Kelime-i Şahâdet Getirmenin Fazileti

155 18 5
                                    

Hanım kardeşlerimin DİKKATİNE!!! Lütfen medyadaki videoyu izlemeden dinleyin!!!



K

elime-i Şahâdet, İslâm'ın beş şartından birincisi ve en mühimi olup, İslâm'a girişin temel şartı ve ilk harcıdır. Diğer ibâdetler bu temel üzerine kurulur. "Ben şahâdet ederim ki, Allah'tan başka ilah yoktur, yine ben şahâdet ederim ki, Muhammed O'nun kulu ve Rasûlü'dür" cümlesiyle ifâde edilir.

Şahâdet kelimesini dil ile söyleyip kalple de tasdik etmek her müslüman için gereklidir. İslâm'a da Kelime-i Şahâdet ile girilir. Peki Kelime-i Şahâdet'in fazileti nedir?

Ebû Hüreyre (radıyellâhü anh) şöyle anlatır:

Rasûlullah (صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ) Efendimiz'in etrafında, Hazreti Ebû Bekir ve Hazreti Ömer'in (radıyellâhü anhüm) de bulunduğu bir grup insanla oturuyorduk. Bir ara Rasûlullah Efendimiz (صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ) aramızdan kalkıp gittiler. Uzunca bir süre dönmeyince, başına kötü bir hâl gelmesinden korktuk ve telaşla yerimizden kalktık. Bu endişeyi ilk duyan bendim. Allah Rasûlü'nü araya araya Ensâr'dan Neccâr Oğulları'na ait bir bahçeye geldim. Giriş kapısını arayarak bahçenin etrafını dolandım; fakat bir kapı bulamadım. Bahçenin dışındaki bir kuyudan içeriye su veren küçük bir ark gördüm ve oradan büzülerek Nebiyy-i Ekrem (صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ) Efendimiz'in yanına girdim.

"-Ebû Hüreyre! Sen misin?" diye sordular.

"-Evet, yâ Rasûlullah!" dedim.

"-Ne haber?" buyurdular.

"-Aramızda otururken kalkıp gittiniz; geri dönmediğinizi görünce, Siz'e bir kötülük yapılmasından korkup telaşlandık. İlk endişe duyan da ben oldum. Kalkıp bu bahçeye geldim ve tilki gibi iki büklüm içeri girdim. Diğerleri de arkadan geliyorlar" dedim.

Rasûl-i Ekrem (صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ) Efendimiz :

"-Ebû Hüreyre!" diye seslendikten sonra ayakkabılarını çıkarıp verdiler ve:

"-Şu ayakkabılarımı alıp geri dön! Bu duvarın arkasında, gönülden inanarak «Lâ ilâhe illallah» diyen kime rastlarsan, onu Cennet'le müjdele!" buyurdular.

Kendisine ilk rastladığım Ömer (radıyellâhü anh) oldu. Bana:

"-Ebû Hüreyre! Bu elindeki ayakkabılar da nedir?" diye sordu.

Ben de:

"-Bunlar Allah Rasûlü'nün ayakkabılarıdır. Bunları bana, sözlerimin doğruluğuna alâmet olsun diye verdiler ve gönülden inanarak «Allah'tan başka hiçbir ilâh yoktur» diyen kime rastlarsam onu Cennet'le müjdelememi emrettiler" dedim.

Bunun üzerine Ömer (radıyellâhü anh) eliyle göğsüme vurunca, arka üstü düşüverdim. Bana:

"-Dön geri, Ebû Hüreyre!" dedi.

Ben de hemen Rasûlullah (صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ) Efendimiz'in yanına döndüm; neredeyse hüngür hüngür ağlayacaktım. Meğer Ömer (radıyellâhü anh) beni takip etmiş. Baktım ki arkamdan geliyor.

Rasûlullah Efendimiz (صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ) bana dönerek:

"-Ne oldu sana, Ebû Hüreyre?" diye sordular.

Ben de:
"-Yolda Ömer'e rastladım. Benimle gönderdiğiniz haberi kendisine söyleyince göğsüme öyle bir vurdu ki, arka üstü yere düştüm. Bana geri dönmemi söyledi" dedim.

Rasûlullah Efendimiz (صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ) ona dönerek:

"-Ömer! Niçin böyle yaptın?" diye sordu.

O da:
"-Yâ Rasûlallah! Anam babam Siz'e feda olsun. Ebû Hüreyre'ye ayakkabılarınızı vererek, yolda rastladığı kimselerden bütün kalbiyle «Allah'tan başka hiçbir ilâh yoktur» diyenleri Cennet'le müjdelemesini emrettiniz mi?" diye sordu.

Rasûl-i Ekrem (صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ) Efendimiz de:

"-Evet" diye beni doğruladılar. Ömer (radıyellâhü anh):

"-Aman yapmayın yâ Rasûlullah! Halkın bu müjdeye güvenip tembelleşmesinden korkarım. Bırak ibadet etsinler!" dedi.

Bunun üzerine Rasûlullah Efendimiz (صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ) :

"-Pekâlâ, bırak onları!" buyurdular. (Müslim, Îmân 52)

"Lâ ilâhe illallah Muhammedün Rasûlullâh" Cennet'in anahtarıdır. Ancak bir anahtarın, kilidi kolayca açabilmesi için dişlere ihtiyâcı vardır. Cennet anahtarının dişleri de ibâdetler ve sâlih amellerdir. Aslında Efendimiz (صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ) bunu kastediyordu.

Ömer (radıyellâhü anh) ise bazı anlayışsız insanların bu hadîs-i şerîfe güvenerek ibâdetlere ehemmiyet vermeyeceğinden korkuyordu. Son derece mülâyim ve yumuşak huylu olan Allah Rasûlü (صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ) Efendimiz, onun teklîfini kabul ederek bu endişesini izâle ettiler.

#CennetinAnahtarı

✔️ KISSADAN HİSSEHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin