اَسْتَغْفِرُالله

409 59 11
                                    


🍁Birgün adamın biri İbni Barzak’a gelir ve derki
-Ey Hazret evlendim seneler geçti fakat hala bir çocuğum olmadı. İbni Barzak rahmetullahi aleyh kendisine istiğfar getir “estağfirullah elazim” kelimesini dilinden eksik etme der. Birkaç ay sonra adam tekrar gelir ve derki ey hazret dediğini yaptım karım hamile kaldı der.

🍁 Başka bir adamda Hasan Basriye gelir ve derki
- Ey Hasan Basri gökyüzü yağmuru kesti kıtlık var, Hasan Basri rahmetullahi aleyh istiğfar getir “estağfirullah elazim” kelimesini dilinden eksik etme der.

🍁Başka biri gelir yine Hasan Basriye; ya Hasan Basri çok fakirim ekmek bulamıyorum der, Hasan Basri bu kişiye de; istiğfar getir “estağfirullah elazim” kelimesini dilinden eksik etme der.

Ardından meclistekiler Hasan Basriye her  şikayet edene “istiğfar getir “estağfirullah elazim” kelimesini dilinden eksik etme” diyorsun diyerek bir nevi sitem ederler.

Hasan Basri onlara Allah Tealanın şu ayetini okumuyor musunuz diyerek onlara Nuh suresinin 10-12 ayetlerini okudu;
فَقُلْتُ اسْتَغْفِرُوا رَبَّكُمْ اِنَّهُ كَانَ غَفَّارًا يُرْسِلِ السَّمَاءَ عَلَيْكُمْ مِدْرَارًا وَيُمْدِدْكُمْ بِاَمْوَالٍ وَبَنٖينَ وَيَجْعَلْ لَكُمْ جَنَّاتٍ وَيَجْعَلْ لَكُمْ اَنْهَارًا
“Dedim ki: ‘Rabbinize istiğfar getirin; çünkü O, çok bağışlayıcıdır.’ ‘Bağışlama dileyin ki, üzerinize gökten bol bol yağmur indirsin.’ Mallarınızı ve oğullarınızı çoğaltsın, size bahçeler ihsan etsin, sizin için ırmaklar akıtsın. "
(NÛH suresi 10-12. ayet)

Bir hadisi şerifte de şöyle geçer
Her kim istigfara devam ederse, ﷻ الله ona her üzüntüsü için bir ferahlık ve çıkış yolu verir. Onu hesap etmediği şekilde rızıklandırır.

💐İhlaslı ve Bol istiğfarlı günler

✔️ KISSADAN HİSSEHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin