Bir Tebbesüm bir tatlı söz

116 17 2
                                    

BİR TEBESSÜM BİR TATLI SÖZ BAZEN BİR HAYAT KURTARIR.

Bugün başıma gelen bi olayı sizle paylaşmak istiyorum.hicri yeniyil programı için yollara düştüm İstanbulu bilen bilir azıcık yağmur yağsın trafik alt üst olur.

Trafikte bi bayan sanki beni kafaya takmış gibi sürekli sollama yapıp duruyor en sonunda takkk arkadan çarptı ama inip bakmadım bile çünkü yetişmem gereken beni bekleyen yüzlerce insan vardı ve arabanın kaportasndan daha önemliydi benim için ama sürücü kadın bilerek takmış kafayı bana sürekli korna sollama rahatsız edip duruyordu.

Benim de bir huyum var evde ilahi arabada şarkı yabancı müzik dinlerim trafik varsa açarım sohbeti ruhumu dinlendiririm gavsimizin sohbeti takılı kalmış sürekli başa alıp aynı şeyler söyleniyor kadın ne kadar beni deli etmeye calisada sabredip yoluma devam ettim ama kadın bu sefer beni durdurmaya çalışırken kaza yapacağımı anlayıp aracı durdurdum.

Kadın bir öfke bir hışımla arabasından inip söylenmeye başladı : "Siz Suriyeliler şimdide tarfigemi el attınız. Peçenden bari utan nedir sizden cektigimiz vs vs sonra diyor ay pis Arap şimdi bu benim dilimide anlamazki..."

Camı açıp peçemi kaldırdım sakın bir üslupla tebessüm edip
"hanımefendi benden ne istiyorsunuz ben size ne yaptım?" derken kadın şok ve iptal.

"Aaa sen türk müsün" demesi gülünçtü
"Hayır Arabım." dedim.

"E türkçen sahane düzgün"

"Evet hem Arap hem türküm ve bu vatanın evladıyım" diyince kadın ağlama krizine girdi.

"Ya sana bilerek çarptım arabanda enaz 10 bine yakın zarar var seni taciz ettim kornaya sollamayla sen en ufak tepki veremediğin gibi bana insan gibi davrandın üstüne sen benim gönlümü almaya çalışıyorsun nedir seni bukadar dünya umrumda olmayan işin. Benimle kavga edip beni şikayet etmeliydin suçluyum hadi bana hakaret et bişey de vs. vs. "

Kadının ağlaması içimi yaktı arabadan inip kadini sakinleştirmeye çalışırken telim ısrarla calinca cevap verdim kadin biraz daha sorgulamaya çalışınca...

"Hanımefendi benim konferansım var ve insanlar beni bekliyor şuanda birçok insanın hakkına giriyoruz bakın sizi kendi davetlim olarak götüreyim söyleşi bitsin sizle konuşmaya devam ederiz."

Kadın biran canlandı sevindi
ama dedi.. "benim kılık kıyafetim uygun değil beni aranıza alırmısınız?"

Güldüm "biz kıyafete değil gönüllere bakar gönüllere işimiz olur biz kalp tamircsiyiz" neyse kadınla birlikte geçte olsa konferansa yetiştim.

Normalde konuşma ve sohbetlerimde metin hazırlamam ya RABBİ kimin neye ihtiyacı varsa sen onu kalbime dilime ver der başlarım konuşmaya.

Bana ayrılan protokol masasına almıştım kadını pür dikkat ağlaya ağlaya sonuna kadar dinledi beni.

2 saat bitmişti ama kadında ağlamaktan bitmişti. Neyse program sonu ziyaretti ikramdi derken insanlar salonu terk etti biz kaldık birkaç kişi ve kadın. Anlatmaya başladı:

"35 yaşındayım iş kadınıyım bugüne kadar istediğim herşeyi yaptım yedim içtim gezdim tozdum 2 evlilik yaptım 1 evladım var ama hiçbir zaman şuan ki huzuru yaşamadım sizin gibi insanlara hep düşman hep terörist gözüyle bizi yetiştirdiler çarşaflı peçeli hatta normal tesettürlü insanlara bile hep düşman biriydim ama bugün ben okadar kötü bi durumdaydim ki ben intihar edecektim canıma kıymak için yola çıkmıştım ve size olan kin ve nefretimden arabanıza bilerek çarptım. Ama siz bana en ufak bi hakaret tepki bile vermediniz elimi tutup buraya getirdiniz bana değer verdiniz bugüne kadar olan değerler hep param ve zenginliğim içindi ama ilk defa kendimi bana değerli hisetirdiniz anlattiginiz sohbet sanki banaydi sanki sen beni hayatımı biliyor gibi konuştun. Ben nasıl bir Müslumanmışım bir hıristiyan kadar bile dinimi yaşamayan ot gelip ot gidecek bi hayatım varmış. Sadece kimlikte dini İslâm yaşayan ama İslâm'ı bilmeden hep İslâm'a Şeriat'a düşman olarak yaşayan laiklik diye diye sizin gibi cevher dolu insanlara bizi nasıl düşmanlaştırmışlar. Sizi hep ezik cahil bilen bireyler olduk ama şimdi sizi görünce insanların sana verdiği değeri hürmeti el pençe duruşları sizle konuşmaya bile utanan çekinen insanları görüyorum. Aslında aciz ve zavallı olan biziz. Neden sana anne ve Seyyidem diyorlar Seyyid ne demek?"

Vekilimiz girdi burada söze kadın birkez daha ağlama krizine girdi. "Aman ALLAHIM ben ne şanslıymışım bir Peygamber(صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ) torunuyla tanıştım demek lütfen verin bende elinizi öpeyim ne isteseniz yapayım vs. vs. "

Evet kurtulmak isteyen bi can vardı sudan çıkmış balık gibi çırpınan naif güzel akıllı yürekli ve acı dolu bi kadın başına gelenleri anlattı hepimiz ağladık onunla. Birkaç saatimiz salonda böyle geçti ve sonuç oracıkta tövbe aldı. Ve son sözü şu oldu :

"Senin bir gülüşün bir tebessümün beni kurtardı eğer sen benim gibi bana karşılık verseydin şuan burda değil, belki arabamda duran beylik silahıyla kendimi vurmuş bir halde bilinmedik biyerde hem dünya hem ahiretini yakan yıkan bir insan olarak çoktan ölmuştüm. Bana bir örtü verin artık bir saniye bile açık gezmem bir KURAN verin artık KURANI yaşayacam bana uzattığınız elinizi hiçbir zaman bırakmayın."

Evet işte hanımlar bütün gün gece bu imtihanla yoğrulup durduk gecenin bir vakti gönlüme düşen bu hanım size anlatmak paylaşmak istedim. Sabır ne güzel birşey susmak ne güzel tebessüm etmek haklı olduğunu bile bile susmak bazen hem seni hem karşındaki insanı işte böyle kurtarır.

Bu arada akşam evime gelince arabaya baktım bana o şiddetle çarpan kaparto kesin mahfoldu diye bakarken birde baktım arabada bırakın zararı ziyanı tek bir çizgi bile yoktu. Yani çarpana değil carpitana bakmak lazım. Hayrla kalın yüzünüzde tebessüm dilimizde tatlı söz eksik olmasın.

ALINTIDIR...

✔️ KISSADAN HİSSEHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin