Given a chance 146.: My hero.

40 6 0
                                    

Kupodivu je to Gee, kdo je z celého tohohle zmatku na koni - jó, na koníčka, to by se Gee líbilo, vlastně to by se všem líbilo, kdyby si Mikeyho hezky položila pod sebe a - uhn.


K věci, Keigh, k věci. 


Gee by byla na koni (a ticho tam!), kdyby se zrovna nezlomila v kolenou v záchvatu smíchu. Protože jo, té malé zrzečce asi taky došlo, kde byl zakopán punk-rock, zatímco Michael si pořád nechápavě měří svého zahanbeného otce.


"Můžeš mi vysvětlit, čemu se směješ?"


"Tvůj taťka si myslel, že jdeš na rande s Lukem, love," zachichotá se Gee.


"I-!"


Daryl se na něj omluvně usměje a pokrčí rameny. Michael chvíli neví, co má říct.


"No ono když se to vezme kolem a kolem," začne Michael rozšafně, "tak jsi nebyl tak daleko od pravdy..."


Geordie se kousne do rtu, aby se nerozesmála nahlas.


"A když už o tom mluvíš, no tak to asi taky není úplně vyloučený fakt, tady toto... jako, že bych si našel třeba přítele... nemyslím, že bych měl eventuálně něco proti. Ostatně, Gee je taky bi, a Green Day se kvůli tomu nerozpadnou."


"BJ je taky bi," upozorní ho něžně Gee.


"My hero," posteskne si Michael se zasněným úsměvem na rtech.


Daryl si není jistý, co by měl dělat. Asi jít koukat na upíry a srovnat si v hlavě, co se to teď během sotva deseti minut všechno vlastně odehrálo. Na tohle totiž nemá. Ne, Daryl si tohle neobjednal. Tohle vraťte šéfkuchaři, Daryl chtěl úplně obyčejnou rybu a někdo mu donesl balatonského lososa, který navíc chutná jako ta kráva s parohama, co žije v Kanadě.


"Moc... hezké," vyjádří se otec konečně.Sakra, měl by nějak, no, měl by dát Mikeymu najevo, že je to v pohodě. Jenže Mikey to ví. Což je dost chvályhodné. Měl by mu pogratulovat...? Hodí se někomu gratulovat za to, že je bi?! Daryl by na tohle potřeboval kuchařku a svou ženu. ...Což zní trochu podezřele, když to člověk podá takhle. Měl by se přestat dívat na upíry a taky na Hannibala. Dělá mu z toho manželství guláš.


Kušuj, Daryle!


"No jo, hezké, to jo, to je právě ten problém, že jsou všichni tak hezcí. Hlavně Gee," usměje se Michael na svou přítelkyni.


"A Calum," dodá rychle zrzečka.


"A Calum," přitaká Michael vážně.


"A Luke," přihodí Geordie ještě.


"A Luke, samozřejmě."


Geordie se po tváři rozlije úsměv, jako by až teď byla plně spokojena s obsahem konverzace, zatímco Daryl se začíná ztrácet ve vlastním guláši. Calum a Luke jsou hezcí? Tedy, samozřejmě, že jsou, o tom Daryl polemizovat nehodlá, ale jsou hezcí stejně jako Michaelova přítelkyně? Znamená to něco? Naznačuje ta zrzečka, že má Michael ke svým přátelům stejný vztah jako k ní, tedy romantický? Daryl by si musel prokopnout ušní bubínek, jestli je to pravda, protože Caluma má v domě pomalu častěji než manželku, tak jak je možné, že si toho nevšiml?Mimoto nebude zmiňovat očividný fakt, že má Caluma v domě raději než svou manželku, čistě proto, že Calum umí Michaela rozesmát. A taky ho nedeptá kvůli známkám. A Michael kvůli němu taky občas chodí do školy.


