ÇARŞAF-I ŞERİF Hakkında

152 11 3
                                    

MAHMUT EFENDİ HZ. NİN قَدَّسَ اللهُ سِرَّه ÇARŞAF-I ŞERİF HAKKINDA SÖZLERİ


Çarşaf-ı Şerif giymekle büyük yiğitlik yapıyorsunuz, milletin tesettüre heves etmesine sebep oluyorsunuz. Kimse bu işi yapamaz ancak Cenabı Hak size nasip etti. Ölünceye kadar devam edelim, bunlar yüzümüzü ak edecek. Pantolonlar, bilmem neler giyenlere öldüklerinde “sen kimin ümmetinden idin, bu halin nedir?” der, sitem ederler! iyice Cehalet doldu ortalık.

Çarşaf-ı Şerifinizi muhafaza edin, Çarşaf-ı Şerif giyenlere bütün meşayıh çok çok dua ediyor. Hanımlar birer pırlantadır, eşşek pırlantadan anlamaz, o samandan anlar. Hanımın kıyafetini Müslümanlar bilir ama bir hanım kendi kıyafetini bilmeyip de eşek gibi olan erkeklerin arasına salarsa kendini, saman gibi onu yerler.

Manto giyecekmiş, tepeden tırnağa uzunmuş, genişmiş miş miş miş miş. “Miş” leri bırakalım, nefse uymayalım, Çarşaf-ı Şerif giymek lazımdır.

Allah’u Teâlânın Habibine ve O’nun hanımlarına benzemek lazımdır. Onun düşmanlarına zerre kadar dahi olsa benzememek lazımdır.

Çarşaf-ı Şerifinizi iyi muhafaza edin. Birde baktın Çarşaf-ı Şerifini iki parça etmiş, birde baktın çıkarmış, böyle böyle yoldan çıkılır. İşte Çarşaf-ı Şerif kesiyorlar ya (iki parça yapıyorlar) böyle yapmakla Çarşaf-ı Şerif öldürüyorlar, özelliğini yıpratıyorlar.

Şunu yakinen bilin ki; bir Çarşaf-ı Şerifi, bir sarığı bozmakla Çeçenistan’a gelen belayı bize de verebilir Cenab-ı hak.
NEÛZÜBÎLLAH

“Bizde bulursak bir koca, döneriz be hoca” diyorlar, yani Çarşaf-ı Şerifi kabul eden zevce bulursa giyecek, yoksa giymeyecek.

Böyle bir şey olur mu ?
Kadınları açmakla onlara hürriyet veriyorlarmış. Yalan, alâ vezni çürük plan. Can vermeli Çarşaf-ı Şeriften vazgeçmemeli, ne güzel şeydir o.😍

Bu Çarşaf-ı Şerifi giyen hanımlar, bilseler onların sayesinde neler oluyor, yatarken de giyerler. Siz ki Allah için tesettürünüzü muhafaza ettiniz O da sizi muhafaza eder.

Şimdi diyebilirmisiniz Çarşaf-ı Şerifimizi muhafaza ediyoruz, namazımızı kılıyoruz, teheccüdümüzü kılıyoruz, namahreme çıkmıyoruz, tesbihde çekiyoruz ancak evlenirken bir gelinlik giyiyoruz, azıcık kafire benziyoruz, o azıcık var ya o azıcık, o ağaç böceği gibidir, yer seni o.

Kadınların şerefi gizli kalmalarında ve erkeklerle görüşmemelerindedir. Kadın çalışacak diye tutturmuş, sonra aç kalırlarmış. Sen karışmasana, o Allah-u Teâlâ yarattığının rızkını verir. Sen yeter ki adam ol, Müslüman ol, uslu ol, akıllı ol.
Sizin Çarşaf-ı Şerifiniz bizim sarığımız, şalvarımız, sizi gören alacağını alıyor, birde tatlı sözle konuşursan onunla, tamam.

Firavun ziyneti (süsü) gibi oldu bu diploma, herkesi kandırıyor, hacısını hocasını kandırıyor.
Şimdi hoca vardır, ama diploma yedi onları.

