Given a Chance 166., Might as well.

38 4 0
                                    


Lukovo rande proběhlo... špatně. Lukův návrat domů dopadl... ještě hůř. Zkusil to. Napsal... napsal Michaelovi zprávu, že... děkuje za pěkně strávený den, že se na něj těší zítra a přeje mu... dobrou noc. Jsou to čtyři hodiny a Michael neodepsal, ale viděl ho online na facebooku. Michael se zkrátka rozhodl ho ignorovat. Luke, zdrcený ze svého rande i setkání s otcem, si povzdechne a odhodí mobil na noční stolek.

What do you do, when the light at the end of the darkness flutters... and dissapears? Do you let yourself down? Do you let the darkness swallow you up? Do you just give in? What do you do, when tears don't come? What do you do, when you realize... noone really cares - even if they sweared on their life they always would...?

Might as well, Luke zadeklamuje. Might... as well.

Když vstane z postele a zamíří do sprchy, ani mu nepřijde, že by dělal něco, co by neměl. Nezná jinou cestu, jak z tohohle nekonečného kruhu. Není nikdo, komu by to vadilo. Komu by to přišlo... nepřirozené. Komu by na tom záleželo. Lukovi tedy rozhodně ne.

Svlékne pyžamové kalhoty a najde, co potřebuje. Neví, kdy se rozbrečí, jestli u třetí nebo osmé řezné rány. Vlastně se nemůže ani přimět, aby mu na tom záleželo. Sedí ve vaně, aniž by pustil vodu. Nechce udělat nepořádek a nechce, aby ho tu někdo našel. Nechce vzbudit otce, ví, co by následovalo. Nechce s nikým mluvit. Nechce nikomu nic vysvětlovat. Nechce nikoho zatěžovat. A vlastně, kdo by s ním vůbec mluvit chtěl. Luke má někdy pocit, že už štve i Bena.

Jack zavře dveře svého pokoje, načež se na chodbě potká s bratrem. Tím nejstarším. Po jejich boxovém utkání v tělocvičně má Ben monokla na levém oku, natrhnuté obočí, velkou modřinu na krku a bolí ho jistě celá čelist. Jack naproti tomu má sotva utřenou krev, která mu vytékala z nosu a natržený ret. Nutno dodat, že ho brní polovina čelisti. Tohle nebyl nejlepší nápad, jít si na sobě navzájem vybít zlost. Tedy ano, což o to, bylo to lepší než jít a zabít otce, ovšem měli myslet na následky. Jack pozvedne obočí, jeho bratr trhne koutkem rtů a Jack vystrčí bradu skoro hrdě.

"Nemusíš předstírat, že v tomhle baráku skoro nespíš," ujistí ho Ben, když se bratři míjejí v chodbě.

"Nechci odtud odcházet, dokud Luke neusne," vysvětlí Jack.

"Necháváš své slečny čekat?"

"Raději své slečny než své bratry," zamumlá Jack.

Minul by jej, kdyby ho Ben v poslední vteřině nechytil za zápěstí: "Miluješ ho stejně jako já."

Jakkoliv chceš, bratře, znám ho lépe než ty; pomyslí si Ben i Jack zároveň.

Luke se ráno v té vaně probudí. Zaschlá krev mu stekla do klína a lepí se na jeho chloupky okolo citlivého penisu, stejně jako stéká po nohou ke kotníkům. Na moment je zcela zhrozen, načež si uvědomí, co se stalo a kde je. Bez výrazného spěchu se ve vaně postaví a zapne sprchu. Krev na dně vany zaschla, zabere to pár minut, než ji proud vlažné vody spláchne do odtoku. Stehna pálí. Včera otevřel rány, které na stehnech už byly. Měl by asi vynechat dnešní tělocvik, aby ho nikdo neviděl. Stejně to nikdy nedopadá dobře, Luke a tělocvik. Mimoděčně si vzpomene na setkání s Michaelem v bazénu. No jo. Michael mu asi zase něco provede, až se potkají. Ale co, Luke si to zaslouží. Neměl být tak naivní a myslet si, že by mohl mít přátele. Otec mu přece jasně řekl, že přátele nikdy mít nebude.

Vyčistí si zuby a zvažuje, zda si stehna zavázat, ale nakonec to zavrhne. Nedokáže se přinutit k tomu, aby se o vlastní tělo příliš zajímal. Vejde do pokoje a vrhne pohled na budík na nočním stolku. Je teprve šest ráno, má až zbytečně moc času, než bude muset vyrazit do školy. Pohledem zavadí o mobil, co leží hned vedle budíku - možná by mohl zkontrolovat, jestli mu Michael přece jenom nenapsal. Ale to je blbost. Proč by mu psal. Luke by sám sobě taky nenapsal.

Posadí se na židli k oknu a automaticky sáhne po kytaře, načež se zarazí. Otec nejspíš ještě spí, a Luke ho nemůže budit svým hraním. Luke ale potřebuje něco dělat, zaměstnat ruce a hlavně hlavu, jinak se asi zblázní. Mohl by se potichu vytratit z domu a trochu se projít, ale pokud by mamka vstala dřív, nakoukla do jeho pokoje a nenašla ho tam, mohlo by ji to vylekat. Luke si frustrovaně vjede rukama do vlasů.

Ben.

Given a ChanceOn viuen les histories. Descobreix ara