Možná by měl Daryl zvážit, zda Karen nevyměnit za Caluma. Všeobecně má ten hoch pozitivní vliv na domácnost, na rozdíl od paní domu. Ne že by jí to chtěl Daryl říkat do očí. Raději si zajde na pivo, nebo se zavře s Michaelem v jeho pokoji. Načež ho napadne další myšlenka: znamená to, že se s ním už Michael nebude mazlit? Nebudou si spolu povídat a nebudou spolu hrát videohry a nebudou spolu trávit čas? Teď když má jeho Mikey přátele a přítelkyni a... a taky přítele? Nebo dva? Daryl si doopravdy není jistý, jak to jeho syn teď se vztahy má. Když spolu mluvili naposledy, a to bylo ve čtvrtek, což je před čtyřmi dny, jeho syn měl akorát Caluma. A najednou, kde se vzal, tu se vzal... bagr. Daryl je tomu rád, to ne že ne, jen se bojí, aby všichni ti noví lidé neodešli stejně rychle, jako přišli. Ale tady tato Michaelova slečna se zná s Calumem, a Calumovi Daryl věří. Možná by se mohl nenápadně zeptat, co si o ní myslí, až tu zase bude. Vlastně je tu divné, že tu toho malinkého Maoriho tento víkend ještě neviděl.


"Kde vůbec Calum je?" zeptá se nakonec nahlas na bezpečnou otázku, protože ten maglajz, který má teď v hlavě, by nevyluštil ani Sherlock Holmes - čistě proto, že Michael nejdřív prokázal, že je teda heterosexuál, načež z něj vypadlo, že by mu teda kluci nevadili, a nejspíš má tedy nějaký vztah i s Calumem a s Lukem...? Ne, Daryl to teď nebude řešit. A taky se na to nebude před slečnou ptát.Jeho syn se zatváří skoro až zahanbeně. 


"No... my jsme museli s Lukem trénovat, Akademie je už v pátek. Ale uvidíme se ještě dneska večer."


Darylovi z toho jde hlava kolem. Možná by se měl podívat do příborníku, jestli jeho hlava nešla i tamtudy. Daryl ji upřímně mírně postrádá. Nejspíš se vrátí k dokumentu o nanotechnologiích - i to je jednodušší pochopit, než jeho pochybné myšlenkové pochody, nebo vztahy jeho milovaného syna. Možná by si na to měl připravit graf a taky barevné pastelky a zvýrazňovače.


"Jo? A uvidím ho i já?" Daryl by přísahal, že ta zrzečka právě zastříhala ušima. Měl by zkontrolovat, jestli mu někam neodešla i ošiška. Na druhou stranu, ošiška by sama od sebe neodešla. Na to by bylo třeba alespoň jednoho ošiškového bandyty.


Michael se na svého otce podívá mírně podezíravě. Děje se něco, o čem by měl vědět, nebo se mu otec snaží něco nenápadně naznačit? 


"Eh... no, já..."


"Jenom že jsem ho tuná hen okolo moc... neviděl... posledních pár dní, tak jenom jestli je všechno v pohodě," rozhodne se to zamluvit.


Mohlo to vyznít blbě.


"Aha, no jo, všechno je v pohodě, tati, neboj," zasměje se Michael trochu nervózně. "No, tak... my půjdeme... víš. Nahoru, ať tě... nerušíme..."


Daryl se už už nadechuje, že ho přece neruší a že klidně mohou zůstat, načež mu dojde, že Mikey chce být se slečnou a mít nějaký ten... é, slečnovský čas. Sám pro sebe. A taky pro tu slečnu, samozřejmě. Daryl by se plesknul do čela, ale má pocit, že už tu malinkou zrzečku tak docela zarazil. A nechtěl by Michaela ztrapňovat. Ostatně, stejně si to nejspíš vyžere."Samozřejmě," přikývne místo toho Daryl. 


"Bavte se, děti."


"Díky, Mr. Clifford," mávne na něj Gee, ale to už je napůl násilím tažena ke schodům.

Michael se mírně zamračí a gestem otci naznačí, že ho má na očích. Daryl tiše zakleje a zamává zrzečce zpátky. Je roztomilá, ale není hezčí než ten drobný blondýnek. Načež se Daryl zarazí nad vlastními myšlenkami - možná jeho syn není jediný bisexuál v rodině...?

Given a ChanceKde žijí příběhy. Začni objevovat