Harama, açık saçık kadınlara baktıkça insan sarhoş olur. Her harama baktıkça insanların aklı gider. Mevla Teâlâ kadınları hayırla ıslah etsin.
Erkekleri kurtarsın. Suluova’da birsi vardı, derdi ki “şu erkekler cennete girecek ama şu kadınlar olmasa” Onun için Çarşaf-ı Şerif giymek önemlidir.

Kafir kadınlar Müslüman elbisesi giymeye bir kere olsun merak etmezler, Müslüman kadınlar ise deli oluyor kafir elbisesi giymeye.

Çarşaf-ı Şerif giymekle manto giymek arasında ihtilaf var, şu halde bunu Allah’a sormalı, çünkü bunun hükmü ona aittir. Müminleri dost kafirleri düşman bilmeyen, Çarşaf-ı Şerif ile manto arasıdaki farkı ayırt edemez.

Davası İslâm olanlar benim kardeşimdir, bende onların kardeşiyim, çalışmalarınıza çok seviniyorum. Fakat piyes, tiyatro, sözleri duyunca çok üzülüyorum, kırılıyorum.

Bu üzüntülere sebep olmak size yakışır mı? Bir de bazı düğünleriniz İslâm’a uygun olmayabiliyor. Avrupalıların gelinlikleri gibi elbiseler giyiliyor, düğünler salonlarda yapılıyor, çalgılar çalınıyor, oyunlar oynanıyor.

Not:
Şu mübarek sözleri iyi düşünmeli, insafla anlamaya çalışmalı, itiraza yer vermemelidir. marifet ehlinin sözlerini herkes anlayamaz, hazmedemez. Ama neticede, bu günki halimiz durumu ortaya seriyor. Dünya ve ahiret saadeti arayan Allah dostlarına kulak vermelidir....

Rabbim memnun etsin sevindirsin sizleri, dünyadada ahirette'de!
Dinin peşine koşuyorsunuz mutlaka bunun nişanıdır bu (Çarşaf-ı Şerif).

Dünya beş para etmez!

Bu iş için ''İslâmın emirlerini yerine getirmek'' kıymetlidir!
Mevla cümlemizden razı olsun. Sevgili ALLAH´ımızdır O.

O´ndan başka sevgili yok! Rabbim razı etsin, memnun etsin sizleri.
Herşey Onun elinden (Kudret) gelir. Bu yoldan sakın ayrılmayalım ve milleti bu yola düşürelim.

Rabbimin rızası başka bir şey, en kıymetli şey ALLAH´ın rızası! O´ndan büyük yok! Mevlam bir başka.

Her yerde milleti İslama, İhlasa davet edelim! İş budur, dünyaya bir defa gelecegiz!

Gelemeyen kardeşlerimize selam deyin. Onları gelmiş kabul ettim.
Mevla dünyada'da ahirette'de dostlarından ayırmasın!

Bu Çarşaf-ı Şerif Mevlanın verdiğidir! Kuvvetli kabul ettiniz! Degilse döndürülürdünüz! Elhamdülillah dönmediniz.

Biz erkekleri de sarık, cübbe-şalvardan ayırmasın Cenab-i Hakk!
YA RABBİ, bu cemaatimizi kaymaktan muhafaza et!

Burası ALLAH´ın evidir. ELHAMDÜLİLLAH biz de ALLAH´ın aciz kullarıyız.
RABBÎM camiye girme edebini bize ihsan eylesin. Huzurunda bulunma edebini bize ihsan eylesin.

İş Kur-an´da´dır. Onun söylediklerini tutmaktır. Ahirette para şöhret sökmüyor, zikrullah söküyor.

Radyo, tv bunlar tuzaklardır.
Hocası Aşık Kutlu için buyurdular ki;
- Bana Çarşaf-ı Şerif'de yardım et. Ağzımıza Kur´an-i Kerim´e yakıştırdı. Bize çok iyilik etti, yetiştirdi. Sayıları meskur olsun.
- Bu (tarikat) ders mühim.
- Bu yolda uzaklık yakınlık yok (mürşid, mürid arasında)
- Mevla bizi kendi başımıza bırakmasın

RABBÎM başımızdan eksik etmesin ÂMÎNN

✔️ KISSADAN HİSSEHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin