202., Řežu se a nespím a můj coping system jsou masturbace a hudba.

52 4 0
                                    


"Máš trochu problém se soustředěním se," poznamená terapeut.

"Calum říká, že to je proto, že vím, že on pochopí, co chci říct. Tak se nehlídám," pokrčí Michael rameny.

"Ale máš teď i jiné přátele, nebojíš se, že nepochopí, o čem mluvíš?" zeptá se terapeut.

"Harrymu trvá pozdrav i dvacet minut, Gee dělá to samé a Zayn nemluví vůbec a spoléhá, že všichni víme, co si myslí, což je pravda, a Luke je rád že se nezakoktá na jednom slově. No, vlastně myslím, že jsem na tom zdaleka nejlíp," uchechtne se punkrocker.

"Vytváříte si tedy jako skupina svůj informační kanál, svou verzi komunikace, které rozumí jenom vaše skupina - něco jako šifry?"

"Možná i tak se to dá nazvat," připustí Michael. "Asi je to právě to, jak jsem poškození a poničení a náš humor, co nás odděluje od zbytku kolegů ve stejné věkové kategorii, řekl bych. Zbylé děti dost děsíme. Možná stačí parta pobuřujících bisexuálů, aby se děti bály, nevím."

"Pobuřujete ostatní? Děti?"

"Je - eh, očividně i prohlášení, že jsem bisexuál, je pobuřující. A děti, tak říkají ostatním studentům Louis, Hazz a Perrie. Zayn jim říká Peasants, ale snažíme se ho naučit, že je to poněkud disrespectful."

"...Peasants," deadpans terapeut.

"Jo, ale on to nemyslí zle. Zayn je hodný bůh," brání přítele druhák.

"..."

"Taky jsme Geordie museli zakázat jíst ovocný salát, protože ona vždycky vytáhne tu jednu disturbing historku a rozhodně by ji neměl slyšet Luke, na to je ještě mladý."

"..."

Mali měla pravdu, přivádět padesátiletého chlapa do rozpaků je sranda, ale pomáhá to i jinak. Má v hlavě mnohem jasněji. Je klidnější, věci mu začínají dávat smysl. Možná ten chlap nakonec přece jenom ví, jak pokládat ty svoje všetečné otázky.

"Ale je pravda, že tahle naše dynamika je nová. Učím se mluvit a komunikovat s novými lidmi, učím se... hodně věcí se teď učím," vysvětlí.

"Jsou tedy situace, předpokládám v kruhu tvých přátel, se kterými si nevíš rady. Jak na to reagují tví přátelé?"

"No, jak jsem řek, Cal mi to vždycky vysvětlí. Gee a Luka znám chvíli, ještě nevím jistě, ale Gee je super ve vysvětlování věcí a Luke mluví spíš jinak než slovy. Louis je dobrý v dedukování, musí předběhnout Haz nebo vytušit, co chce říct Zee. A Pezz je jenom sarkastická smršť. A Caspar... nevím. Byli jsme spolu po škole tolikrát, že jsme si sesumírovali, že jsme kamarádi, ačkoli jsme spolu vůbec nemluvili. Poslední dobou se vídáme často a taky spolu trávíme čas, protože... no. Nevím. Prostě se to nějak stalo. A komunikace tak často mezi náma je... ještě neustálená. Myslím, že je to proto, že spíš... je to humor, nebereme to vážně. A je kolem nás pořád hodně lidí."

"Co se změnilo za poslední týden nejvíc?" zeptá se terapeut z jiného úhlu.

"Uvědomil jsem si hodně věcí, řekl bych," odpoví Michael neurčitě.

"Vyhýbáš se odpovědi?"

"Ne, spíš... jsem v procesu. Chápání. Nevím, jestli už můžu dělat závěry."

Zní jinak, uvědomí si terapeut, když vzpomíná na předchozí sezení. Vyspěleji, uvědoměleji.

