Tesettürden uzaklaşan

78 17 15
                                    

Anlatılan bu olay adapazarında yaşanmış gercek bır olaydır

Kısa bir süre önce cehaletten hattini aşacak biçimde örtüsüz ve uygunsuz biçimde gezen züleyha kardeşimiz günün birinde kendisine hakkı ve doğru yolu gösteren bir arkadaşı sayesınde. İçtenlikle tesettüre girer.

Ama bu tesettür onun için kısa bır sure olmustur. Züleyha’nın annesi kızını tesettürden uzaklaştırmış''sen onlar gibi olmayacaksın'' Züleyha daha fazla annesinin baskısına dayanamayarak yine eski hayatına geri dönmüştür.

Züleyha ve annesi yakınlarının düğününe gitmek için hazırlık yaparlar. Düğüne giderler Ve züleyha oyuna kalkar Annesi onu büyük bir coşkuyla Alkışlamakta Züleyha ise oynamaktadır.

O sırada bir tabancadan çıkan kurşun Züleyha’nın sonu olmuştur.
Kanlar içinde züleyha yere düşmüs ve oracıkta can vermiştir.

Züleyha’nın ölümünden 3 gün geçmiştir.

3 gün sonra sabah ezanında züleyha annesinin kapısına dayanır. Haykıran bir sesle ;anne aç kapıyı ben geldim.. diye defalarca seslenir annesine.

Mahalle halkı, annesi ve babası bu ürperten sesle uyanırlar. Babası kapıya yaklaşıp kızım sen misin diye seslenir kızına. Züleyha haykıran bir ses tonuyla: baba aç kapıyı ne olur ben geldim der. ama anne ve baba korku içinde, kapıyı açmaya korkarlar. Kapıyı açmadıkları için bir süre sonra züleyha gerisin geriye döner.

Bunun üzerine annesi ve babası korku içinde bu durumu yakınlarına anlatır. Yakınlarıda büyük alimlere hocalara giderek durumu anlatırlar.

Herkes şaşkınlık ve dehşet içindedir.

Anne ve babası korkularından eve yalnız gitmek istemezler. Bunun üzerine büyük alim ve hocalar aralarında anlaşarak anne ve babasının da ısrarlarıyla eve gidip beraber beklemeye karar verirler.

Züleyha ise ertesi sabah aynı saatte kapıyı vurmaya ve haykıran sesle anne kapıyı aç ben geldim; diye bağırmaya başlar. Sesleri duyan alim ve hocalar korku ve panik içindedirler.

Ne yapalım ne edelim; derken Züleyha’nın babası cesaretlenerek kapıya yanaşır. Ve ;
kızım züleyha sen misin der.

Züleyha ise evet baba ne olur aç kapıyı ben geldim, annemi görüp gideceğim diye haykırarak bağırmaya devam eder.

Bunun üzerine Züleyha’nın annesi korkudan evin en dip köşesine gidip saklanır. Alim ve hocalar kapıyı açma kararı alırlar. Ve kapı açılmıştır.

Kız içeri girmesiyle evin içini inanılmaz bir sıcaklık kaplamıştır.

🔥Kızın saçları yanmış, kolları omuzlarına kadar,

🔥bacakları baldırlarına,

🔥boğazı göğsüne kadar yanmıştır,

🔥yüzü simsiyah,

🔥gözleri alevler içindedir.

🔥Ayakları bastığı halıyı bile yakıp geçmektedir.

Züleyha yolunu şaşırmadan direkt annesinin bulunduğu odaya doğru ilerler ve kapıyı kırarak annesinin bulunduğu odaya girer. Annesine haykıran bir sesle:
Anne yaktın beni açılmamı isteyerek yaktın beni, şimdi ise ben seni yakacağım; diye annesine sarılır.

Züleyha annesine sarılmasıyla annesinin yere düşmesi bir olmuştur. Apar topar annesini hastaneye gotürürler .

Annesinin vücudu kızının değdiği her yeri yanmıştır. Anne her ne kadar ayılsa da her kalkışta aynı şokla tekrar bayılıyordur .

Kız ise evin odasında hala ateşler içindedir.olayın üzerinden 40 gün geçmiştir. kız aynı yerde aynı vaziyette 40 gün kalmıştır.

41. gün ise sabaha karşı kız kaybolur. Kızın olduğu yere dokunanlar; kızın yığıldığı yerin hala sıcak olduğunu söylenir.

Bu olaydan sonra haber Türkiye nin dört bir köşesine yayılmıştır. Türkiye nin çeşitli illerinden olayın gerçekliğini gözleriyle görmek isteyenler olay mahaline gelirler. Bu arada kızın arkadaşı bu durumu fırsat bilerek bu insanlara gerçeği anlatmak için yüksekçe bir yere çıkar ve anlatmaya başlar:

Ey Müslüman din kardeşlerim burada yaşanan olay Allah'ın bizlere bir işaretidir, hak gün yakındır, Allah teala bize apaçık deliller göndermiş olmasına rağmen hala şaşkınlık içindesiniz, bu dünyaya ölmek üzere gönderildiniz ve tekrar döneceğiniz yer yine Allah teâlânın huzurudur der ve ashabı keyfi anlatarak ölüm ve dirilişin hak olduğunu insanlara anlatır.

Daha sonra yerinden hayranlık ve şaşkın bakışlar içerisinde ayrılır.

Alıntı 😭

Tabii bu kıssa yalnızca tesettüre girip, sonradan çıkanlar için değil, giremeyenler içinde geçerlidir.

Hatta tesettüre de olanlar içinde..

Yarın başımıza ne gelir bilemeyiz...
NEÛZÜBİLLAH

✔️ KISSADAN HİSSEHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin