Given a chance 53., Taky se mi líbíš.

60 9 0
                                    


Michael se nechá za ruku odvést do třídy, aniž by si stěžoval, což je divné. Normálně se nenechá odvléct od svého nejlepšího kamaráda ani heverem, na druhou stranu, Geordie se špatně odporuje, hlavně proto, že mu vůbec nedala prostor.

"Objevíš se dneska na zápase?"

"Jo... asi jo, Cal je dost... neoblomný," zamumlá Mikey a nechá dívku, aby si vybrala stranu lavice, na kterou si chce sednout, načež se zarazí. Páni. Normálně ho ani nenapadne, vzdát se své levé strany. "Navíc tam musím kvůli jednomu debilovi, co spolu máme vystupovat na akademii."

"Mimochodem... ten kluk vedle Hooda, to byl Hemmings? Luke Hemmings?" zeptá se rusovláska.

Mikey přikývne. "Jo."

"Slyšela jsem cosi o záchraně fotbalového týmu, víš o tom něco bližšího?"

Mohlo by to Luka přivést do problémů, kdyby šířil dál, co mu řekl Cal (a měl to přímo od Louise). "Nevím, ale prý nějak pomohl kapitánovi."

Geordie se pro sebe usměje, načež do třídy vejde přednášející a jejich hovor musí ustat. Tedy. Aspoň by měl. Mikey ví, že Geordie je velmi dobrá studentka, takže ji nechce rušit. Možná, že když bude hodný, nechá ho od sebe opsat úkol do geometrie. Ale nakonec je to ona, kdo započne konverzaci, byť trochu jinak. Konkrétně, tužkou napíše na okraj Mikeyho sešitu Líbíš se mi, víš.

Michael si čte vzkaz několikrát za sebou, aby se ujistil, že její úhledné vysoké písmo přečetl a pochopil správně, načež se prudce začervená. Oh well. Here we fucking go. Co na to má Mikey asi odpovědět, no nejsi k zahození?!

Taky se mi líbíš, napíše rychle třesoucí se rukou a doufá, že je to přečíst, a že třeba taky slečna nepoznala, že je rozklepaný nervozitou, kterou nejspíš ještě nezažil. Bojí se na ni i podívat.

To jsem ráda! přibyde na okraji jeho sešitu další poznámka na okraj. Už to vypadalo, že o mě vůbec nemáš zájem.

A co jí na to má asi tak napsat - ještě nikdy jsem nikoho ani nepolíbil, jak jsem se měl asi věnovat tak krásné slečně, jako jsi ty?! - A vlastně...

Připadalas mi moc hezká na to, abys... chtěla mě a ne třeba Cal. Rozhodne se pro upřímnost. Tentokrát zašilhá, aby viděl její výraz, který je nejdřív vyděšený, potom nechápavý, potom potěšený a nakonec se tak nějak ustálí na ruměnci a mírném červenání. Semkne rty a pod jejich psaníčka napíše čitelně, ale taky trošku roztřeseně: Takže...?

Mikey ví přesně, k čemu ho nabádá, ale trvá mu pár minut, než se odhodlá. Dělá, že si velmi rychle a nutně potřebuje napsat zápis, než vymění propisku za tužku a napíše pod její "takže": Chtěla bys... rande? po vteřince dopíše Se mnou? a pak ještě připíše Dneska?

Geordie ho celou dobu pozoruje, vidí, jak váhá nad každým slovem a několikrát dopisuje, ačkoli ona to dávno přečetla a teď jenom čeká, co ještě dalšího Mikey nervózně vytvoří. Když se Mikey sehne nad okrajem sešitu s tužkou v ruce počtvrté, položí svou dlaň na jeho zápěstí a sotva Mikey vzhlédne, zrzka se na něj šťastně usměje a přikývne: "Chtěla."

Mikeyho srdce bije jako splašené. Jde na rande. Dneska. S nejhezčí holkou ve třídě. Musí to říct Cal...! Ten kluk měl sakra pravdu. Chtěl je dát dohromady už na začátku roku, jenže Mikey nevěřil, že by o něj taková nádherná dívka mohla vůbec mít zájem.

