Given a chance 144., Ani si mě nevšimneš, budu neviditelná!

41 6 0
                                    

"No... a... a určitě, uh, určitě ti nevadí, že... no, že se mazlím s Lukem?" ujistí se ještě Mikey.


"Vlastně jsem myslela, že se mazlíš s Cal. Luke mě upřímně nenapadl."


"Samozřejmě že se mazlím s Cal," zamračí se trochu Mikey. "Je to můj nejlepší kamarád."


"Jo... já vím. Říkám. S tím počítám. Ráda se s Cal i Lukem o tebe podělím, což o to. Přijde mi to sexy. Můžu se někdy přidat? Ne? No tak aspoň koukat...? Prosíííím, ani si mě nevšimneš, budu neviditelná!" prohlásí Gee a připleskne si obě ruce na oči.


Michaela podruhé za den napadne, že se nejspíš zamiloval. "I-!"


"No jo, já vím, já vím. Tak mi o tom aspoň povyprávěj. Co se stalo s Lukem?"


Michael pokrčí rameny, vezme ji za ruku a zase se dá do chůze. "No... Trochu jsme si včera s Lukem pokecali. Přes chat, víš, v noci. Vyříkali jsme si, co jsme si, to jsme si. A... a taky jsme... si vzájemně řekli nějaké hodně intimní věci, jako myslím, důvěrné, ne jako sexuální. A tak... a tak. Pak jsme se bavili o našich... víš, o tom, co... no, nás nejvíc žere, jako, jak v piči jsme. A já už nevím, co to bylo, ale říkal jsem, že mu dlužím pomazlení za něco, už fakt nevím. Varoval jsem ho, že jsem jako suchý zip, já jak přilnu, odelnu jenom hrubým násilím, ale Luke mi akorát řek, že on určitě násilí nepoužije. No tak jsem si z toho udělal takovou tabulku s vykřičníkem nebo šesti, abych nezapomněl. Luke mi pak řek, že nikdy neměl... blízkého kamaráda, víš, někoho, prostě jako mám třeba já Cal, takže... takže moc nevěděl, co je hranice, jenomže já jsem kokot a taky netuším, kde jsou hranice, takže bylo jasné, že to skončí tak, že jsme se celé dopoledne objímali na jeho posteli. Mně... mně přišlo, že mu to strašně dlužím, víš. Že... jsem ho prostě... trápil. Kurva, dělal jsem mu ze života peklo a prostě... on si to nezasloužil. A já jsem mu to dlužil, to mazlení. On se mazlí rád, ale vůbec nemá s kým, takže jsem se nabídl, a najednou... najednou jsme... prostě najednou jsme... kamarádi."


Michael jako by všechno řekl jedním dechem. Geordie rozumí tomu, že to Michael potřebuje vychrlit, jinak by ztratil odvahu o tom mluvit, takže i když se kouše do rtů, protože mu do monologu chce několikrát skočit, neudělá to. Mlčí a čeká, co ještě jí Mikey řekne. Připadá jí, že je to pro něj důležité.Michael zpomalí v chůzi, a na příjezdové cestě zastaví. Asi reflex. Gee zůstane stát kousek od něj - pořád ho drží za ruku, ale má pocit, že by Michael potřeboval větší oporu. Zatím ho ale nechce rušit. Pokud se jí svěřuje s emocemi, nemůže ho přerušit. Ztratil by odvahu, a ona sama by to považovala za drzé. Poslouchá, dívá se na něj a přemýšlí, čím si zasloužila pozornost právě tohohle úchvatného člověka. Michael byl v jejích očích stále větší a větší osobnost.