"Nejvíc... mě asi změnilo to, jak jsem začal přemýšlet nad Lukem. Asi právě to mě sesunulo do jiné... nevím, jak to říct. Do jiné sféry uvažování asi. Zvažování věcí trochu jinak, snažit se trochu vžít do různých situací. Nesoudit tak rychle a bez přemýšlení. Vždycky jsem Luka mě za toho malého a divného. Nemluvil a neměl kamarády, protože je stydlivý a tichý. Nedělal to naschvál, prostě takový je. Nechtěl nikomu ublížit, a přesto mu uižováno bylo. Když mi to takhle Cal vysvětlil, začalo to hodně dávat smysl. Nebo to, že mě nezajímají holky, protože se nedívám okolo sebe. Jenže pak jsem se podíval a zjistil jsem, že holky jsou cute, no ale pak mi Geordie vysvětlila, že čistě proto, že je holka, neznamená to, že je cute. Přece to může být i kluk, nehledě na situaci. No a jak mi Cal vysvětloval, že s holkama je to celé trochu jinak a musím se zamýšlet nad tím, co dělám. Asi proto bylo tak snadné potom správně jednat s Lukem a být s ním kamarád, ačkoli on je celý v piči že, pardon, má růžové ponožky a kalhotky nahoře s krajkou a má krásné modré šaty, ve kterých jsem ho ještě neviděl, že z toho koktá," přemýšlí Michael nahlas, načež vzhlédne, aby viděl terapeutovi do tváře.

Terapeut čeká.

"No a pak moje bisexualita, ale to asi nikoho nepřekvapilo, taťka si dokonce myslel, že to Luke je můj přítel, nikoliv Geordie. Teda, ne že by Geordie byla můj přítel, ona je slečna, že ano, takže je přítelkyně - ačkoliv je pravda, že má větší koule než my všichni dohromady, s čímž souhlasil i Caspar, ale to mohlo být proto, aby ubránil své koule od další bolesti. Ostatně ona Gee musí mít koule, jak jinak by zvládala vztah se mnou, však ani já nezvládám vztah se mnou, a to jsem měl docela masturbační krizi, protože kdo si omylem vyhoní nad nejlepším kamarádem, ale asi je to cool, pokud si nejlepší kamarád zase honí nad vámi..."

Terapeut nechá chvíli ticha, aby proběhla, než se Michael zase pustí do dalšího monologu. Je pravda, že dnes je to poprvé, co si terapeut i Michael uvědomují, že terapie má smysl. Michael se vykecá, terapeut bude korigovat jeho myšlenky a nenechá ho udělat chybný závěr, a tak bude vlk sytý a beran celý.

"Začal tě zajímat sex?" položí terapeut očividnou otázku.

"Já ani nevěděl, že mi to chybí, dokud se to nějak nezkokotilo samo," pokrčí rameny Mikey. "Já jsem myslel, že naše první rande s Gee bude na lavičce v parku, a ona mi pověděla, že na lavičce šuká blbě a je to trochu nehygienické, navíc se jí chce po sexu spát, což je poněkud nepraktické, pokud s sebou nemáte deku. Tak jsme skončili u mě v pokoji."

Terapeut pokývá hlavou, konečně se projevil aspoň trochu jako puberťák, to je pro něj dobré. Neuzavírá se v sobě a nechává své přátele ovlivňovat to, kým je. To je dobré, potřebuje se trochu otrkat v reálném světě, odpoutat se od toho, co tvrdí jeho hlava. Michaela začaly zajímat dívky, to je skvělé, ale taky chlapci. Má jeho bisexualita něco společného s oním Lukem? Vztah s tím chlapcem se zdá být zajímavým.

"A vztah s Lukem? Definoval jsi ho jako fyzický, ale nezdá se, že bys předtím měl o fyzické přátelství zájem. Takový vztah jsi měl jenom s Calumem, a to až po hodně dlouhé době."

"No jo, ale Luke je... no, je to Luke. On mi sám řekl, ještě než jsme se spořádaně seznámili a sblížili, že nemá sračkofiltr, jako, víte, takový ten mezi mozkem a pusou - já ho nemám taky. Navíc nechápu hranice mezi situacemi, co je vhodné a co ne, prostě to nevím. On taky ne, a tak jsme nějak přeskočili celé to Ahoj já jsem Mikey, mám rád červenou a nejím mrkev, a rovnou jsme se odpíchli od situace "řežu se a nespím a můj coping system je hraní her a hudba" a on mi pověděl, že je touchstarved a má diagnostikovanou depresi. Ale je... jedna zajímavá věc, na kterou se možná chci zeptat, nevím, jestli budete mít odpověď, ale pořád mě to zaráží a vracím se k tomu."

Teraeut se snaží si rychle udělat obraz o tom všem, co Mikey chrlí. "No, uvidíme, ptej se." 

Given a ChanceKde žijí příběhy. Začni objevovat