"Tak jo," šeptne Mikey zpátky a ani se neodváží pohnout rukou, na níž stále spočívá ta dívčina.

Geordie se na něj usměje, načež ho pustí a znova se chopí svého pera. Nesmí zapomínat, že je v hodině. A sama ví, že pokud si chce udržet volnost, kterou jí rodiče dopřávají, nesmí se její známky zhoršit. A Geordii se v hlavě rodí pár nápadů, jak se svou svobodou naložit, teď, když se v záběru nachází Michael.

Lukovy ruce se třesou celou hodinu. Calum mu občas něco řekne, na něco se zeptá, chová se zkrátka jako kamarád. Blonďák tohle nedokáže pochopit, jak se toto vyskytlo, takováto situace, a zrovna když si píše zápis, celý už skoro smířený s tím faktem, že Calumovi asi jeho přítomnost nevadí, někdo mu zezadu zaklepe na rameno. Luke se chce otočit, ale v jeho zorném poli se objeví přeložený lísteček, který má na horní straně napsáno Lukovo jméno. Otevře ho a přečte asi dvě stě krát.

Vypadáš lépe. Jsi v pořádku? -Aleisha.

O Luka se pokusí asi šest různých druhů záchvatů najednou. Aleisha. Ta nádherná slečna, která mu donesla věci, a vypadala upřímně vyděšená Lukovým špatným stavem. Sevře v ruce propisku a ve spěchu odepíše Ano, je to lepší, děkuju. Přijde mu to sakra málo. Nemělas problémy, že jsi nepřišla včas do hodiny?

Podá papírek za sebe a ucítí závan dívčí vůně a dotek jejích prstů na svých. Vůbec ho nenapadlo, že dívenka sedí zrovna za ním a nejspíš slyší všechno, co si Luke a Cal povídali. Lístek se s poklepáním na rameno záhy vrátí a Lukův mozek tohle odmítá přijmout, protože - tohle se přece neděje. Tohle se nestává. Tohle je téměř vyloučeno, takové náhody se nerďáckým blbečkům nestávají.

Vůbec ne. Jen jsem měla strach, jestli jsem neměla jít s tebou. Vypadal jsi opravdu nemocně.

Luke se červená až u kořínků svých blonďatých vlasů. Je rád, že nemusí této konverzaci čelit, protože by nevěděl, co by měl říct, a byla by u toho spousta zakoktávání, zakopávání, červenání, špatných slov a pomotaných větných konstrukcí. Luke v tomhle doopravdy není moc dobrý.

Nic to nebylo, napíše pod její kulaté a roztomilé písmo svým nesouměrným klukovským hrůzopisem. Je mi o mnoho lépe, děkuju. Lukovi je skoro špatně, když lístek překládá a nenápadně jí ho podá dozadu. Ale ještě se nestačí ani vzpamatovat z jejího zájmu a znova mu její prsty poklepávají na rameno. Calum si konečně všiml, a usmívá se jako měsíček na hnůj, a když s ním Luke omylem naváže oční kontakt, mrkne na něj, ale ihned se zase věnuje výkladu (nebo to alespoň předstírá).

Takže uvažuješ, že bys šel odpoledne na fotbal? stojí na lístečku.

Luke otočí hlavu k oknu a silou vůle se snaží hystericky nerozesmát. Jack, Louis, Calum, Michael, Caspar, a teď ještě Aleisha. Včera doprdele neměl ani jednoho kamaráda, a přes noc o něj má najednou zájem i dívka?! Třesou se mu ruce, když zvedá tužku. Je to děsivé. A i přes to, že je z toho trochu bezradný, pořád doufá, že tohle není prank ani sen. On si s tím poradí. Jo, půjde to. Tohle je skutečné. Pro jistotu zkontroluje datum napsané na tabuli. Ne, Apríl není. Bod pro Luka.

Given a ChanceWhere stories live. Discover now