4.5

2.6K 69 0
                                    

Alisons perspektiv.
Jag greppar tag i nycklarna till Harrys bil. Känslan i min mage är inte bra, orolig, arg, nervös och ledsen. Igår kväll när jag kom hem skickade jag ett sms till Harry precis som jag hade lovat. Han sa att han skulle ringa mig idag innan tio vilket klockan snart är. Jag ska vara på skivbolaget vid halv elva men jag har alltid gillat att vara i tid så jag bestämde mig för att åka tidigt. När jag precis hoppat in i bilen och lagt mobilen i mugghållarna börjar den vibrera, så jag tar upp den igen och Harrys namn lyser stort på skärmen. Jag vet att om jag svarar kommer jag vara dubbelt så osäker om ifall jag vill bryta kontraktet, men jag har redan bestämt mig, jag måste.
"Hallå" svarar jag kort och börjar nervöst pilla på mina naglar.
"Hej, hur mår du?" Hans röst är grötig och svag. Hur jag mår? Piss rent ut sagt.
"Bra, jag ska åka till skivbolaget snart" svarar jag tyst och lägger ner handen i mitt knä.
"Ali, vi kan väl prata om det där, jag lovar dig att visa en annan sida, jag ska inte såra dig" säger han svagt och rösten blir en aning grötigare.
"Det har du sagt varenda gång, men det blir såhär ändå" suckar jag och stryker frustrerat bort en hårslinga från mitt ansikte.
"Jag vet men jag menar det verkligen nu. Kommer du ihåg när du hade sovit hos Hayley, och när du kom hem igen lovade du mig att inte lämna mig?" Mitt hjärta hugger till när han säger det här.
"Jag vet Harry, men du lovade att inte såra mig igen, jag måste ta en paus från dig, om du fortfarande älskar mig efter det, kan vi kanske försöka, fast utan ett kontrakt som tvingar oss"
"Jag kommer alltid älska dig, jag ska kämpa för dig och bevisa att jag klarar det" säger han och gör hör hans djupa andetag genom telefonen.
"Jag vet, låt mig bara få göra detta" suckar jag och trycker sedan på den röda luren. Jag vrider om nyckeln och kör ut från Harrys tomt med riktning mot skivbolaget. Jag måste göra detta nu, jag får inte tveka. Om Harry och jag ska kunna ha ett förhållande måste det kunna vara utan ett kontrakt.
Allt är likadant på skivbolaget. Folk går runt i korridorerna mellan kontoren. Jag styr mina steg mot Jennifers kontor, klockan är 10:26, så jag är i tid. Försiktigt knackar jag på dörren och hör ett svagt "kom in" på andra sidan. Jag möts av Jennifers glada ansikte.
"Hej Alison! Vad roligt att se dig, slå dig ner" säger hon vänligt och nickar på stolen som står på andra sidan skrivbordet, mitt emot henne.
"Vad hade du på hjärtat?" Frågar hon och leker rastlöst med en penna.
"För att göra en lång historia kort så är väl det enda rätta sättet att säga det på är att jag och Harry har haft ett förhållande, ett riktigt, bakom kontraktet. Men jag var tvungen att avsluta det. Vi har bråkat så många gånger att jag inte klarar av det längre, jag mår verkligen inte bra utav det och jag önskar verkligen att jag skulle kunna få bryta kontraktet." Berättar jag sakta och känner hur tårarna bränner bakom ögonlocken. Hon slutar leka med pennan och tittar allvarligt på mig.
"Det går tyvärr inte Alison, jag är ledsen" suckar hon och tittar medlidsamt på mig.
"Jag måste, jag mår inte bra, finns det något jag kan göra för att bryta det?" Frågar jag frustrerat.
"Jag vet inte, låt mig ringa ett par samtal så ska jag kolla, vill du slå dig ner på stolarna utanför så länge?" Hoppfullt lämnar jag rummet och sätter mig på stolarna utanför hennes kontor. Efter något som känts som en evighet öppnar hon dörren och ber mig komma in igen.
"Jag är ledsen Alison, det går inte" säger hon och stryker bort osynligt smuts från bordet.
"Verkligen ingenting?" Desperationen speglar sig genom rösten.
"Det finns en sak, men jag vill verkligen inte behöva göra det" suckar hon.
"Vad?" Jag är villig att göra nästan vad som helst, bara jag slipper sån här skit.
"Att du säger upp dig" säger hon kort. Förlora mitt jobb. Jag vet att jag inte borde men jag vet att det bara kommer bli värre om jag inte gör det.
"Jag säger upp mig" säger jag efter en stunds tystnad.

kiss me | h.sDär berättelser lever. Upptäck nu