"Mám dost problém věřit novým lidem. A... a Luke nikdy nikomu nevěřil. A po tom, co mi... vysvětlil, jak se cítí, jsem... prostě mám pocit, že jsem to celé zeslonil. Luke si to nezasloužil. A já jsem... byl jsem prvotřídní piča. Strašně moc mu toho dlužím. A nevím, jak mu... to vrátit, jak to zlepšit, protože... protože Luke se na mě ani nezlobí. A když jsem... se potom, protože jsme, víš, cvičili, jako, songy na Akademii, tak jsme... dostali jsme se k Lostům, a já je nezvládám, jenže mě nenapadlo, že mě to tak položí, a asi mě dostalo spíš to, že jsem... Lukovi strašně moc ublížil a on na mě je tak hodný a je to takový malý miláček, já... já mu to musím vrátit. Musím... musím mu to vynahradit. A on místo toho, aby... aby mi to dal sežrat, víš, aby na mě byl hnusný a... a užil si to, že nade mnou má navrch, se... ah. Potřeboval jsem... potřeboval jsem, aby mě někdo... objal, aby... a Luke... Luke ani na okamžik nezaváhal. Prostě... tu byl. Pro mě. A pak to šlo najednou strašně rychle a během pár hodin jsem nepochyboval, že jsme nejlepší kamarádi. Ale... Luke by měl být naštvaný. Měl by... měl by, víš. Byl jsem na něj jak na psa. A on si to fakt nezasloužil. A já jsem... potřeboval jsem, abychom... abychom sdíleli něco... něco hodnotného. Něco velkého, protože jsem potřeboval... já nevím, asi jsem, ah, je to až neadekvátní, prostě jsme se mazlili, a on byl celý vyděšený, protože se mu postavil. Ale mně to... ani nepřišlo divné, prostě, stane se. Navíc Luke očividně vždycky kamaráda chtěl, a byl ze mě celý na nervy, nebo z toho, že nepřijdu nebo že jsem si z něj jenom utahoval, a mně to bylo tak... tak nepříjemné, že mi nevěří, já nevím. Potřeboval jsem... potřeboval jsem ho strašně těsně u sebe. Jak nejtěsněji to šlo. Nechal jsem ho, aby se o sebe postaral, a pak jsem se vrátil za ním. A znovu jsme se mazlili. A... a potom..."Michael se odmlčí. Polkne, pohlédne Geordii do očí a jeho tvář pokryje mělký ruměnec. Zmlkne náhle, jakoby lapal po dechu. Geordie tuší, že je za tím něco víc. Stalo se něco víc než jenom nevinné mazlení. Je si jistá. A pak je tu to očividné.


"Políbili jste se?" zeptá se bez dechu asi po vteřinách ticha.


Michael jen tiše přikývne. Necítí se zahanbeně, nemá... proč. Tedy, jistě, Geordie je jeho přítelkyně a byla i v onom okamžiku, kdy se s Lukem políbili, ale nemyslí si, že by Gee... neměla pro tohle pochopení. Michael si není stoprocentně jistý, co přesně jejich polibek znamenal, to ovšem neznamená, že si není vědom jeho důležitosti.Zrzečka na chvíli zatají dech. Na tímhle se nedá pištět, seč to také shledává roztomilým. Ale tohle má ještě jiný rozměr. Přistoupí k Michaelovi o půl kroku, o krok, a když k ní zvedne pohled, znovu mu ovine ruce kolem ramen a přitiskne si ho k sobě. Michael je poněkud zmatený, ale ani ho nenapadne si k sobě přítelkyni nepřivinout a objetí jí nevrátit. Geordii se po tváři rozlije velmi, velmi nebezpečný úšklebek. 


"Tenhle vztah bude neskonalá prča."


Michael se uchechtne, a když znova ucítí její rty na svém krku, musí přiznat, že dívenka má pravdu. Pokud jí nevadí, že se mazlí s Cal a že políbil Luka, a nevadí jí, že je panic a chce sex, a ona je bisexuálka a chce koukat na jeho mazlení s Lukem... jo. Jo, tohle bude ještě zatracená prča.

Given a ChanceWhere stories live. Discover now