DEDİKODUYLA İLE İLGİLİ YAŞANMIŞ İBRETLİK OLAY

705 41 5
                                    


Kendimce dinimi yaşamaya çalışan tesettürlü bir Bayanım Ardahan'ın küçük bir kasabasında yaşıyorum. Bir dini sohbet sonrası yine arkadaşlarla muhabbeti koyulaştırmıştık. Nasıl olduysa yine konu birilerinin üzerine geldi.

Ve o an yanımızda olmayan bizden iki hafta önce ayrılmış bir bacının yanlış buldugumuz bütün hatalarını konuştuk. Güya kendimize onun üzerinden hisse çıkaracağız. Gıybete buldugumuz kılıf buydu. Sonra الله 'ın selâmı ile ayrılıyorduk.

Aradan 2 ay geçti ve ben arkasından konuştuğumuz o bacıyı devamlı rüyamda görmeye başladım.
Rüya şöyle umulur ki ders alasiniz,

Bir mezar var. Ben o mezarın başına geçiyorum ve ellerimle mezarı kazmaya başlıyorum. Ama derin oldugu için ellerimden hep kanlar geliyor. Ben kazmaya devam ediyorum. Kazmaya o an mecburmuşum gibi bir durum var.

Sonra beyaz bir kefenle ölüyü göruyorum yüzünü açıyorum. Kefenin içinde hakkında konuştuğumuz kız kardeşi göruyorum. Ve başlıyorum dişlerim ile etlerini koparıp yemeye... ısırdıkça midem bulanıyor kusuyorum ama bir güç bana zorla bunu yaptırır şekilde yemeye devam ediyorum.

Birden uyandım korkmuş ve iğrenmiştim su içtim tekrardan uyudum. Derken ben aynı rüyayı 4 ay boyunca her gece her gece görmeye devam ettim.

Kimseye birsey diyemedim. Resulullah (sallallahu aleyhi ve sellem) 'ın " .....kim ölu kardesinin etini yemek ister" dedigi hadis-i şerifi aklıma geliyordu. Vicdan azabı çekiyordum ama o bacıyı arayıp asla konuşmaya yüzüm yoktu.

Aradan bayagı zaman geçti artık dayanamadım. Gecelerim kabus olmuştu. Hocama da birşey anlatamıyor utanıyordum.
Hakkında konuştuğumuz kız kardeşin akibetini merak edip soruşturdum. 3 ay önce vefat ettigi söylendi.
Hemen başka sehirde bulunan bir hoca arkdaşımı arayıp utana sıkıla durumu anlattım.

Vah kardesim yazık Resûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem) 'in sizi cehenneme dili üstünde sürünmekten men ederim dediğini duymadın mı? dedi. Şahid olduğun şey varsa susacaktın yoksa da susacaktın. Biri iftira digeri giybettir. İkisi de felaketindir dedi.

Ben " ama hepsi doğruydu çünkü söyleyenler imanına şahid olduklarımızdı" dedim. Aklı sıra şeytanı dinleyip kılıf buluyordum. Hoca arkadaşım bana "ittakullah ukti ittakullah" yani الله kork bacı اللهtan kork dedi.

Sonra ağlayarak ne yapmam gerektigini sordum.
Helallik alınmadan الله 'in affi olsa da kul hakki ile cenneti göremeyeceğimi söyledi. Telefonu kapattık. O kişi de vefat etmişti. Artık nasıl helallik alabilirdim ki....

Helallik almak için ailesinin yanına gittim. Annesi ile konuşup helallik istedim. Onun kızının ölmeden önce bu konuda çok üzüldüğünü o sebeple ailesinin de çok üzülüp acı çektiğini söyledi. Ben aile bireylerinden tek tek helallik almak istediğimi kendimi affettirmek istedipimi söyledim. Kendisinden helallik aldım.

Ama o bacının eşi buralardan uzak bir beldeye cihada gitmişti. Üstelik abinin hakkinda da konuşulmultu. Ondan helallik almam zorlaşmıştı. Üstelik şehid olmuşsa halim haraptı.

Ben sadakalarımı arttırmaya ve her gece namazına kuşluk namazına kalkmaya başladım. Her gece 3 te kalkiyor sabah ezanına kadar af diliyor sabah ezanından kuşluğa kadar magfiret talep ediyordum. İlk zamanlar rüyalarım devam etti. Bir türlü geçmedi.

Annesinin hakkını gönülden bana helal etmediğini düşünerek tekrar yanına gittim ve kalbimde çektiğim aciyi anlatıp ağladım.

Bir süre sonra rüyam değişti. Yine mezara gidiyor yine elim ile kazıyordum. Lakin elim kanamıyordu. Yine mezarı açıyor yine kefeni aralıyordum ama sadece küçük küçük ısırıklar aldığımı görüyordum. Bu bile midemi bulandırmaya yetiyordu. Aradan 3 yıl geçti.

Ben artık daha az insanla daha az görüşüyor daha az konşuyordum. 2 aya yakındır bu ruyaları görmez oldum. اِنْ شَاءَ الله ölmüş olan kardeşim de beni affetmiştir.

Kardeşler الله için ibret alın. Bu bir nasihat olarak yazılmıştır. En dindar dediğiniz kişi ile de fazla konuşunca farkında olmadan bir kardeşin hakkına girebilirsiniz. Özellikle bizler daha cok dikkat etmeliyiz ama hic dikkat etmeyen biziz.

Açık saçık komşularım benden çekindikleri için yanımda asla dedikodu yapmıyorlar ama dindar peçeli kardeşlerim... ismini vermiyeyim ama diye başlayarak gıybetin dibini silip süpürüyorlar. Allah bizi affetsin. Ağlattığınız göz kırdığınız gönül varsa hemen gidin kapısına ayağına serilip helallik alın. Vallahi ahiret azabı çetin.
Kapı kapı fitne gıybet taşıyanarımız var. Allah bizi korusun.

"Ey kadınlar topluluğu dilinizi tutun çok çok sadaka verin. Cehennemin coğu sizden olacaktir. " (hadisi serif)
PAYLAŞALIM ETRAFIMIZDA DEDİKODU YAPANLAR OKUSUN

✔️ KISSADAN HİSSEHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin