🏠📚Evde Teravih

146 26 42
                                    

📚 EVDE KILINACAK TERAVİH NAMAZINA DAİR ÖNEMLİ NOTLAR 📚

1. Teravih namazı 20 rekâttır ve sünnet bir namazdır.

2. Mümkünse aile efradı ile birlikte saf düzenine uyarak evimizde cemaat olarak kılalım.

3. Teravih namazı kesinlikle yatsı namazından sonra kılınmalı. Yatsının farzından önce kılınmaz.

4. Şafi mezhebine mensup olan kardeşlerimiz teravihi iki rekât iki rekât kılmalı ve eğer şafi olan kardeşlerimizin kaza namazı varsa teravihe değil kazaya niyetlenmeli.

5. Hanefi mezhebine mensup olan kardeşlerimiz tek selamda 2-4-6-8 rekât kılabilir ama dörder dörder in üstüne çıkmamaya gayret edelim. İkişer rekât kılmak daha faziletlidir.

6. Tek selamda 8 rekâttan fazla kılmak mekruhtur.

7. Hafız olmayan kardeşlerimiz kısa sureleri rekâtlarda sırasına riayet ederek okusunlar. ( Halk dili ile kısa surelerin sıralaması:
1-Elemtera
2- Liilafi
3- Eraeytellezi
4- İnna Edayna
5- Gulya eyyuhel kâfirun
6- İza câe      
7- Tebbet
8- Gulhü(ihlas suresi)
9- Felak 10- Nâs )

8. Bütün rekâtlarda aynı iki sureyi okuyarak da kılabilirsiniz. Örneğin: 20 rekâtın tamamını Kevser ve İhlas sureleri ile kılabilirsiniz.

9. Her tahiyyatta salli barik dualarını muhakkak okuyun. Dört rekatta bir selam veren kişi ikindi namazının sünneti gibi kılar.

10. Tek başınıza kılarken bile isterseniz sesli olarak kılabilirsiniz. Hâtta evde cemaat olacak kimse yoksa meleklere imam olmaya niyet ederek cemaat olma nimetini kaçırmayın. Bu durumda hafif sesli okumanız yeterli.

11. Yatsı ezanı biter bitmez yatsı ve teravihe başlayalım vakit geçtikçe uyku ve üşengeçlik gelebilir.

12. Ailece kılınan namazlarda kameti erkek getirmeli. Kamet dışındaki tesbihatı hanım kardeşlerimizin müezzin gibi okumalarında sakınca yoktur.

13. Teravih namazı kılarken her selamdan sonra salâtı ümmiye okumayı ihmâl etmeyelim.                                                        

[ 🌹SALÂT-I ÜMMİYE🌹Allahümme salli alâ seyyidina Muhammedin innebiyy’il ümmîyyi ve alâ âlihi ve sahbihi ve sellim.(2 defa bu şekilde)

3.de, Allahümme salli ‘alâ seyyidinâ Muhammedin-illezî câe bi hakkı’l mübîn ve erseltehu rahmetel-lil-‘âlemîn.(olarak okunur)

Meali: Allahım Efendimiz ümmî Peygamber Muhammed’e, evladu iyaline ve ashâbına salât ve selâm eyle.

Son Okunuşun Meali: Allahım Efendimiz Muhammed’e salât-ü selam olsun ki Sen O’nu alemlere rahmet olarak indirdin. O bize apaçık hakikatı getirdi. ]

ŞAFİİ MEZHEBİNDE OLAN KARDEŞLERİMİZİN DİKKATİNE 👇🏻
(Büyük Şafii İlmihali)

ŞAFİİ MEZHEBİNDE OLAN KARDEŞLERİMİZİN DİKKATİNE 👇🏻(Büyük Şafii İlmihali)

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

14. Vitir vacip namazını teravihden sonra yine cemaatle kılalım. Vitirin 3. rekatında Besmele Fatiha ve Zammı sureden sonra Allahu Ekber diyerek elleri kaldırarak tekbir almayı ve peşine kunut dualarını okumayı unutmayın. Unutarak rükûya gidilirse geri dönmeyip devam edin bu durumda sonunda sehiv secdesi yapmanız yeterli olacaktır.

15. Namazdan sonra Amenerrasulü okumayı unutmayın.

16. Önceki yıllarda camide kıldığımız teravih hızını geçmeyelim. Aşırı hızlı kılıp namazı zayi etmeyip aynı zamanda aşırı yavaş kılıp bıkkınlığa mahâl vermeyelim (nefse yenik düşebiliriz).

17- Niyet ettim Allah rızası için teravih namazı kılmaya diye niyet edilir. Eğer aralarda dünya kelamı konuşulmadı ise başta yapılan niyet ile tamamını kılabilir.

18- Nafile namaz olduğu için yaşlı ve aşırı yorgun olan kişiler oturarak kılabilir.

19- Yirmi rekatın tamamını da kılmaya gayret edelim. Eğer güç yetiremezsek 8 ila 20 arasında kaç rekât kılabilirseniz kılın ama asla tamamını terk etmeyin.

20.Namaz aralarında konuşma yeme içme yapmamaya dikkat edelim.

21. Nafile NAMAZ olduğu için ( yatsının farzını araçtan inerek kıldıktan sonra  ) uçak, otobüs ve normal araç içinde oturarak kılınabilir.

RAMAZAN'I ŞERİFİNİZ MÜBAREK olsun.
Şimdiden ALLAH TEÂLÂ KABUL ETSİN..

ALLAH TEÂLÂ'YA EMANET OLUN.

ALLAH TEÂLÂ YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.

HAKKINIZI HELAL EDİN..

BENİM HAKK'IM VARSA SONSUZA KADAR HELAL OLSUN...

Ramazan-ı Şerif ayımız affımıza ve hayırlara vesile olsun.

#OruçSağlıktır
#OruçŞifadır

~ALINTIDIR~

✔️ KISSADAN HİSSEHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin