Given a chance 125., Jemu?

36 6 0
                                    


Je to sotva pár minut, co Cal zavěsil, a Michael si uvědomí, že leží v posteli. Prostě přišel domů a jako normální lidi si lehl do postele. Zarazí se nad sebou a chvíli přemýšlí, jak se to stalo. Načež si vzpomene, že Luke měl na nočním stolku osm moc pěkných barevných sponeček. Červenou s mašličkou, žlutou s beruškou, zelenou se žabičkou, modrou se slonečkem...

Jak to že mu to nedošlo před těmi několika hodinami?! Mohl si je prohlédnout zblízka... No co, prostě se Luka zítra zeptá.

Luke pořád ještě vytřeštěně zíral na modré šaty, které omylem zůstaly viset na šatní skříni, aniž by si jich všiml. A Michael neřekl ani slovo. Sáhne na noční stolek, aby našel sponku do vlasů, aby si nenamočil ofinku, načež ztuhne v polovině gesta. Sponečky. Jasně, vlásenky, proč ne. Ale on má duhovou sérii sponeček se zvířátky. A s mašličkami. Luke polkne a úzkostlivý třas se rozlije do celého jeho těla. Michael to všechno viděl. Viděl modré šaty, viděl sponečky, určitě viděl jeho růžová sluchátka na poličce nad postelí. Určitě viděl i Lukův lesk na rty položený na stole vedle bedniček. Luka vůbec nenapadlo to uklidit. A Michael si teď musí stoprocentně myslet příšerné věci. Nejenom že se Luke choval jako úplný magor, ale navíc... navíc všechny tyhle holčičí věci a-

Pípne mu mobil a Luke jej vezme do třesoucí se ruky.

But in the end, it's right.

Luke hledí na zprávu bez mrknutí oka. Jeho úzkostný stav se zastavil na bodě mrazu a Luke bez dechu a myšlenky odešle zpátky: I hope you had the time of your life.

Co to má znamenat? Jak to Mike myslel? Co má být v pořádku? Eventuálně? A co měla znamenat odpověď Luka samotného? Má to být nějaký humor? Nebo je to celé nějaký blbý vtip? Luke nikdy nevynikal v ironii, protože nikdo jeho humor nechápe, to asi proto nemá kamarády, ale Michael mu řekl, že jsou přátelé, i když viděl Lukovy šaty a jeho lesk na rty a jeho sponky a-

Totiž. Viděl je. Ne?!

Michaela napadne, že ještě nikdy neposílal tolik zpráv. A ano, je unavený a sociální začleňování pro něj bylo náročné, ale je šťastný. Neuvěřitelně skvěle se cítící Mikey by mohl znamenat spánek.

"Ai?" šeptne Mikey do mobilu.

"Hm?" Calum si všimne změny tónu hlasu svého nejlepšího přítele a zpozorní.

"Um, jsem unavený," zamumlá druhák a zavrtí se v posteli.

"Jsi... ty... ty ležíš v posteli?"ujistí se Cal, když si uvědomí, že ty šustivé zvuky jsou peřina.

"Jo."

"A budeš spinkat?" zeptá se Calum a jenom silou vůle zadržuje pištění.

Michael se jako na povel zachumlá hlouběji do peřiny. ""Hmm."

"Tak já tě nechám spinkat, hm?"

Michaelovi se nechce končit konverzaci, na druhou stranu cítí, jak usíná. "Hmm."

"Dobrou noc, Mikey. I've got you."

"Right from the start," zamumlá punk-rocker roztomile a položí hovor.

Chvíli hledí na rozsvícenou obrazovku, ale pak přece jenom zabrousí do zpráv. Luke nejspíš ještě neví. A tak.

Zítra v deset. Ne že zaspíš.

