Given a Chance 170., To říkal Kapitán taky.

37 4 0
                                    


Jack znalecky pozvedne jedno obočí a opře se o skříň naproti Lukovi, který sedí u stolu a nedůvěřivě se dívá na postel. Nejspíš ještě živě vidí, čeho byl před chvílí svědkem.

"Slyšels to?" zeptá se Jack.

Luke přikývne.

"Co si o tom myslíš?"

"Ty nejsi bi," Luke deadpans.

Jack zaraženě pozvedne obočí, ale vlastně není ani překvapený. Luke byl vždycky empatický - na rozdíl od jejich nejstaršího sourozence.

"A co si o tom myslíš?" zopakuje.

"Lhal jsi Casparovi?" zeptá se Luke.

"Ne, zlato. Vlastně mě na tenhle nápad přivedl Caspar. A toho na ten nápad přivedl Ashton."

Jack se pomalu posadí na stůl vedle Luka. "Caspar teď má nějaké trable v osobním životě. To víš, Harry, Zayn, Louis... No, jsem si jistý, že na Chajdě se toho dozvíš víc. Byl jsem pozván, mimochodem. Ale myslím, že na tvé první chlastačce by tě neměl hlídat starší bratr."

Luke se dokonce trochu usměje. "Nechci, abys lhal Casparovi."

"To by mi Kapitán nedovolil."

Taky krutá pravda. Jack byl přítomen několika situacím, v nichž momentálního kapitána fotbalového týmu nejenom nečekal, ale rozhodně nepředpokládal jeho vítězství, šlo-li o boj. Liam měl ale pravdu, když kapitána popsal jako roztomilého, leč nebetyčně nebezpečného. Ostatně starousedlíci tady přesedlali do jiné osady. Jack skoro zalituje, že nakonec pozvání odmítl. Pravda ale budiž na straně jeho nejmladšího bratra. Ten tuhle akci potřebuje mnohem víc než Jack. A taky, na Jacka čekají studentky psychologie.

"Když jsem vešel," promluví Luke. "Líbali jste se. Viděl jsem to."

Jack skloní hlavu. Pobaveně, ale přeci jen je v tom trochu submisivity. Zvláštní gesto. Luke si nevybavuje, že by ho kdy u bratra viděl.

"Vyzkoušet se má všechno. Jak říkal učený pan bakalář - experimentování na vysoké."

"Spali jste spolu?" Luke se ani nezačervená, když otázku položí. Vlastě se v jeho tváři nepohne jediný sval, nebo se to aspoň zdá.

"A ty s Michaelem?"

Jack to nemusel vidět ani slyšet, ale přesto to ví.

Luke prudce zčervená a skoro se zkokotí ze židle, když vykřikne: "Ne! Ne, samozřejmě že ne! Jak tě to napadlo? Ne, ne... ne! Není to - není to tak, že bych chtěl!" Přitom zčervená ještě víc.

"Lhaní ti nikdy nešlo, Lu," pousměje se Jack.

Luke zahanbením nedokáže bratrovi oponovat.

"Mám přítelkyni," zkusí to.

"To říkal Kapitán taky."

Jo, uvědomí si Luke. Eleanor. O tom už slyšel.

Jack si založí ruce na prsou a zakloní hlavu, jako by přemýšlel, jak formulovat následující otázku. "Víš, proč jsem to udělal?" zeptá se Luka.

Prvák pomalu zavrtí hlavou, ačkoli tuší.

"Neumíš lhát, Lu," připomene mu bratr.

"Potřebuju to slyšet," vyvede ho z omylu Luke. "Potřebuju to slyšet od tebe. Ani od Bena, ani od otce, ani od matky. Od tebe."

Jack pokrčí rameny. "Nejsem bi," sáhne do skříně a vytáhne z ní čisté prádlo. "Ale ty bys mohl."

A opustí místnost ve prospěch Lukovy koupelny.


Given a ChanceWhere stories live. Discover now