sängen. 

Alisons perspektiv.

Jag vaknar av solen som lyser in genom fönstret. Igår kom Harry hem mitt i natten, full. Han beter sig så drygt och jag blir så trött på honom. Jag försöker hjälpa honom men han behandlar mig som luft. Jag borstar igenom mitt hår och sätter upp det i en ny ville, tar på mig ett par mjukis shorts och ett linne. Sen går jag till toaletten och tvättar mitt ansikte med kallt vatten för att vakna till. Chloe håller på att göra frukost så jag går ner och sätter mig på en utav barstolarna bredvid köksön. 

- Sovit gott? frågar Chloe och ler. Jag nickar.

- Hyfsat, svarar jag.

- Harry kom hem riktigt full igår, berättar jag, brukar han göra det?

- Ja, tyvärr, suckar Chloe. Men vi försöker ta tag i det, säger hon. Jag nickar försiktigt. Harry kommer plötsligt in i köket.

- Godmorgon, säger Chloe glatt och ställer fram pannkakor, sedan går hon för att fixa något annat.

- Godmorgon, säger jag till Harry, han lyfter blicken från tallriken och tittar på mig som om jag vore luft. 

- Godmorgon, mumlar han och låter blicken falla ner mot tallriken. Han har på sig ett par gråa mjukisbyxor men ingen tröja så man ser hans sixpack och tatueringar. Hans lockiga hår är rufsigt och faller ner över ögonen hela tiden. Han är riktigt snygg egentligen, men hans attityd förstör allt.

kiss me | h.sDär berättelser lever. Upptäck nu