Odloží mobil na poličku a rozhodne se, že socializace je sice náročná, ale rozhodně na něj má blahodárné účinky. Jeho myšlenky se rozeběhnou ke Geordie a proti své vůli si s ní zkusí představit sex. Tedy ne proti své vůli, spíš jenom proto, že je na masturbaci unavený a taky proto, že to shledá nevhodným. Ne že by měl nějaké zkušenosti, podle kterých by si milování mohl umět představit. Porno na něj vůbec nepůsobí realisticky, když na to přijde. Určitě je v tom všem jiný fígl. Zeptá se Caluma. Ale než dojde k sexu, určitě se spolu budou líbat. A taky mazlit a vůbec. Mohla by mu Gee vykouřit? Teda ne že by si o to někdy řekl, spíš možná naznačit...? Dělají tohle vůbec slečny v reálném životě? V pornu je toho nechutná spousta, ale holky tohle určitě nedělají. Ale možná že ano...? A kromě toho, opravdu by mu Geordie dovolila mít s ní sex? Doopravdy by mohla být jeho poprvé? A chtěla by? A měl by jí říct, že je panic? Asi jo. Ale nejspíš ne jenom tak zničeho nic, asi jen... až se dostanou třeba k mazlení, kdyby náhodou byli nazí? Až kdyby se náhodou schylovalo k tomu, že by eventuálně potřebovali kondom? A může jí to říct? Neztrapní se tím? No možná jo, ale raději než riskovat, že by jí nevědomě ublížil, protože ona může být taky nevinná, když na to přijde, ale tak nějak si myslí, že asi spíš ne. Ne že by na tom sešlo, vždycky je to určitě delikátní záležitost. A Michael nemá jedinou zkušenost. Jediné místo, kam penis strká, je do boxerek, případně do své vlastní objímky z dlaně. A je si jistý, že s dívkou je to úplně jiné než s vlastní rukou. Měl by jí říct o tom, že se mu líbí menší hry se zadkem? Nebo je to divné? Je to určitě divné, v pornu to mockrát neviděl, vyjma toho pro gaye.

Což ho přivádí k myšlence, je Luke gay? Načež zavrtí hlavou, randí přece s Aleishou. Ale třeba je na kluky a s Ali je jenom proto, aby měl výmluvu? Možná že Ali nemá vůbec rád? A co když ho to celé děsí? Vždyť přece říkal, že jeho první polibek se mu moc nelíbil. Ale ten, který sdíleli s Michaelem, se mu líbil. Ale mohlo to být jenom tím, že měli klid. A líbání je příjemné, však Mikey sám chtěl další líbání. Je to moc příjemná činnost, když je to asi v tu správnou chvíli. A možná s lepší osobou pro Luka? Líbí se Lukovi Michael? Líbilo se mu líbání s ním?

No. Jestli jo, tím líp pro něj. Možná by se měl poradit s Calumem. A možná by měl Cal nechat, aby si s blondýnkem promluvil. Nebo ho rovnou seznámit s Mali. Ta by těmhle holčičím věcem mohla rozumět trochu víc a být dostatečně taktní, aby prváka nevyděsila. Navíc má určitě s různými sexualitami zkušenost.

A pojí se vůbec záliba v nošení dívčích věcí se sexualitou? Mikey o tom upřímně nikdy nepřemýšlel. Možná by se mohl zeptat Geordie? Ona je přece bisexuálka.

A pokud se Mikeymu líbí troška hraní s jeho dírkou, znamená to, že je i Mikey bisexuál? Možná by se na to měl někoho zeptat. Cal nebo Gee? A co obou? Možná by se mohl zeptat Zayna? Ne, toho raději ne. Spíš Harryho. Harry by mohl být sdílnější. Luke by mohl být vyděšený a Mikey ho rozhodně nechce děsit. Přece jenom má Luke jeho první polibek a to už něco znamená. Jistě sdílejí něco hlubokého a pevného, nebo alespoň on sám to tak vnímá.

Načež Michaela napadne docela jiný úhel pohledu.


...Líbí se Luke jemu?

Given a ChanceWhere stories live. Discover now