🌹PEYGAMBER ﷺ SEVGİSİ💚😢

106 17 31
                                    


Hasan güzel bir çocuktu. Yaşı 11-12 o civarda daha buluğa ermemiş. O sıralarda çağrı filmi vardı ve yaygındı. ilk ingilizce sonra arapça sonra türkçe versiyonlarını izledik insan etkileniyor. Kaddafi tarafından çektirilmiş Antony quin başrol de oynadığı kaliteli bir yapım. Hazreti Hamzayı anlatıyor.

Hazreti Hamza (رَضِىَ اللهُ عَنْه)'nın merkezinden yola çıkarak Peygamber Efendimiz (صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ)'in hayatını kesit olarak sunmaya çalışıyor. İşte bu film çıktığında, Hasan'ın babası bana demişti ki; tabi hasan o zaman vefat etmiş babası bir hatıra olarak bana anlatıyor. Ailecek oturup çağrı filmini dvd koyduk ve izledik 3 saat falan sürdü hepimiz hüzünlendik, duygulandık bi heyecanlandık peygamberimizin hayatı mücadelesi, Hazreti Hamzan (رَضِىَ اللهُ عَنْه)'ın Vahşi tarafından şehit edilmesi uhud , Peygamberimiz (صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ)'in çektiği çileler vs.

Ondan sonra oğlum Hasan okuldan gelince her gün o videoyu koyuyor her gün izliyor cumartesi pazar günleri de sabah izliyor , akşam izliyor.
-- Oğlum usanmıyor musun?'' diyoruz '
-- Baba, peygamberimizi ben sevdim'' diyor.
-- Oğlum nasıl oldu?'' peygamber sevgisi o:
-- Babacığım diyor anlatılmaz yaşanır''

İzliyor ama her gün izliyor bıkmadan usanmadan ve sonrasında namaza başladı diyor babası izledi ve namaza başladı.. namaz kılarken annesine:
-- Annecim başörtünü tak sende namaz kıl'' annesine de sürekli böyle söylüyor. ''anne namaz kıl, anne namaz kıl..''
Hasan'ın halleri değişti namazı öğreniyor, süreleri ezberliyor, bize anlatmaya çalışıyor ve her gün peygamberimizin hayatını bıkmadan izliyor.

Bir gün baktık üstü başı toz içinde elbisesi yırtılmış efendime söyleyeyim halinden belli ki kavga etmiş birisiyle. sordum:
-- Oğlum Hasan ne oldu sana''

-- Baba sınıfımızda bir arkadaşımızın vardı peygamberimize küfretti küfredince dayanamadım onu dövdüm o bana vurdu ben ona vurdum.'' '

-- Oğlum sana ne dedim''
Hasan:
-- Ben peygamberimize küfredilmesine tahammül edemem baba'' dedi.

Ondan sonra ertesi gün hademe geldi '' Hasanın öğretmeni sizi istiyor ''dedi. okula gittik hanımla beraber. '

-- Hasan arkadaşlarıyla kavga ediyor, çocuğunuza sahip çıkın deyince üzülerek eve geldik Hasanın kulağını tuttum çektim. '

-- Hasan bir daha kavga etme oğlum öğretmenin bizi azarladı mahçup olduk.''

-- Ama baba dedi '' peygamberimize küfrediliyor, küfredilirse ben dayanamam ki ne yapayım'' diye ağlamaya başladı.

Yine bu arada Hasan sürekli namaz kılıyor anneye babaya namazı teşvik ediyor. filmi de kesintisiz izlemeye devam ediyor. Bir ara baktık, burnundan kan akıyor kafası yarılmış üstü başı toz içinde yine dayak yemiş halde eve geldi:
-- Oğlum bu ne hal dedik'' bu sefer ''
-- Baba arkadaşlarımızdan bir tanesi Allah'a küfür etti dayanamadım onu dövdüm'' diyor. o da beni dövdü diyor bunun üzerine çok kızdım kalkıp vuracaktım kaçtı bunun üzerine 2 gece halasında kaldı sinirlerim geçince de halası getirdi anlaşma yaptık:
-- Bundan sonra bir şey duymayacağım dedim

-- Baba ama daha öncekinde peygamberimize küfür etti dövdüm ayrı bir şey ama şimdi Allah'a küfür etti ben dayanamadım baba olursa bir daha döverim ben'' bunu bir çocuk diyor.

Aradan 15 gün geçti Hasan grip gibi bir rahatsızlığa yakalandı. Doktora götürdük ilaç verdi kullandık ama Hasan günden güne zayıfladı hastalığı arttı ve güçten kuvvetten düştü. Tekrar doktora götürdük birde kan tahlili alalım dedi. Kan tahlillerinden sonra doktor dedi ki; şüphelendiğimiz bazı konular var daha ince bir tahlil yapacağız. Daha sonra kan ölçümleri geldi, doktor; oğlunuz ileri düzeyde kan kanseri maalesef tedavisi mümkün değil. dedi
Üzüldük yine de çare aramaya koyulduk. Kemoterapi oluyor ilaç kullanıyor vs o şu bu..Derken Hasan artık yatağa düştü.

✔️ KISSADAN HİSSEHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin