Herkes Kendini Evinin 🏠 Çobanı Bilecek!

89 22 10
                                    

HERKES KENDİSİNİ EVİNİN ÇOBANI BİLECEK





Şu hayatta bırakacağımız en büyük eser çocuklarımızdır ey anne babalar.

Annelik ve babalık adeta kurulmuş robot gibi çocuk 7 yaşına girdiğinde okul hayatına adamak, diploma peşinde koşturan nesiller yetiştirmek değildir.

Hazreti Ömer (radıyellâhü anh);

"Bir çocuğun en büyük düşmanı, kendisine Allah'ı anlatmayan, O'nu tanıtmayan, sürekli bu dünyada yaşayacakmış gibi yetiştiren anne ve babasıdır!" Demiştir.

Hazreti Ömer (radıyellâhü anh) 'nın bu sözüne rağmen bizim günümüz anneleri ne yapıyor peki?

Sabahları küçücük çocukları okul için erken saatte uyandırıyor ama sabah namazı için çocuğunun uykusunu bölmeye kıyamıyor.

Öyle fenalık ki çocuğunu 3 aylık Kur'an kurslarına gönderiyor, Kur'an'a geçti diye seviniyor ama çocuğun öğrendikleri ile amel etmemesine üzülmüyor.

Günümüzde Kur'an kurslarına gönderilen çocuklar kursları bittikten sonra ellerine kaç kez Kelamullahı alıyorlar?

Belki de Kur'an kurslarına bile gönderilmiyorlar, bizim zamanımızda yine gidiliyordu, şimdi mahallede bile çocuk göremiyorsun orası ayrı bir konu.

Çocuklarımıza 7 yaşına geldiğinde doğum günü partileri yapmak yerine namaza başlama merasimleri düzenlesek, namaz kılmalarını tavsiye etsek, o küçük yaşta onlara namaz alışkanlığını kazandırsak sizce 15-16 yaşına geldiklerinde onlara namazı bizim hatırlatmamıza gerek kalır mı?

Çoçuğunun kafasına küçükken hiç bandana takmamışsan o çocuk kafasında bir şey olması gerektiğini hiç bilmemişse 13 yaşına geldiğinde "Hadi kızım kapan artık" demenle kapanır mı sence?

Çocuklarınıza biraz Allah'tan bahsedin ya hû!

Rasulullah Sallallahu Aleyhi Ve Sellem buyuruyor;
"Bir kimse çocuklarını Cehennem'in ebedî ateşe yanmaya bırakıyorsa, güneşin sıcaklığından korumasında hiçbir hikmet yoktur."

Bu hadis yüreğinizi yakmıyor mu hiç?

Çocuklarınız birinin hayatını öğrenecekse bu çizgi film kahramanlarının hayatı olmasın Rasulullah (صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ) 'in hayatı olsun.

Allah için bir şeyler yapın artık.

Siz bu dünyadan göçtükten sonra bırakacağınız eserler Allah için olsun!

~☆~


#

AllahİçinBirŞeylerYapınArtık.

#ALLHAhuEkberDerizDeğilMi

#KapitaliziminKölesi


~☆~

Amelini beğenenler!

Siz ne kadar câhilsiniz!

Onun tevfîki olmasa ne namaz kılardınız,
ne oruç tutardınız,
ne de sabrederdiniz.

Sizin kendinizi beğenmeniz değil, şükretmeniz gerekir.

Kulların çoğu ibadetlerini ve amellerini beğenirler, insanlardan övgü ve sena beklerler, dünyanın ve dünya malına sahip olanların kendilerine yönelip teveccüh göstermesini arzu ederler. Bunun sebebi nefis ve hevalarının yanında durmalarıdır.

📚 Abdülkadir Geylânî (rahmetullahi aleyh) / El-Fethu'r-Rabbani

✔️ KISSADAN HİSSEHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin