İffetin Cinsiyeti Yoktur

168 20 5
                                    

Kardeşim!

Belaların insan üzerine dev dalgalar halinde geldiği bir zamanda yaşıyorsun;
Şehrinin sokaklarından şehvet akıyor,
avmler masiyet mahşeri,
ekranlar fuhuş albümü,
sinema mankenlerin vücutlarını arz yeri,
yöresel ürünlerin tanıtımı bahanesiyle tertiplenen festivallerdeki konserler ise teşhir arenası…

Sokak, okul, çarşı, ekran, sinema, gazete “sanki günah galerisi…

Eğer sen “Yusuf” olamazsan yalnız Yakuplar değil, sana umut bağlayan bütün bir Ümmet ağlar. Nefsinin ruhunla kapıştığı anlarda, “Her şeyi gören ve duyan Rabbime sığınıyorum.” de! Gözlerin mağara olsun, Ashab-ı Kehf gibi gözlerinden gözlerinin sahibi olan Hâlik-ı Zülcelal’e iltica et.

Kardeşim!
İffetle, iffetsizlik arasında tercih yapmaya zorlandığında, iffetten yana tavır alma noktasında tereddüt etme!
İmanını yaralayacak hiçbir davete icabet etme,
mürûetini zedeleyecek hiçbir ekrana çıkma,
Ahireti’ni yıkacak hiçbir makama talip olma!

Yemin ederim ki, kişinin başına demirden bir şişin, bir çivinin çakılması, yabancı bir kadına dokunmasından daha hafiftir.” diyen Peygamber-i Ekber (صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ  وَسَلَّمَ) ’in buyruğunu hayat düsturu kabul et ve elini nâmahreme uzatma, helalinden başka bir kadınla tokalaşma!

Kardeşim!
Allah’ın dinine O’nun mahremiyet buyruklarını çiğneyerek hizmet etme iddian, bir gün mutlaka hezimetin olur. İslam’a rağmen İslam projenden dolayı istiğfar et. Unutma! Rabbimiz imhâl eder lakin ihmâl etmez.

Kardeşim!
Hayatına da mal olsa Allah Rasulü (صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ  وَسَلَّمَ) ’in iffet ve izzet yolundan ayrılma. Okuldan, yurttan, iş yerinden, köyden, kentten arkadaşların kendini teşhir eden bir kızın bedenine dair konuşurken, o kızın da birinin kız kardeşi olduğunu ve kendi kız kardeşin için erkeklerin aynı konuşmayı yaptığını düşün, irkil ve kendine gel.

Mekke’nin en güzel kadınlarıyla bir arada yaşamayı bırakıp da Müslüman olan ve “Kalbim Allah Azze ve Celle’yi zikirden başka hiçbir şeyle tatmin olmaz.” diyen Allah Rasulü (صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ  وَسَلَّمَ) ’in gençlerini, Mus’ab b. Umeyr’i, Sa’d b. Ebî Vakkas (radıyellâhü anhümâ)’nın hayalinden hiç düşürme! Muallim, mühendis, doktor, esnaf, çiftçi ol fakat bütün bu olurlar içerisinde asıl Peygamber-i Ekber Hazreti Muhammed (صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ  وَسَلَّمَ) ’e layık bir genç ol.

Kardeşim!
Eşinden başka bir kadın senin arkadaşın olamaz. Okulda, sokakta, mağazada, işten, mahalleden kızlarla birlikte dolaşma, ders çalışma, yemeğe çıkma, cafede oturma! İster amirin, ister memurun olsun, ister hocan, isterse de taleben olsun, nâmahrem bir kadınla halvet olma! Nefsin sana, “Hangi zamanda yaşıyorsun, bu asırda bu kadar da takva olunmaz, nihayetinde bu kadın senin amirin ya da öğrencin veya arkadaşın, otur da onunla iki çift laf et” dediğinde; aynı nefsanî telkinlere muhatap olan bir başka adamın eşinle bir kafede karşılıklı oturup kahve içtiğini, nargile fokurdattığını düşün. Unutma ki, namussuzluğun cinsiyeti yoktur. Nâmahreme bir anlık bir bakış ikinizin de hayatını karartır.

Kardeşim!
Eşinin yüreğinde bir erkeğin bakışından “iz” olması nasıl seni tiksindiriyorsa, başkalarının kadınlarını etkilemek için duruştan duruşa, halden hale girmen de, başka vicdanlarda derin yaralar açacak, cinnete sebep olacaktır. Senden dolayı bir kızın alnına kara leke çalınırsa, yarın mahşer meydanına en onursuz lekeyle çıkacağını unutma!

✔️ KISSADAN HİSSEHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin