Kardeş Olmak İçin Kan Bağı Gerekmez!

276 29 26
                                    


Dünya, insanoğlunun hırsına ve öfkesine yenik düşme zaafı yüzünden, saçma sapan ve üzücü bir karışıklık içerisindeyken, Müslümanlar olarak tekrar tekrar dönüp aynaya bakmak ve vicdanlarımızı, samîmî bir niyetle, ASR-I SAÂDET mihengine vurmak zorundayız. Çünkü gün kardeşlik günüdür!

☝HAMDOLSUN MÜSLÜMANIZ biz☝, fesatla olmaz işimiz!

👉Kelime-i şehâdeti☝ getirenler, kardeşimiz! 😍

👉Diyebilmeliyiz ve öylede davranmalıyız!✊

Kâbe-i Muazzamanın mütevâzî; fakat pek heybetli duruşuna zıt, şişmiş kabarmış egolarımızın devâsını bulmak, "ben" demekten kurtulup "biz" demeye alışmak, sâdece nefsimizi değil, birbirimizi de şerlerden uzak tutarak hayırlarda yarışmak zorundayız.

Mescid-i Nebevînin, çeşit çeşit Müs­lümanı özenle ağırladığı gibi, biz de gönüllerimizde tüm Müslümanları sevgiyle ağırlayabilmeliyiz. Farklılıkların bölünmeye sebep olmadığı, teferruatın aslı boğmadığı bir zeminde, kardeş olmak zorundayız!

"Mü'minin mü'mine karşı durumu, bir parçası diğer parçasını sımsıkı kenetleyip tutan binâlar gibidir."
[1]

Mâdem ki böyledir, ayrılıkların ancak ve ancak Allah rızâsı için olması, nefsî ve keyfî uzaklaşmaların yaşanmaması şarttır. Sana zararı dokunmuş bile olsa, eğer Allah rızâsı için bir şeyler yapmaya çalışıyor, hayırlarını artırmak husûsunda gayret içinde bulunuyor ise kardeşine destek ol! Geçmişteki kusurlarına rağmen, bugün Allah için bir çaba içinde ise, duâlarınla o kimsenin ardında ol!

GÜN KARDEŞLİK GÜNÜDÜR!

Gün, kardeşlik günüdür!📌

Zaman, birlik zamanıdır! 📌

Kıskançlık ateşiyle eğrilip Yahuda olma!
Aşk ateşinde eriyip Yûsuf ol!

Kâbil değil❌, Hâbil ol! ✔

Nerede, hangi durumda olursan ol, Hak'la ve hayırda ol!

Zaten hiç kimsenin yapayalnız yürüyecek kudreti yok. Eğer tek başına işler başarılabiliyor olsaydı, Peygamberler yardımcı ve yoldaş edinmezlerdi. Eğer "ben" demekle engeller aşılabiliyor, kalpler fethedilebiliyor olsaydı, Firavun bu dünyanın gelmiş geçmiş en hayırlı insanı olurdu.

🔶Dikkatli bakmak lazım. Hâdiseleri sadece kendi açısından değil, kardeşler penceresinden de seyretmek lâzım.

🔶Birbirini anlamak adına şevkle emek vermek lâzım.

🔶Herkesin kendi işini yürütmek derdine düştüğü şu zamanda, başka bir hayra gücü yetmese bile her bir Müslümanın, ince, kibar ve düşünceli tavırlarla kardeşlerinin işine de destek olup kuvvet vermesi lazım.

🔷Halkalar birbirine iyice geçmemiş olsa, zincir azıcık bir kuvvet karşısında kopar.

🔷Tuğlalar birbirine kaliteli bir sıva ile yapışmamış olsa, duvar küçücük bir darbeyle yıkılır.

🔷O halde, geçici ve basit dünyevî ideallerle değil, kalıcı ve gerçek âhiret ideâlleriyle birbirimize tutunmamız lâzım.

🔸Üç beş kemik görünce sarhoşa dönen, vazîfesini unutup kemik yalamaya duran aç ve zayıf bir köpek🐕, hangi sürü için koruyucu olabilir?

🔸Dünyalık derdine düşmüş, mal ve mülk sevdâsıyla aklı bulanmış bir tamahkârdan, hangi topluma hayır gelir?

🔸Basit hediyelerle🎁 kandırılabilen, rüşvete💵 ve haramla ülfete kapısı açık bir zavallıya, hangi makam teslim edilebilir?


✔️ KISSADAN HİSSEHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin