Salatu Selam, Salat, Zikir Demektir

223 22 5
                                    

🌹Kur'an da namaz salat olarak geçer. Aynı sözlerin tekrarıdır. Selam, güvenilir olduğunu, kendisinden karşıdakine zarar gelmeyeceğini belirten sözdür. Ayrıca selamete çıkaran anlamıyla Allah'ın sıfatlarındandır. Salatu Selam, Peygamber Efendimiz (صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ  وَسَلَّمَ) verdiğimiz selamdır ki ahirette bizi hemen tanısın.🌹

🎈Dostlar selamlaşır. Efendimiz (صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ  وَسَلَّمَ) 'e salat ve selam getirmenin önemini vurgulayan pek çok hadis-i şerif rivayet edilmiştir. Bu hadisleri okuduğunuzda Allah Resulü'ne Salatu Selam, "Allahumme alli ve sellim ala seyyidina Muhammed" Anlamı, Muhammed'e ve aline salat selam eyle. Amin.

📌Salat ü selam getirmenin ne kadar önemli olduğunu anlayınca belki de çok şaşıracaksınız. "Yeryüzünde Allah'ın (ﷻ) seyyah melekleri vardır. Onlar ümmetimin selamını (anında) bana ulaştırırlar." 📌

📌Hazreti Peygamber (صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ  وَسَلَّمَ) 'e salat ve selam getirmenin önemini vurgulayan pek çok hadis rivayet edilmiştir. Bu cümleden anlayarak Resülullah (صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ  وَسَلَّمَ) ,
"Yanında adım zikrolup da bana salavat getirmeyen kimsenin burnu sürtülsün." 39. Ayet buyurmuşlardır. "Burnu sürtülsün" ifadesi, bunu yerine getirmeyen kişinin böyle olacağını haber verme anlamına gelebileceği gibi, Hazreti Peygamber (صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ  وَسَلَّمَ) 'in bu kişilere bir bedduası anlamına da gelebilir. 📌

🔴Her iki durum da son derece tehlikelidir. Zira bu bir ihbarsa, zaten böyle bir durum olacaktır demektir. Şayet bir beddua ise, Peygamberin duası Cenab-ı Hakk tarafından reddedilmeyeceğine göre, yine olacaktır demektir. Diğer bir rivayette, "Allah benim için iki melek görevlendirmiştir.

Ben bir Müslümanın yanında anıldım da bana salavat getirdi mi, mutlaka o iki melek ona, "Allah seni bağışlasın" derler.Allah Teala ve diğer melekleri de o iki meleğe cevap olarak, "Amin" derler. 
40. Ayet buyurmuşlardır.

Salatu Selam Getirmenin Hükmü,


🌹Rasulün (صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ  وَسَلَّمَ) adı geçtiğinde bir defa salat-ü selam getirmek farzdır. Birden fazla anılırsa salat-ü selam getirmek sünnettir.

🌷Allah (ﷻ) 'in peygamberlere salat etmesi demek, Rahmet etmesi ve melekler nezdinde O'nu övmesi, peygamberin şanını yüceltmesi demektir.

🌸Meleklerin peygamberlere salatı ise, peygamberimiz için dua ve istiğfarda bulunmak, O'na olan hürmet ve sevgilerini açıklamaktır.

🌸Mü'minlerin salatı ise, Hazreti Peygamber (صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ  وَسَلَّمَ) 'in şerefini yüceltmek, dua yaparak peygamberimiz (صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ  وَسَلَّمَ) 'e olan sevgi ve saygılarını ifade etmektir.

🌸Mü'minlerin Hazreti Peygamber (صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ  وَسَلَّمَ) 'e salatı, Rasulullah'ın ismini yüceltmek, davetinin zaferi için dua yapmak, hatırı sayılır olmasını istemektir. İki cihan güneşi sevgili peygamberimize ne kadar salat-ü selam okusak azdır. Oher türlü övgü ve sevgilerin üstündedir. Allah (ﷻ) 'den sonra en çok övülmeye layık olan O'dur. 😍

Salatu Selam Getirmenin Önemi,


🌹Kıyamet gününde bana halkın en yakın olanları ve şefaatime hak kazananlar, benim üzerime en çok salat-u selam getirenlerdir.

🌹Kim bana bir kere salat ederse Allah (ﷻ) ona on salat eder. Onun on günahını bağışlar ve derecesini on kat arttırır.

🌹Kim bana salat-u selam getirmeyi unutursa, o kimseyi cennetin yolu unutturulur.

🌹Yanında benim adım anıldığı halde, üzerime salavat getirmeyen adamın yüzü yere sürtülsün, anne-babalarını ihtiyarlık zamanlarında bunlardan birine veya her ikisine yetişip de, bunlara karşı vazifelerini yapmadığından dolayı, cennete giremeyen kimsenin de yüzü yere sürtülsün, Ramazan ayına kavuşup da, affolunmadan bu ay çıkarsa, yüzü ve burnu yere sürtülsün.

🌹Günlerin en faziletlisi Cuma günüdür. Hz. Adem Cuma günü yaratıldı ve Cuma günü vefat etti. Sura da Cuma günü üfürelecek. Kıyamet Cuma günü kopacak. O günde bana çokça salat-u selam getirin. Sizin Salat ve selamlarınız, melekler vasıtasıyla bana arz olunur.

🌹Allah-ü (ﷻ) Teala hazretleri kabrime vazifelendirdiği bir meleğe bütün insanların ismini vermiştir. Kıyamete kadar kim bana salat-u selam getirirse, salavat getiren kimseyi baba adıyla birlikte görevli olan melek bana falan kişi seni selamladı, sana salat okudu der.

🌹Cimrilerden daha cimri olan adam, yanında ben anıldığım halde bana salat-u selam getirmeyen insandır.

🌹Ey Ömer! Senin peygamberine salat-u selam getirmeden dua yapan kimsenin duası yerle gök arasında sıkışıp kalır da dergah-ı ilahiyeye kabul için ulaşmaz, ta ki salat-u selam getirinceye kadar.

🌹Kim kabrimin yanında bana salat-u selam getirirse, ben onu işitirim. Kim de uzaktan salavat getirirse o da bana ulaştırılır.

Salatu Selam, "Allahumme alli ve sellim ala seyyidina Muhammed" Anlamı, Muhammed'e ve aline salat ve selam eyle.                       

🌹 اللهم صل على سيدنا محمد وعلى ال سيدنا محمد🌹

✔️ KISSADAN HİSSEHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin