Ahir Zaman Dini Muhafaza Etmek

179 24 5
                                    

AHİR ZAMAN, DİNİ MUHAFAZA ETMENİN ÇOK ZOR OLDUĞU BİR ZAMANDIR

Bilindiği üzere ahir zaman; fitnelerin herkesi kuşatacağı ve insanların yaşamaktan bezerek tabir yerindeyse 'İLLELLAH ' diyeceği bir zamandır.

O günde dine sıkı sıkıya sarılmak kor ateşi ele almak kadar insana elem ve ıstırap verecektir.

Allah'ın merhamet etmesi müstesna, o günlerde ölüp toprak olmak hayatta kalarak fitnelerle boğuşmaktan çok daha sevimli olacaktır.

Yerin altı, insanoğluna yerin üstünden daha hayırlı ve daha emniyetli olacaktır.

"Canımı elinde tutan Allah'a yemin ederim ki, bir adam bir kabrin yanından geçerken kendini o kabrin üzerine atıp 'Âh! Keşke şu kabirde yatanın yerinde ben olsaydım!' diye kendini yerden yere vurmadıkça dünya son bulmayacaktır. O kimse dindarlığı sebebiyle değil, başına gelen belâlar yüzünden böyle davranacaktır."
(Buhârî ve Müslim rivayet etmiştir)

Hadislerden öğrendiğimize göre bu dönem öylesine kasvetli, öylesine fitneli günlerden oluşacaktır ki, o dönemde kul sabahleyin evinden Müslüman olarak çıktığı halde akşamleyin evine kâfir olarak gelecektir.

Ve yine o günlerde kul, akşam evine mümin geldiği halde sabaha kadar kolayca küfre girerek kâfir olabilecektir.


Yani bu dönem, İNSANLARIN ÇOK KOLAY KÜFRE GİRECEĞİ, ÇOK KOLAY AKİDE DEĞİŞTİRECEĞİ VE BASİT NEDENLERLE ŞİRKİ VE KÜFRÜ İMANA TERCİH EDECEĞİ BİR DÖNEM OLACAKTIR. (NEÛZÜBÎLLAH)

Rasûlullah (صَلَّي اللهُُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ) bu dönem hakkında şöyle buyurur:

"Salih ameller işlemekte acele ediniz. Zira yakın bir gelecekte karanlık geceler gibi birtakım fitneler ortalığı kaplayacaktır. O zamanda insan, mü'min olarak sabahlar, kâfir olarak geceler; mü'min olarak geceler, kâfir olarak sabahlar. (Çünkü) dinini küçük bir dünyalığa satar."
(Müslim rivayet etmiştir)

Rabbim hepimize dinimizi muhafaza etmeyi kolay kıldığı gibi, hiçbir menfaati dinimizin üstünde tutmamayı da nasip etsin.

Rabbim sen bizi küfür ve şirkten koru!
ÂMÎN
اَلْهُمَّ آمِينْ اَجْمَعِينَ

✔️ KISSADAN HİSSEHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin