Gençlere tavsiyeler

89 15 2
                                    

2 yıl önce evlenmiş bir kardeşimizin anlattıkları ve gençlere tavsiyeleri...


"Yaşım 30'a yaklaşınca ailem ve akrabalarım 'Daha ne zaman evleneceksin' baskılarını arttırdılar.
Sürekli olarak bir tanıdık kız tavsiyeleri vardı.

Sonunda yakın bir arkadaşımın tavsiyesiyle, biriyle görüşmeye karar verdim. Sakin efendi bir kızdı. Kafalarımız ilk dakikadan itibaren uyuştu.

Sonrasında 6 ay kadar birbirimizi tanıdık.

Evlenme fikri iyiden iyiye kafamda yerleşti. Ailelerimiz de hemen hemen aynıydı. Ortalama geliri olan mütevazı yaşayan insanlardı.

Evlilik konuları açıldığında kendisinden önce evlenen arkadaşlarının nasıl evlilik teklifleri aldıklarından bahsediyor, her detayını uzun uzun anlatıyordu.

Sürprizler🎉,
organizasyonlar,
balonlar,🎈
lüks restoranlar,
pahalı tektaş yüzükler 💍 vs. vs...

Aslında bir çoğu romantik filmlerdeki ya da dizilerdekinin aynısıydı. Muhtemelen kendisi de böyle şeyler bekliyordu. Sonuçta böyle şeyler ÖMÜRDE BİR KERE ! yapılan şeylerdi.

Kendimi hazırlamıştım o akşamki yemekte evlilik teklif edecektim. Lüks bir restorandan rezervasyon yaptım. Tektaş yüzük 💍 aldım. Kıyafet ayakkabı vs...

Hazırlandım gittim.Yemekten sonra onun beklediği şekilde dizimin üzerine çöküp evlilik teklif ettim. Filmlerdeki, dizilerdeki gibi...

(Madem evlilik yoluna çıkıyorsunuz ey erkekler neden diz çöküyorsunuz? Yada ey kadınlar beraber çıkacağınız bu yolda müstakbel eşinize neden diz çöktürtüyorsunuz?

Hani siz bu yola birlikte adım atcaktınız?)

Kabul etti. İkimizde çok mutluyduk. Tabi bu gecenin bana maliyeti yaklaşık 3 Bin TL oldu.

Konu haliyle kız isteme,
nişan,
düğün bölümüne gelmişti.

Kız isteme için günü kararlaştırdık. Ailemle birlikte gittik. Bu işlerden çok da anlamadığım için kız arkadaşım bana yapılması gerekenleri söylüyor bende ne lazımsa alıyordum.

Kız istemeye giderken bir çiçek 💐, bir çikolata🍫 devri maalesef kapanmış.

Özel gümüş gondol içerisinde en kaliteli ve en pahalı çikolatalardan almak,
en büyük çiçeği yaptırmak gerekiyormuş...

Eee kız istenirken damat şık olması gerekiyor malûm. Takım elbise, çiçek, çikolata derken 2 Bin lira da bu bölümde masraf ettik.

Kahvelerimizi içtik (bir de şu kahveye tuz vb. ekleme seromisi var değil mi😒

Yok neymiş damat adayı böyle yaparsa gelin hanıma şu mesajı veriyor senden ne gelirse kabulüm, elinden zehir olsa içerim...

Pehh hadi oradan be saçma sapan istekler yüzünden hem bu şekilde ölenler var, hemde damat adayı o gece alay konusu oluyor.

Ayrıca senden ne kabulüm deyip içine bizim saftirk kızlarda hemen inanıyor. sonra mı? Sonrası gelinler için tam bir hayal kırıklığı. Damat tuzlu,baharatlı kahvenin acısını bir güzle çıkarıyor. Tabii komaya girmeyip yaşıyorsa...)

Aile büyükleri kızı istedi...

Malum durumlar. Gecenin sonunda çok mutluyduk.

Nişan günü belirlendi hazırlıklar başladı. Salon, kuaför, hediyeler, bohçalar, yüzükler, elbiseler, fotoğrafçı vs. Derken 10 Bin TL masraf ettik. Yakın akrabalar ve arkadaşlarımızın katılımıyla güzel bir gece oldu.

✔️ KISSADAN HİSSEHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin