Çok güzel Duâ

88 9 0
                                    

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla.

Andolsun size kendinizden öyle bir Peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya uğramanız ona çok ağır gelir. O, size çok düşkün, müminlere karşı çok şefkatlidir, merhametlidir.
(Tevbe Sûresi - 128)

Ben, Rabbim Allah’a ibadet ederim ve O’na asla hiçbir şeyi ortak etmem. Ey Rabbim! Niyaz edip yalvarılacak ancak Sensin. Seni her türlü eksiklikten tenzih ve takdis ederim. İbrahim aleyhisselamın ve onun ailesinin üzerine salat ettiğin gibi Hazret-i Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem üzerine ve onun ailesine de salat etmeni, Senin en güzel isimlerin hürmetine Senden niyaz ediyorum. Çünkü Sen, bütün acziyet ve kusurlardan münezzehsin. Ey Rabbim! Ümmi Peygamber Hazret-i Muhammed sallallahu aleyhi ve selleme, ailesine ve ashabına salat eyle.

Aziz ve Celil olan Allah, Hazret-i Muhammed sallallahu aleyhi ve selleme ve ailesine, onun yüce makam-ı şerifinin layık olduğu salat ile salat ve rahmet ihsan buyursun.

Ey, zatını akılların idrakten aciz olduğu Aziz ve Celil olan Allah! Ve ey, Muhammed Mustafa sallallahu aleyhi ve sellemin ve ailesinin maliki, mürebbisi ve seyyidi olan yüce Allah! Sen habibin ve resulün Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem üzerine ve onun ailesine en güzel şekilde salat ve rahmetini ihsan eyle.

Ey kâinatı ve yaratılmışları bir misal olmaksızın yoktan var eden. Ey yedi kat göklerin sahibi ve ey büyük arşın maliki! Ey her şeyin ve cümlemizin Rabbi ve yaratıcısı! Ey Musa aleyhisselam üzerine Tevrat’ı, İsa aleyhisselam üzerine İncil’i, Davud aleyhisselam üzerine Zebur’u ve Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem üzerine Cibril-i Emin vasıtasıyla Kur’an-ı Kerim’i indiren Allah Teâlâ!

Ey Rabbim! Sen Evvel’sin, ezeli olansın. Evvelinin bir başlangıcı bulunmaz ve Senden evvel hiçbir şey yoktur. Ey Rabbim! Sen Âhirsin, sonu asla gelmeyecek olan ve her şey fena bulduğunda baki kalacak olan Hayy ve Kayyum’sun. Senden sonra hiçbir şey yoktur.

Ve Sen Zahir’sin. Her şey Senin varlığına bir delil ile tanıklık eder. Senden daha üstün bir şey yoktur. Ve Sen Batın’sın. Zatının hakikatini, akıllar idrak etmekten aciz kalır. Hamd Sana mahsustur.

Ey Rabbim! Senden başka ilah yoktur. Seni her türlü eksiklikten tenzih ve takdis ederim. Şüphesiz, ben zalimlerden oldum. Allah Teâlâ’nın her dilediği olur, dilemediği hiçbir şey de olmaz. Kuvvet ve kudret ancak Allah Teâlâ Hazretleri iledir.

Ey Rabbim! Senin kulun, nebin ve resulün Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem üzerine, bizlere “Ey iman edenler! Siz de ona teslimiyetle salât ve selâm edin.” (Ahzab Sûresi, 56) ayeti celilesiyle salat etmemizi emir ve irade buyurduğun mübarek ve güzel salat ile salat eyle. Muhammed sallallahu aleyhi ve selleme selam ve selamet bahşeyle.

Ey kâinatın ve tüm yaratılmışların Halık’ı ve Rezzak’ı olan Allah’ım. Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem üzerine öyle bir salat eyle ki, Senin salatından geriye bir şey kalmasın. Muhammed sallallahu aleyhi ve selleme öyle bir rahmet eyle ki, Senin rahmetinden geriye bir şey kalmasın. En üstün, en yüce nimetlerini Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem üzerine ihsan eyle ki, Senin bereketinden geriye bir şey kalmasın.

Ey Allah’ım! Sen, kulun, nebin ve resulün olan Muhammed sallallahu aleyhi ve selleme salat eyle ve ona selamet ihsan eyle. Dünya ve ahiret eziyetlerinden kurtuluş bahşet. Celal ve Cemalinin tecellilerinden tüm isteklerini kemale erdirerek tamamla. Hayır ve sevabına layık olduğu şekilde salah eyle. Hayır ve hasenatına ait amellerinin tartısını üstün kıl.

Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem ki, vahdaniyyet nurlarının sabah vaktidir. Rabbaniyyet sırlarının doğan güneşidir. Samedani hakikatlerin dolunayıdır. Rahmaniyyet mertebelerinin tahtıdır. Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem, her resulün nuru ve ışığıdır.

✔️ KISSADAN HİSSEHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin